علي مهرامي يكشنبه شب در جلسه ستاد اجرايي منع به كارگيري اسامي بيگانه در مشهد افزود : در فرهنگستان زبان و ادب فارسي روي ريشه يابي لغات كار مي شود.
وي تصريح كرد : توجه به استفاده از واژه هاي فارسي و اجتناب از به كارگيري عناوين بيگانه در نامگذاري اماكن و برج ها ضروري است.
مهرامي در خصوص بكارگيري گويش ها و عناوين محلي در نامگذاري اماكن و مجتمع ها نيز گفت : استفاده از اين عناوين فقط در مناطق مربوط به آن گويش مجاز است.
وي ادامه داد : برخي از مجتمع ها نيز از واژه هاي اختصاري براي نامگذاري استفاده مي كنند كه بايد در زمينه بكارگيري اختصارات با احتياط عمل كرد.
مهرامي با تاكيد به اينكه اختصارات نبايد به سمت لغات بيگانه گرايش داشته باشند، افرود: در پنج سال اخير اكثر لغات اختصاري به كارگرفته شده در كشور گرايش به سمت الفاظ خارجي داشته اند.
مدير كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي نيز گفت: قانون منع به كارگيري اسامي بيگانه از شهريور ماه سال گذشته به صورت جدي در اين استان پيگيري شد.
سيد سعيد سرابي با اشاره به تشكيل كارگروه منع به كارگيري اسامي بيگانه در خراسان رضوي از دي ماه سال جاري افزود : اين كارگروه متشكل از 18 نهاد تاثيرگذار در اجراي اين قانون است.
وي تاكيد كرد : اجرايي شدن اين قانون و منع به كارگيري عناوين بيگانه در پايتخت معنوي كشور با جديت دنبال مي شود.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي مشهد نيز گفت: در راستاي اجراي قانون ممنوعيت به كارگيري اسامي و اصطلاحات بيگانه، پارسال 163 مورد تغيير نام در مشهد صورت گرفت.
يوسف اميني با اشاره به رسيدگي به يكهزار و 80 پرونده در 10 ماه سال جاري به منظور نظارت بر كار صنوف مختلف در سطح شهر مشهد با هدف ممنوعيت استفاده از اسامي و القاب بيگانه ، افزود : اسامي واحدهاي تجاري بايد تاييديه اداره كل ارشاد را دريافت كنند.
قانون ممنوعيت استفاده از اسامي و القاب بيگانه در سال 1375 تصويب شد و آئيننامه اجرايي آن در هيات دولت، نوزدهم ارديبهشت ماه سال 78 مصوب شده است.
فرهنگستان زبان و ادب فارسي يكي از چهار فرهنگستان ايران است كه حوزههاي گوناگون علمي، ادبي، و هنري را در ايران و قلمرو زبان فارسي از جنبههاي مختلفِ موضوعي تحت پوشش قرار ميدهد. اين فرهنگستان به حوزۀ زبان و ادبيات فارسي ميپردازد.
رياست اين فرهنگستان را غلامعلي حدادعادل بر عهده دارد.
7505/1211**1565
معاون فرهنگستان زبان و ادب فارسي:
فرهنگ لغت ريشه شناسي زبان فارسي ، ارديبهشت ماه منتشر مي شود
۲۴ اسفند ۱۳۹۳، ۲۳:۵۶
کد خبر:
81542625
مشهد - ايرنا - معاون فرهنگستان زبان و ادب فارسي گفت : فرهنگ لغت ريشه شناسي زبان فارسي در دست تدوين است و ارديبهشت ماه سال 1394 منتشر مي شود.