به گزارش ایرنا ، دكتر غلامرضا پورمند، روز جمعه در گفت و گویی اظهار داشت: به رغم اینكه سرطان پروستات پس از سرطان دستگاه گوارش و ریه، هفتمین علت اصلی مرگ و سومین علت شایع مرگ و میر ناشی از سرطان در مردان است اما میزان آگاهی در مورد آن در ایران پایین است.
وی افزود: اگرچه مطالعاتی برای درك عوامل خطرساز بیماری در حال انجام است اما نرخ بقا در سرطان پروستات در صورتی كه زود تشخیص داده شود، بالا خواهد بود.
این ارولوژیست ادامه داد:با این حال در ایران نیز مانند جوامع دیگر، بسیاری از مردان به دلیل ناآگاهی، در مراحل پیشرفته بیماری و در اثر بروز علایم به پزشك مراجعه میكنند.
وی گفت: مردان معمولا به انجام منظم معاینه پروستات نمیپردازند؛ بنابراین، تأخیر در تشخیص ، ممكن است درمان را دشوار یا حتی غیرممكن كند.
وی ادامه داد: جدیدترین آمار حاكی از روند تدریجی افزایش سرطان پروستات است بطوریكه این مهم از سال 2003 تا 2012 تقریبا پنج برابر افزایش یافته است و نرخ مرگ و میر نیز در همین دوره دو برابر شده است.
مدیر گروه ارولوژی بیمارستان سینا، تاكید كرد: انجام یك آزمایش خون ساده، آنتیژن اختصاصی پروستات (PSA)، پس از 50 سالگی بهعنوان شاخص تشخیص زودهنگام سرطان پروستات توصیه میشود.
اجتمام(1)**1776
تهران - ایرنا - مدیر مركز تحقیقات ارولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: هر سال پنج هزار مورد سرطان پروستات در كشور توسط پاتولوژیست ها شناسایی و گزارش می شود.