به گزارش خبرنگار ایرنا، هادی زارع پور روز شنبه در نشست با جمعی از خبرنگاران كهگیلویه و بویراحمد با موضوع سوادآموزی افزود: تحقق این امر مهم جزو سیاست های اصلی وزارت آموزش و پرورش و اداره كل آموزش و پرورش استان است و به طور جدی نیز دنبال خواهد شد.
وی بیان كرد: از مجموع 15 هزار و 120 اولیای بی سواد 10 تا 49 سال دانش آموزان كهگیلویه و بویراحمد شش هزار و 552 نفر خوداظهاری بوده و مابقی نیز از سوی كارشناسان معاونت سوادآموزی اداره كل آموزش و پرورش استان شناسایی شده اند.
زارع پور اظهار كرد: هم اكنون پنج هزار و 720 اولیای بی سواد 10 تا 49 سال دانش آموزان كهگیلویه و بویراحمد زیر پوشش آموزش سوادآموزی در هر سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحكیم قرار گرفته اند.
وی عنوان كرد: از این تعداد دو هزار و 616 نفر در دوره سوادآموزی، یك هزار و 317 نفر در دوره انتقال و یك هزار و 787 نفر نیز در دوره تحكیم در حال گذراندن آموزش های سوادآموزی هستند.
زارع پور ابراز داشت: در دو سال اخیر اقدامات مطلوبی در حوزه سوادآموزی در كهگیلویه و بویراحمد انجام شده كه یكی از مهمترین آنها تدوین برنامه راهبردی سوادآموزی و اجرای طرح 'هر مدرسه یك كلاس سوادآموزی' است.
مدیركل آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد افزود: آموزش و پرورش به عنوان یكی از نهادهای فرهنگی مهم دارای سه كاركرد اساسی از قبیل انتقال مواریث فرهنگی به نسل های آینده، تربیت نسل در تمام زمینه ها و پرورش نیروی انسانی متعهد و متخصص است.
زارع پور گفت: با آغاز فعالیت دولت یازدهم پیگیری و اجرای شش سیاست اصلی و محوری از سوی وزارت آموزش و پرورش مشخص و در دستور كار اداره های كل آموزش و پرورش 31 استان كشور از جمله كهگیلویه و بویراحمد قرار گرفت.
وی بیان كرد: این شش سیاست شامل توسعه مشاركت های مردمی، تقویت مدارس هیات امنایی، ساماندهی نیروی انسانی،
ارتقای مدیریت آموزشگاهی، بودجه ریزی عملیاتی و تمركززدایی است.
زارع پور اظهار كرد: هدف كلی از تدوین و اجرای این سیاست ها كیفیت بخشی به تمام فعالیت های آموزشی و پرورشی خواهد بود.
وی عنوان كرد: بر اساس سند تحول بنیادین یكی از رویكردهای مهم آموزش و پرورش تربیت دینی نسل جدید است.
زارع پور ابراز داشت: سیاست بودجه ریزی عملیاتی هم اكنون به طور آزمایشی در 10 مدرسه كهگیلویه و بویراحمد در حال اجرا است.
وی افزود: برنامه سالانه در تمام معاونت های اداره كل آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد به منظور دستیابی به اهداف پیش بینی شده و پیشبرد مطلوبتر امور تدوین شده است.
معاون سوادآموزی اداره كل آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: 12 برنامه برای باسواد كردن اولیای بی سواد 10 تا 49 سال دانش آموزان استان از سوی كارشناسان این معاونت تدوین شده است.
سید مسعود ارجمند افزود: بر اساس سند راهبردی سوادآموزی تا پایان سال 94 نباید هیچ فرد بی سواد 10 تا 49 ساله ای در كهگیلویه و بویراحمد وجود داشته باشد.
وی بیان كرد: تاكنون 552 بازمانده از تحصیل 10 تا 20 سال در كهگیلویه و بویراحمد شناسایی و از طریق مدارس یا كلاس های سوادآموزی زیر پوشش دوره های آموزشی قرار گرفته اند.
ارجمند اظهار كرد: استفاده از امكانات، تجهیزات، فضاها و نیروهای اداره كل آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد برای باسواد كردن افراد بی سواد یا كم سواد این استان در دستور كار است.
وی عنوان كرد: 914 آموزشیار سوادآموزی در كهگیلویه و بویراحمد مشغول فعالیت هستند كه به منظور ارتقای كیفیت تدریس به طور مستمر دوره های آموزشی برای آنان برگزار می شود.
ارجمند ابراز داشت: هزینه پرداختی به هر آموزش دهنده سواد به افراد بی سواد یا كم سواد كهگیلویه و بویراحمد در دوره های سوادآموزی، انتقال و تحكیم به ترتیب شش میلیون و 200 هزار ریال، هفت میلیون و 500 هزار ریال و 900 هزار ریال است.
وی افزود: بر اساس سرشماری سال 90 میزان باسوادی در كهگیلویه و بویراحمد 90.47 درصد بود كه این میزان پس از گذشت حدود سه سال هم اكنون به 96 درصد رسیده است.
ارجمند گفت: از رسانه های ارتباط جمعی كهگیلویه و بویراحمد انتظار می رود در حد توان مسوولان معاونت سوادآموزی اداره كل اموزش و پرورش استان را در امر ریشه كنی معضل بی سوادی یاری دهند.
اول تا هفتم دی هر سال به نام هفته سوادآموزی نامگذاری شده است.
7535/6162
بیش از 15 هزار اولیای بی سواد كهگیلویه و بویراحمد باسواد می شوند
۱۶ اسفند ۱۳۹۳، ۱۴:۴۵
کد خبر:
81532121
یاسوج - ایرنا - مدیركل آموزش و پرورش كهگیلویه و بویراحمد گفت: جمعیت 15 هزار و 120 نفری اولیای بی سواد 10 تا 49 سال دانش آموزان این استان تا پایان برنامه پنجم توسعه باسواد می شوند.