علی اكبر وحدتی روز پنجشنبه به خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار كرد: پرونده پخت سمنو در شهرستان گرمه قبل از پایان سال برای ثبت به كمیته ثبت میراث معنوی سازمان ارسال خواهد شد.
پخت سمنو در میان خانواده های شهرستان گرمه بویژه شهر درق بیشترین استقبال كننده را دارد و از پارسال شیوه پخت آن به صورت جشنواره برگزار می شود.
برای پخت سمنو از مرحله كوبیدن جوانه گندم و عصاره كشی تا مرحله كفچه زنی و پخت نهایی یك روز كامل به طول می انجامد و نیاز مبرم به همیاری و كارگروهی دارد.
طبق گزارش اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، در این استان 40 اثر معنوی به ثبت ملی رسیده است.
دومین جشنواره پخت سمنو سه شنبه هفته جاری همزمان با سالروز میلاد حضرت زینب (س) در شهرستان گرمه برگزار شد.
در این آیین 14 دیگ از سوی مردم شهرستان گرمه برای پخت سمنو كه با نذر حضرت زینب (س) در ارتباط است به نیت 14 معصوم كار گذاشتند و عصر همان روزز نیز پخت آن به پایان رسید.
جشنواره مزبور دارای حاشیه های سخنرانی مسوولان محلی، اجرای موسیقی سنتی، مولودی خوانی و اجرای تولیدات زنده صنایع دستی از سوی صنعتگران بومی و برپایی نمایشگاه صنایع دستی و گیاهان دارویی بود.
شهرستان گرمه با 24 هزار نفر جمعیت در فاصله 165 كیلومتری جنوب غربی شهر بجنورد، مركز خراسان شمالی قرار دارد و اهالی آن بیشتر از طریق كشاورزی و دامپروری امرار معاش می كنند. ك/3
6204/6042
بجنورد - ایرنا - معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی گفت: پرونده پخت سمنو در شهرستان گرمه برای ثبت ملی در فهرست آثار معنوی سازمان آماده شد.