۱۶ اسفند ۱۳۹۳، ۱۳:۴۸
کد خبر: 81531990
T T
۰ نفر
توسعه كسب و كارهاي مبتني بر تكنولوژي ضروري است

تهران - ايرنا - رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان نرم افزار با اشاره به اينكه در كشور مسير پيش روي رشد صنعت تكنولوژي چندان هموار نبوده است، گفت: توجه به توسعه كسب و كارهاي مبتني بر تكنولوژي ضروري است.

محمدرضا طلايي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، افزود: با توجه به ميزان رشد صنعت تكنولوژي نرم افزاري در كشور به همين دليل نقش آن در اقتصاد كشور به هيچ وجه قابل مقايسه با مدل‌هاي موفق جهاني نيست.

وي ادامه داد: بي اعتمادي بنگاه‌هاي اقتصادي بزرگ به محصولات ايراني در استفاده از نمونه‌هاي خارجي با وجود مشكلاتي كه در زمينه خريد اجناس در شرايط تحريم ها وجود دارد مانع از تشكيل شركت هاي بزرگ نرم افزاري شده است.

طلايي با بيان آنكه در ليست پنج شركت برتر از نظر ارزش بازار، سه شركت در زمينه تكنولوژي فعال هستند، اظهار داشت: اين نشانگر جابه جا شده منابع انساني مي باشد كه جايگزين منابع و دارايي هاي شده است.

وي با اشاره به گزارش مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي، گفت: سهم صادرات محصولات با فناوري بالا «هاي‌تك» دركشور در سال‌هاي اخير از يك درصد صادرات صنعتي كشور هم پايين‌تر بوده و تاسف‌بارتر اينكه اين سهم از سال 1384 تاكنون روند نزولي داشته و از حدود 1.5 به 0.73 درصد در سال 1392 و سپس به 0.56 درصد در سال 1393 كاهش پيدا كرده است.

طلايي تصريح كرد: با توجه به تاكيد برنامه‌هاي چهارم و پنجم توسعه مبني بر افزايش نقش صنايع با فناوري‌هاي پيشرفته، نه تنها صنايع هاي‌تك در اولويت قرار نگرفته بلكه جايگاه گذشته آن نيز از دست رفته است.

وي اضافه كرد: كشور از نظر توليد نيروي انساني متخصص از جايگاه خوبي برخوردار است ولي نحوه بكارگيري اين پتانسيل در بازار كار داخل كشور و در صنعت هاي‌تك بايد مورد توجه قرار گيرد.

رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان نرم افزار ايران گفت: طي 25 سال گذشته دركشور سرمايه‌گذاري‌هاي بخش خصوصي در توليد محصولات الكترونيكي و ديجيتالي يا بازار اينترنت با شكست مواجه شده و يا به حضور كم رنگ بوده است.

طلايي با بيان آنكه قوانين حمايتي لازم از توليد محصولات داخلي صورت نگرفته است، افزود: حضور رقباي دولتي قدرتمند جا را براي نفس كشيدن بخش خصوصي تنگ كرده است.

وي خاطرنشان كرد: ايجاد يك كسب و كار كوچك يا نوپا با انبوهي از دشواري‌هاي مالياتي و بيمه و فشارهاي دولتي روبرو بوده و برنامه هاي پارك‌هاي فناوري هم به ايجاد نمونه‌هاي موفق منجر نشده است.

طلايي، نبود سياست‌گذار، نداشتن متولي مشخص در اين حوزه و دخالت‌هاي متعدد نهادي در فضاي كسب و كار و تزريق سرمايه‌ براي پروژه‌هاي دولتي باعث ايجاد شرايط نامناسب اين فضا شده و از طرفي نوسانات ارزي و تحريم‌ها از يكسو و اشتباهات مكرر در زمينه‌هايي چون تعرفه و واردات توان بخش خصوصي را گرفته است.

رئيس اتحاديه توليدكنندگان و صادركنندگان نرم افزار ايران با اشاره به تجربه ديگر كشورها در اين زمينه، خاطرنشان كرد: باز كردن مسير براي ورود سرمايه‌گذاران خارجي در كنار توانمندسازي كارآفرينان داخلي و دخالت حداقلي دولت در فضاي كسب و كار، مهمترين راهبرد در اين حوزه به حساب مي آيد.

اقتصام(3)1053**1558
۰ نفر