به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از هلث، تحقیقات نشان می دهد كه رژیم غذایی اغلب این بیماران، از نظر منابع ویتامین E، فولات (فولیك اسید) و منیزیم فقیر است.
در این گزارش آمده است كه مواد غذایی حاوی آنتی اكسیدان و مواد ضد التهابی، پیامدهای مهمی در سیستم عصبی زنان دارند و كمبود این مواد می تواند یكی از دلایل ابتلا به ام اس باشد. همچنین این تحقیق نشان می دهد كه وجود این مواد غذایی در رژیم بیماران مبتلا به ام اس، باعث كاهش پیشرفت بیماری می شود.
آنتی اكسیدان به تركیباتی گفته می شود كه از سلول در مقابل صدمات جلوگیری كند. این تركیبات می توانند طبیعی یا مصنوعی باشند.
آنتی اكسیدان های اصلی عبارتند از :
-لوتئین : این گروه آنتی اكسیدان در انواع كلم (كلم بروكلی، گل كلم و برگ كلم)، انواع میوه ها، سبزیجات نشاسته ای (ذرت، نخود فرنگی) تخم مرغ و سبزیجات برگ دار وجود دارد.
-سلنیوم : یك ماده معدنی موجود در غذاهای گیاهی، تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز، حبوبات و ماهی است.
-كاروتنوئیدها : رنگدانه هایی است كه باعث رنگ زرد و نارنجی میوه هایی از قبیل هویج، خربزه و سیب زمینی می شود.
-لیكوپن : یك ماده شیمیایی موجود در میوه و سبزیجات قرمز از جمله گوجه فرنگی و هندوانه است.
-ویتامین A : در هویج، سیب زمینی، سبزیجات برگ دار تیره رنگ و زردآلو به وفور وجود دارد.
-ویتامین C : در مركبات، سیب زمینی، آناناس، كلم بروكلی، اسفناج و انواع توت وجود دارد.
-ویتامین E : آجیل، كره بادام زمینی، جوانه گندم، اسفناج، سویا، ماهی، آوكادو و روغن گیاهی حاوی این ویتامین هستند.
گوجه فرنگی، انواع توت ها، فلفل، هویج، اسفناج، زردچوبه، زنجبیل، بذر كتان، انواع آجیل و غلات سبوس دار نیز دارای خواص ضد التهابی هستند.
مولتیپل اسكلروزیس یا MS، یك بیماری مزمن عصبی است كه در آن سیستم ایمنی بدن به بافت های سالم سیستم عصبی مركزی حمله می كند. ام اس بر اثر پاسخ سیستم ایمنی بوجود می آید و باعث التهاب در سیستم عصبی مركزی می شود. التهاب، باعث نابود شدن میلین می شود. میلین یك بافت چربی است كه از رشته های عصبی محافظت می كند.
سن ابتلا به این بیماری معمولا بین 20 تا 50 سالگی است و احتمال بروز آن در زنان دو برابر مردان است.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، در حال حاضر بیش از 2.3 میلیون نفر در سراسر جهان به ام اس مبتلا هستند.
مهمترین علایم بیماری ام اس، ضعف، سفت شدن عضلات، سوزن سوزن شدن و بی حسی اندام ها، دوبینی، سرگیجه، اختلال در تعادل و خستگی مزمن است.
نتایج این تحقیقات در 67 امین نشست سالانه نورولوژی آمریكا در واشنگتن دی سی مطرح شده است.
علمی (6)** 9259**1440
تهران-ایرنا-مطالعات پژوهشگران دانشگاه جانز هاپكینز در بالتیمور نشان می دهد كه رژیم غذایی اكثر زنان مبتلا به ام اس در مقایسه با زنان سالم، فاقد مقدار كافی از مواد غذایی ضد التهاب و آنتی اكسیدان است.