۷ اسفند ۱۳۹۳، ۱۹:۲۸
کد خبر: 81521723
T T
۰ نفر
سند راهبردي جديد بين ايران و افغانستان تدوين مي شود

مشهد - ايرنا - سركنسول افغانستان در مشهد از تدوين سند راهبردي جديد بين ايران و افغانستان در جريان سفر آتي رييس جمهوري كشورش به ايران خبر داد.

'محمد امين صديقي' روز پنجشنبه در همايش 'آشنايي با توانمنديهاي صادراتي افغانستان و تسهيل صادرات افغانستان به ايران' در مشهد گفت: 'اشرف غني احمدزي' هفته آينده در راس هياتي به تهران سفر مي كند و در جريان اين سفر سند راهبردي بين دو كشور تدوين مي شود.

وي بيان كرد: يك بند از اين سند مربوط به راه هاي جديد براي توسعه روابط اقتصادي بين كشور افغانستان و ايران است كه اميدواريم تجار و مديران اقتصادي دو كشور از اين بند براي توسعه روابط و تسهيل امور تجارت بهره گيرند.

وي با بيان اينكه موانع بسيار در روابط تجاري دوطرف وجود دارد بر رفع اين موانع و مشكلات تاكيد كرد.

صديقي افزود: كشور افغانستان وارد مرحله جديدي از رونق و توليد شده است و نيازمند همكاري و مساعدت بيشتر تجار و سرمايه گذاران ايراني براي بازسازي زيرساخت هاي از بين رفته و توسعه بازارهاي تجاري خود است.

وي خاطر نشان كرد: هرچند كشت و قاچاق مواد مخدر از افغانستان به ايران به عنوان گلوگاه اثرات منفي در روابط اقتصادي گذاشته است اما همكاري سرمايه گذاران و مقامات ايراني به افغانستان مي تواند در كاهش قاچاق مواد مخدر تاثيرگذار باشد.

رييس اتاق مشترك بازرگاني و صنايع و معادن هرات نيز در اين همايش گفت: افغانستان بعد از گذراندن دوران سخت وارد فضاي نويني از ثبات امنيت، قانونمداري و وجاهت بين المللي شده است و بارقه هاي اميد در كشور نسبت به داشتن آينده بهتر مشاهده مي شود.

'حاجي سعيد انصاري' افزود: از كشور دوست و برادر ايران انتظار داريم كشورمان را در عرصه تجارت، بازسازي زيرساخت هاي اقتصادي و مكانيزه كردن بخش كشاورزي ياري دهد.

وي بيان كرد: افغانستان در توليد و صادرات محصولات زراعي، باغي، خشكبار و محصولات دامي ظرفيتهاي قابل توجهي دارد به طوري كه امسال 524 ميليون دلار صادرات به كشورهاي دنيا داشته است.

وي افزود: ايران و افغانستان مشتركات اقتصادي فراوان دارند و بيش از 30 درصد واردات كالا به افغانستان مربوط به توليدات ايراني است اما سهم ايران در صادرات كالا از افغانستان تنها هشت درصد است.

رييس اتاق مشترك بازرگاني و صنايع و معادن هرات گفت: هرچند ميزان صادرات كالا از افغانستان ناچيز است اما ملت افغانستان اميد دارد با بازسازي زيرساخت هاي خود و همكاري ايران در اين زمينه صادراتش را افزايش دهد و سهم ايران از كالاهاي صادراتي خود را به 25 درصد برساند.

وي بيان كرد: زمينه و فرصتهاي سرمايه گذاري در افغانستان مناسب است و از تجار ايراني مي خواهيم در زمينه هاي مزبور بويژه بسته بندي كالا با تجار افغانستاني سرمايه گذاري مشترك انجام دهند و از اين فرصت بهره گيرند.

وي تعرفه زياد گمركي براي ورود برخي كالاهاي افغانستان به ايران بويژه دانه هاي روغني را از مشكلات تجار اين كشور عنوان و بيان كرد: خيلي از كشورها براي ورود كالاهاي افغانستان تعرفه صفر قرار داده اند كه اميد است ايران نيز ميزان تعرفه خود را كاهش دهد.

وي با قدرداني از استاندار خراسان رضوي براي تلاش در حذف تعرفه فصلي ويژه كنجد توليد افغانستان اظهار اميدواري كرد اين اقدام از سوي استانداري به نتيجه مطلوب برسد.

رييس اتحاديه صادركنندگان و واردكنندگان هرات نيز در اين همايش خواستار حذف هزينه هاي هنگفت مربوط به 'دوزبلاغ'، حق ترانزيت، بيمه و ساير هزينه هاي گمركي و برقراري تعرفه كمتر براي واردات اقلام افغانستان به ايران در مرز دوغارون شد.

'محمد حسن انصاري' گفت: كشمش، بادام، گردو، آلبالوي خشك و چلغوز، بيشترين محصولات توليدي افغانستان است كه عمدتا از راههاي غيرقانوني به ايران وارد شده و مردم به قيمت بالاتري اين محصولات را خريداري مي كنند لذا كاهش هزينه هاي ورود كالا از افغانستان به ايران به ورود مشروع و قانوني كالاها منتج مي شود.

وي بيان كرد: تجار افغانستان در دوغارون با محدوديت هاي بسيار مواجه هستند و مورد بازرسي هاي شديد امنيتي قرار مي گيرند در حالي كه كالاهايشان مشروع و قانوني است لذا از مقامات ايراني مي خواهم در اين زمينه تجديدنظر كنند.

ميزان صادرات ايران به افغانستان طي 10 ماه گذشته 2040 ميليون دلار بوده كه 654 ميليون دلار آن مربوط به استان خراسان رضوي است.

32 درصد صادرات ايران به افغانستان و 50 درصد صادرات آن به آسياي ميانه مربوط به خراسان رضوي بوده و عمده بازرگانان فعال در آن كشورها خراساني هستند.

7489 / 6053