به گزارش ایرنا ؛ مسوولان استان هرمزگان و حتی كشور درخصوص ظرفیت های تجاری، اقتصادی، حمل و نقلی و كشاورزی این استان سخنان فراوانی گفته اند كه گویی معرفی جاذبه های طبیعت گردی آن را فراموش كرده اند.
سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری كشور نیز با توجه به همین ظرفیت های هرمزگان اقدام به برنامه ریزی برای تعیین مكان برای احداث چهار دهكده ساحلی گردشگری در این استان كرده است.
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری كشور می گوید : سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری كشور تمام زیرساخت ها در این نقاط برای سرمایه گذاری بخش خصوصی آماده می كند.
اسد الله درویش امیری كه هفته جاری به هرمزگان سفر كرده ، یاد آورشد: هرمزگان به دلیل دارا بودن 900 كیلومتر ساحل زیبا یكی از بهترین استان های كشور برای ساخت این دهكده ها می باشد.
وی ادامه داد: این سازمان تلاش دارد برنامه های خود را تا قبل از پایان عمر دولت تدبیر و امید اجرایی كرده و به پایان برساند.
معاون برنامه ریزی استاندار هرمزگان نیز در خصوص ظرفت های گردشگری منطقه می گوید: طبیعت استان به خصوص در سه ماه پایانی سال كه سرما سراسر كشور را فراگرفته است بهترین ظرفیت برای جذب گردشگران است.
به اعتقاد صالح دریانورد، هرمزگان با دارا بودن كوه های بلند و دریا علاوه بر فصل زمستان در سایر فصل ها نیز می تواند پذیرای گردشگران و مهمانان باشد و یكی از ظرفیت های هرمزگان برای جذب سرمایه گذاران دریا است كه آنها می توانند نسبت به راه اندازی تور در جزایر و گشت های دریایی اقدام كنند.
وی خاطر نشان كرد: وجود نقاط كوهستانی در استان كه هوای خنك تری نسبت به سایر نقاط استان داشته و گونه های مختلف گیاهی و جانوری را در خود جای داده اند ظرفیت مهم دیگری برای حضور گردشگران در این استان محسوب می شود.
معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان نیز مهمترین جاذبه در زمان نزدیك به عید نوروز را طبیعت بهاری آن دانست و افزود: در حال حاضر هرمزگان بهترین آب و هوا را برای طبیعت گردی دارد.
فرشید واحدی ادامه داد: طبیعت هرمزگان مانند گنجینه ای پنهان در بین سایر سرمایه ها و دارایی های استان است كه باید آن را استخراج و به مردم معرفی شود.
وی اشاره كرد: بسیاری از مردم كشور نام جنگل های حرا را شنیده اند و برخی از هموطنان نیز به آن سر زده اند ولی با اثر ملی طبیعی خرسین روستای سیاهوی بندرعباس آشنا نیستند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی هرمزگان می گوید : هنوز بسیاری از مردم اطلاع ندارند كه منطقه گنو زیست كره بوده و زیستگاه برخی از جانوران حمایت شده مانند قوچ و میش، پلنگ و گربه وحشی است.
واحدی ادامه می دهد: اثر طبیعی ملی گنبد های نمكی خرسین در 55 كیلومتری جاده ارتباطی بندر عباس سیرجان در شمال روستای سیاهو از یك رشته كوه به صورت گنبد نمكی از داخل زمین بیرون آمده و چشم انداز های منحصر به فرد همچون آبشار نمكی، قندیل های متنوع با ستون های عظیم نمكی دارد.
وی خاطر نشان می كند: شرق و غرب استان هرمزگان نیز دارای جاذبه های گردشگری فراوانی برای طبیعت گردی است و هر كدام شكوهی از زیبایی محیط را مقابل چشم بیننده ترسیم می كند.
واحدی یادآور می شود: طبیعت گاوبندی در كنار باغ ها و چشمه ها، مزارع كشاورزی و دشت های آن منطقه و همچنین سواحل بندر بستانو، نیرم، آبدان و آبشار چله و طبیعت تمبو برای گردشگران و مسافران نوروزی می تواند بسیار جذاب باشد.
وی خاطر نشان می كند: تماشای غار دو دهانه سادرمن در 30 كیلومتری جاسك ، مناطق صخره ای و شنی ، تپه ماهورها هم برای گردشگران بسیار جذاب خواهد بود و همچنین جنگل های حرا منظره ای جزیره مانند در برابر دیدگان قرار می دهد.
كارشناس گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان نیز می گوید: برخی از علاقه مندان به پرواز با پاراگلایدر برای مشاهده و حتی پرواز با این وسیله به منطقه حمایت شده و گردشگری گنو بندرعباس می آیند و از آن لذت می برند وحتی می توان از مشاهده گونه های نادرگیاهی و جانوری در هوای خنك انجا بهره برد و در آلاچیق هایش استراحت كرد.
این كارشناس گردشگری بیان می كند: حضور در كنار مزارع صیفی و باغ های منطقه سرخون بندرعباس برای كسانی كه خود را گرفتار گرفتار زندگی ماشینی كرده اند بسیار لذت بخش است كه مسافران نوروزی می توانند نه تنها از باغ ها و مزارع صیفی سرخون بندرعباس بلكه در سراسر هرمزگان همچون میناب و رودان، پارسیان و حاجی آباد لذت ببرند.
وی اظهار می دارد: كوه نیان و آبشار كمتر شناخته شده اش روزی یكی نقاط جذاب طبیعت گردی در شهرستان بندرعباس محسوب می شود و همچنین زمین های اطراف روستای چاه فعله برای برگزاری مسابقه های شتر سواری و اتومبیل رانی بسیار مناسب است.
زاهدی بیان كرد: تجربه سفر به شهرستان میناب در فاصله 100 كیلومتری شرق میناب با داشتن سد استقلال، باغ های لیمو و سایه های فراوان باغ های انبه نیز برای بسیاری از گردشگران جذاب و در نوروز بسیاری از مسافران می توانند از آن نقاط دیدن كرده بر بام میناب رفته و شهر را از بالا مشاهده كنند.
وی خاطر نشان می كند: همچنین میناب با داشتن پنجشنبه بازارو كارگاه های سفالگری از مراكز مهم تولید این صنایع دستی در استان است كه گردشگران و مسافران نوروزی می توانند از این كارگاه ها بازدید كرده وبا حصیربافی آشنا شوند.
این كارشناس گردشگری یادآورشد: سواحل بندركلاهی و تیابف جنگل های حرا در منطقه حفاظت شده سیریك، ساحل بكر بندركوهستك، خور آذینی كه یكی از دست بكر ترین جنگل های حرا كشور را در خود جای داده تنها گوشه ای از جذابیت های منطقه شرق محسوب می شود زیرا هنوز مردمان منطقه روستاهای جاسك لباس های سنتی خود را حفظ كرده و استفاده می كنند كه برای بسیاری از مردشناسان جذابیت علمی دارد همچنین اشكال جالبی خیره كننده ای كه بوسیله خاك ، باد و آب شكل گرفته اند و گل فشان های شرق هرمزگان تماشایی است.
وی یاداور می شود: در قسمت غرب استان نیز دیدنی های فراوانی مانند چشمه آب گرم خمیر، جنگل های حرا ، مزارع كشاورزی و باغ های كهورستان و روستای دژگان، ساحل بسیار زیبا و زلال مهتابی وجود دارند كه هركدام به نوعی مجذوب كننده اند.ك/4
گزارش از عزت الله معمار باشی
145/6048
بندرعباس - ایرنا - طبیعت هرمزگان كه می توان زمستان را در كوهستان و بهار را در دشت هایش تجربه كرد، مانند گنجی در میان سایر دارایی های استان پنهان و ناشناخته مانده است.