۱۲ اسفند ۱۳۹۳، ۶:۲۹
کد خبر: 81526597
T T
۰ نفر
مذاكره رئیس جمهور میانمار با رهبر مخالفان/ خلوص نیت یا فرار از فشارهای بین المللی

كوالالامپور – ایرنا – تین سین، رئیس جمهور میانمار در اقدامی كم سابقه روز گذشته با آنگ سان سوچی، رهبر مخالفان دولت دیدار و در مورد تغییرات قانون اساسی و برگزاری نخستین انتخابات بر اساس نظام جدید دموكراتیك این كشور بحث و رایزنی كرد.

به گزارش ایرنا، این برای پنجمین بار است كه این دو رهبر میانمار پس از آزادی آنگ سان سوچی از حبس خانگی در سال 2010 دیدار و گفت وگو می كنند.

میانمار اوایل آبان ماه و پیش از سفر باراك اوباما رئیس جمهور آمریكا به این كشور نیز شاهد نشستی بی سابقه بین تین سین، رییس جمهور، افسران ارشد نظامی و رقبای سیاسی از جمله آنگ سان سوچی رهبر مخالفان دولت بود.

براساس گزارش روز سه شنبه رسانه های میانمار، یی هتوت، وزیر ارتباطات و سخنگوی دولت این كشور گفت كه در دیدار رودرروی روز دوشنبه تین سین و آنگ سان سوچی موضوعاتی از قبیل اصلاح قانون اساسی و برگزاری انتخابات سراسری آزاد و پاك مورد گفت وگوی طرفین قرار گرفته است.

تین سین رییس جمهوری میانمار ماه گذشته و پس از اعمال فشارهای داخلی و خارجی از برگزاری رفراندوم قانون اساسی با هدف اصلاح نظام سیاسی كه برای یك دوره طولانی مدت به نفع نظامیان این كشور بود، خبر داد.

تین سین در حالی از برگزاری رفراندوم خبر داد كه نمایندگان مجلس فعلی میانمار كه بیشتر نظامی هستند بر عدم تمایل خود برای تغییر قانون اساسی تاكید می كنند تا از این طریق هم از ورود آنگ سان سوچی به عرصه انتخابات جلوگیری كنند و هم اینكه تداوم قدرت در دست حزب حاكم این كشور را تضمین نمایند.

آنگ سان سوچی و حزب وی (جبهه ملی برای دموكراسی) خواستار اصلاح قانون اساسی این كشور هستند كه بر اساس بندی از آن، هر فردی كه همسر و یا فرزندان وی شهروند یك كشور خارجی باشند از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری منع شده است.

آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل و رهبر مخالفان دولت میانمار پس از مذاكرات تاریخی دور چهارم با تین سین گفته بود كه روند اصلاحات در میانمار به پیش نمی رود.

براساس قانون اساسی میانمار كه مهم ترین مانع برای ریاست جمهوری آنگ سان سوچی محسوب می شود افرادی كه همسران یا فرزندان آنها متولد خارج از كشور هستند، نمی توانند رهبری میانمار را بر عهده بگیرند.



دو فرزند رهبر مخالفان دولت میانمار تابعیت انگلیسی دارند و آنگ سان سوچی دریافت كننده جایزه صلح نوبل نیز به دلیل ازدواج با فرد انگلیسی در حال حاضر مجاز به حضور در رقابت های ریاست جمهوری این كشور نیست.

تغییر قانون اساسی میانمار نیازمند كسب 75 درصد رای موافق نمایندگان مجلس است.

یان میو تین از تحلیلگران سیاسی میانمار اظهار امیدواری كرده است كه نیت رییس جمهور از این دیدار خوب بوده باشد و تنها از آن به عنوان عاملی جهت كاهش فشارهای بین المللی استفاده نكند.

وی همچنین اظهار امیدواری كرد كه این جلسه بتواند منافعی برای این كشور در پی داشته باشد.

حزب آنگ سان سوچی اوایل سال گذشته میلادی در كارزاری توانست پنج میلیون امضا (حدود 10 درصد از جمعیت میانمار) را برای اصلاح قانون اساسی جمع آوری كند.

پیش از این اعلام شده است ماه می سال جاری میلادی (اردیبهشت – خرداد سال 94) رفراندومی برای انجام اصلاحات قانون اساسی برگزار می شود، اما 'شئو مان' رییس مجلس میانمار تصویب هرگونه تغییر اساسی تا پیش از انتخابات ماه نوامبر سال آینده میلادی (آذر ماه سال 1394) را رد كرده است.

شئو مان از مقامات ارشد ارتش میانمار، سال 2011 با كنار گذاشتن لباس نظامی وارد عرصه سیاست شد و از آن سال تاكنون ریاست مجلس نمایندگان این كشور را در اختیار دارد.

گفته می شود در صورت اصلاح قانون اساسی وی رقیب سان سوچی در انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.

آساق**241**1611