۱۶ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۳۹
کد خبر: 81532099
T T
۰ نفر
اصناف یزد،زیر ذره بین بازرسان/ بیشترین تخلف مربوط به صنف میوه وسبزی

یزد- ایرنا- مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مركزی استان یزد با بیان اینكه روزانه 300 فقره بازرسی از واحدهای صنفی استان انجام می شود از انجام 99 هزار مورد بازرسی در سالجاری خبر داد.

به گزارش ایرنا حمید دره شیری روز شنبه در جمع خبرنگاران استان در تشریح نتایج این بازرسی ها افزود: شش هزار و 300 مورد پرونده تخلفاتی در این زمینه تشكیل شد و با توجه به اینكه در برخی پرونده ها چند مورد تخلف درج شده در مجموع هفت هزار و 400 مورد تخلف شناسایی شد.

وی عدم درج قیمت، گرانفروشی و كم فروشی را از تخلفات مهم این واحدها اعلام و اظهار كرد: ارزش ریالی این پرونده ها شش میلیارد و 130 میلیون ریال برآورده شده كه به تعزیرات حكومتی معرفی شدند.

مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف مركزی استان یزد ادامه داد: بیشترین تخلفات صنفی مربوط به صنف میوه و سبزی بود كه در این زمینه تیم هایی برای كنترل قیمت تشكیل شده است.

وی با اشاره به اینكه از 15 اسفندماه تمام میوه فروشی ها باید مجهز به ترازوی دیجتیال و صدور فاكتور فروش شوند افزود: این واحدها در صورت اجرا نكردن این امر، دو میلیون و 500 هزار ریال جریمه می شوند.

دره شیری با اشاره به طرح شناسایی واحدهای بدون پروانه گفت: امسال شش هزار و 407 واحد بدون پروانه شناسایی شد كه از این تعداد 240 مورد پروانه دائم و 130 مورد هم پروانه موقت دریافت نمودند.

وی اضافه كرد: واحدهای بدون پروانه درصورتی عدم اقدام برای دریافت پروانه، جریمه می شوند.

دره شیری در ادامه از اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز از 15 اسفندماه سالجاری به مدت یك ماه خبر داد و گفت: كنترل و نظارت بر رعایت قیمت های مصوب ، نصب برچسب قیمت و ارائه فاكتور از جانب تولید و عرضه كنندگان كالا از مهمترین اهداف این طرح است.



*** نبود واحدهای تولیدی كیف و كفش در یزد

رییس اتحادیه صنف پوشاك استان یزد هم در این نشست از نبود واحدهای تولیدی پوشاك و كیف و كفش در استان خبر داد.

مسلم یزدی افزود: در هنگام برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم باید واحدهای تولیدی كیف و كفش سایر استانها در این نمایشگاه حضور پیدا كنند.

نایب رییس اصناف استان یزد با بیان اینكه بزرگترین دغدغه ما وجود دست فروشی ها در سطح شهر است از عدم همكاری شهرداری با اتاق اصناف در این زمینه ابراز ناخرسندی كرد.

این مسوول خاطر نشان كرد: شهرداری اقدام به برپایی پنجشنبه بازار و جمعه بازار در سطح شهر می كند كه موجب آشفتگی بازار كالا می شود.

وی افزود: دست فروش ها اقدام به فروش جنس های دست دوم و بنجل می كنند كه به ظاهر قیمت مناسبی دارد و شهروندان اقدام به خرید آنها می كنند.



*** هیچ گونه افزایش قیمت در شیرینی نداریم

رییس اتحادیه شیرینی استان یزد با بیان اینكه مواد اولیه شیرینی 20 تا 30درصد گران شده گفت: در آستانه عید نوروز در بحث شیرینی هیچگونه افزایش قیمتی صورت نمی گیرد.

محمد علی جلایی اظهار كرد: آخرین افزایش قیمت در این زمینه در مردادماه بوده است .

وی از چاپ كتابچه ای توسط سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان خبر داد و گفت: در این كتاب قیمتهای تمام اجناس صنوف از جمله شیرینی درج می شود.

*** برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم كالا

رییس اتاق اصناف یزد هم از برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم كالا از 17 اسفندماه به مدت 10 روز در محل دائمی نمایشگاههای استان خبر داد و افزود: نمایشگاه یاد شده در قالب 280 غرفه دایر می شود.

محمد مهدی باغستانی با بیان اینكه محصولات این نمایشگاه با تخفیف 15 درصد به فروش می رسد اظهار كرد: كیف، كفش، نوشت افزار، مواد غذایی و مواد پروتئینی در این نمایشگاه عرضه شده است.

وی تامین كالا و اقلام مورد نیاز دانش آموزان، تامین مایحتاج مردم و تنظیم بازار از اهداف برپایی نمایشگاه مذكور عنوان كرد.

*** وجود واحدهای صنفی بدون پروانه در یزد نگران كننده است

عضو هیات رئیسه اتاق اصناف یزد هم با اشاره به فعالیت واحدهای صنفی فاقد پروانه كسب گفت: واحد های بدون پروانه در استان نگران كننده است و نشان از اقتصاد بیمار در یزد است.

حمید رضا قمی افزود: همچنین برخی افراد به جای فعالیت در امر تولید به سراغ ایجاد واحدهای صنفی بدون مجوز می روند.

وی اظهار كرد: افرادی كه بدون پروانه صنفی فعالیت می‌كنند به هیچ مرجعی پاسخگو نیستند و مالیات هم پرداخت نمی كنند.

استان یك میلیون نفری یزد 20 هزار واحد صنفی دارای پروانه دارد.ك/2

2088/ 6197