۲۶ اسفند ۱۳۹۳، ۷:۵۳
کد خبر: 81544082
T T
۰ نفر
عملكرد ورزش مازندران در سال 93 / افتخارآفريني هاي تمام نشدني

ساري – ايرنا – ورزش مازندران با وجود كمبودهاي فراواني كه از آن برخوردار است به همت و تلاش ورزشكاران رشته هاي گوناگون شهرهاي استان ، موفق به كسب مدال ها و افتخارات زيادي شد .

به گزارش خبرنگار ايرنا ، به نظر مي رسد توقف در ورزش مازندران معنايي نداشته باشد . ورزشكاران و تيم هاي ورزشي اين استان بدون توجه به مشكلات فراوان زيرساختي و با تكيه بر توانايي ها و اراده هاي مصمم خود ، با قدرت به سمت رسيدن به افتخارات و عناوين ارزشمند جهاني و بين المللي پيش مي رفتند .

افزايش فراوان و غيرقابل باور مدال هاي كسب شده ورزشكاران مازندراني رشته هاي گوناگون ورزشي در سال 93 در شرايطي كه تغيير محسوسي در سرانه ورزشي استان ايجاد نشده است ، نشان مي دهد اين چشمه هميشه جوشان استعداد و ظرفيت هاي تمام نشدني فقط به اندكي توجه و حمايت نيازمند است تا فاصله خود را با ديگر استان هاي كشور افزايش دهد .

در سال 93 ، ورزشكاران مازندراني موفق به كسب 334 مدال جهاني، آسيايي و بين‌المللي شدند كه از اين تعداد ، 155 مدال در مسابقات جهاني و آسيايي و 179 مدال نيز در مسابقات بين‌المللي كسب شد . اين در حالي است كه در سال 92 ، مازندراني ها 231 مدال در مسابقات جهاني ، آسيايي و بين المللي را به دست آوردند .

فروردين :

فقط شش روز لازم بود تا اولين مدال جهاني ورزش مازندران در سال 93 ثبت شود . در اين روز ، رضا جعفرپور ورزشكار نوجوان مازندراني موفق شد مدال برنز دهمين دوره رقابت هاي قهرماني تكواندو نوجوانان جهان را به گردن بياويزد و شروعي رويايي را براي ورزش مازندران در سال جديد رقم زند .

ديگر اتفاق رخ داده در ورزش تكواندو مازندران در فروردين ماه ، كسب مدال طلاي ابوالفضل يعقوبي در رقابت هاي بين المللي تكواندوي آلمان بود . در اين مسابقات يعقوبي موفق شد اين مدال ارزشمند را در حضور 865 تكواندوكار از 62 كشور جهان در شهر هامبورگ آلمان كسب كند .

در هشمين روز از سال جديد هم روند حضور مازندراني ها به اردوي تيم ملي آغاز شد . در اين روز محمدرضا كرد مشهدي و سعيد احمد عباسي به اردوي آماده سازي تيم ملي فوتسال جوانان دعوت شدند . حضور ورزشكاران مازندراني در اردوي تيم هاي ملي در تمام روزها و ماه هاي سال ادامه داشت و امكان درج نام همه اين ورزشكاران ، امكان پذير نيست .

ديگر اتفاق فوتبالي مازندران در فروردين ماه ، برگزاري اردوي آماده سازي تيم ملي فوتبال جوانان ايران در شهر نكا بود . در اين اردو كه با حضور همه بازيكنان و اعضاي كادر فني از جمله مهدي مهدوي كيا برگزار شد ، اين تيم چند بازي تداركاتي با تيم هاي مازندراني نيز برگزار كرد .

در اين ماه و در شرايطي كه همه مسوولين و رسانه ها ، مردم و افراد متمكن را به انصراف از دريافت يارانه هاي نقدي دعوت مي كردند ، دو ورزشكار شاخص و محبوب ورزش مازندران و ايران به اين دعوت لبيك گفته و از دريافت يارانه انصراف دادند .

امامعلي حبيبي مدال آور طلاي المپيك 1956 ملبورن و بهداد سليمي آخرين مدال آور طلاي المپيك 2012 لندن بطور رسمي و در آستانه نام نويسي مرحله دوم اجراي قانون هدفمندي يارانه ها از دريافت يارانه نقدي انصراف دادند .

ارديبهشت :

با ميزباني مازندران از اردوي آماده سازي تيم ملي كاراته مالزي ، راه ورود تيم هاي ملي ديگر ايران به مازندران براي برپايي اردوها باز شد .

ظرفيت فراوان و بسيار مناسب استان در ميزباني از رشته هاي گوناگون ورزشي است كه مي تواند موجب بهبود وضعيت گردشگري استان از طريق توجه به جذب توريسم ورزشي شود .

تيم فوتبال خونه به خونه مازندران كه با فرشاد پيوس در رقابت هاي ليگ دسته سوم فوتبال كشور شركت كرده بود ، در روز آخر اين رقابت ها در تالش به تساوي مقابل چوكاي اين شهر دست يافت و به جمع تيم هاي راه يافته به ليگ دسته دوم فوتبال كشور صعود كرد .

با كسب اين جواز ، پيوس قرار داد خود را با اين تيم تمديد كرد . خونه به خونه با پيوس مرحله اول اين رقابت ها را به سلامت گذراند اما در مرحله دوم و در شرايطي كه مسابقات را توفاني آغاز كرده بود ، با مسوولان اين تيم به مشكل خورد و از ادامه حضور در خونه به خونه انصراف داد .

مسوولان اين تيم هم كه نمي خواستند براي رسيدن به ليگ دسته اول فوتبال كشور ناكام باشند با فرهاد كاظمي به توافق رسيدند اما حضور اين مربي سرشناس در كنار جذب مربياني چون مهرداد ميناوند و مرتضي كرماني مقدم و بازيكنان سرشناس اما پا به سن گذاشته و فاقد كارآيي چون عليرضا نيكبخت واحدي و عليرضا محمد هم به كار اين تيم نيامد و خونه به خونه با وجود انجام هزينه هاي فراوان ، از صعود به ليگ دسته اول فوتبال كشور بازماند .

ديگر اتفاق ورزش مازندران در اين ماه ، تصميمات انقلابي و قاطع هيات بسكتبال مازندران براي تخلفات رخ داده در يكي از ديدارهاي ليگ قهرماني استان بود .

بر اساس تصميمات كميته انضباطي اين هيات ، ديدار تيم هاي بسكتبال آمل و بابلسر با باخت فني 20 بر صفر به نفع تيم آمل اعلام و اين تيم به مرحله نيمه نهايي مسابقات بسكتبال قهرماني مازندران صعود كرد.

اين هيات همچنين بنا به اظهارات ناظر و سرداور مسابقه ، حميد سرمدي سرمربي تيم بابلسر را كه با اعتراض هاي زياد و بيرون كشيدن تيمش از ادامه مسابقه عامل اين بي نظمي شد ، براي يكسال از مربيگري در تمامي رده هاي سني بسكتبال محروم كرد.

در پايان اين فصل رقابت ها ، تيم بابل با برتري 77 بر 56 برابر آمل به مقام قهرماني دست يافت و جام قهرماني را بالاي سر برد.

خرداد

خرداد، ماه خوش يمني براي ورزش مازندران نبود و بروز چند اتفاق تلخ ، اين ماه را به يكي از دشوارترين ماه هاي سال 93 براي ورزش دوستان و ورزشكاران مازندراني تبديل كرد .

يكي از اين اتفاقات تلخ ، اعلام رسمي كناره گيري باشگاه كاله مازندران از حضور در ليگ برتر واليبال كشور بود .

كاله كه در مدت حضور 5 ساله خود در ليگ برتر واليبال باشگاه هاي ايران ، دومقام قهرماني يك نايب قهرماني و در دودوره حضور در جام باشگاه هاي آسيا ، يك مقام قهرماني ونايب قهرماني را كسب كرده بود به دليل آن چه كه جوانگرايي و صرفه جويي در پرداخت هزينه ها اعلام شد، از ليگ برتر واليبال كشور كنار كشيد .

بر اساس گفته هاي بهمن سليماني مديرعامل كاله ، تصميم هيات مديره اين باشگاه براي انصراف از تيمداري و حضور دررقابتهاي ليگ برتر واليبال باشگاه هاي ايران، به معناي كنار كشيدن از فعاليت هاي ورزشي نيست .

او همچنين گفت كه كمبود ظرفيت سالن ورزشي دوهزارنفري آمل در ميزباني بازيهاي كاله و استقبال واليبال دوستان اين شهر، انگيزه مسئولان باشگاه كاله مازندران را براي ساخت دومين مجموعه ورزشي سرپوشيده بزرگ كشور در آمل دوچندان كرد و از حدود سه سال پيش اين باشگاه پيگير ساخت اين مجموعه ورزشي بود كه بخشي از پول هاي صرفه جويي شده ناشي از كناره گيري كاله ، براي ساخت و تكميل اين مجموعه ورزشي هزينه خواهد شد .

از ديگر اتفاقات تلخ ورزش مازندران در اين ماه ، مثبت اعلام شدن آزمايش دوپينگ چهار وزنه بردار مازندراني و كناره گيري فدراسيون از قبول مسووليت اين اتفاق بود .

مهدي فروتن، رامين ولي پور، مصطفي خليلي و مهرشاد محمودي كه در رقابت هاي قهرماني آسيا براي ايران مدال كسب كرده بودند ، متهم به استفاده از موارد نيروزا شدند اما فدراسيون به رغم حضور طولاني مدت آن ها در اردوي تيم ملي ، اين مسووليت را نپذيرفت و آن را به گردن مربيان مازندراني انداخت .

مصاحبه هاي انتقادآميز عباس رحيمي رييس هيات وزنه برداري مازندران كه گفته بود دوپينگ وزنه برداران مازندراني در اردوي تيم ملي اتفاق افتاد و هيات وزنه برداري مازندران به هيچ عنوان مقصر اين مشكل نيست هم مشكل اين وزنه برداران را حل نكرد .

البته فدراسيون وزنه برداري با رياست حسين رضازاده مملو از اين گونه اتفاقات تلخ و شانه خالي كردن هاي رييس از قبول اين گونه مسووليت ها بود .

همانند حوادثي كه براي اين 4 وزنه بردار افتاد و رضازاده با انداختن توپ تقصيرها به گردن مربيان مازندران گفت : اين چهار وزنه بردار با امضا نامه اي اعتراف كردند كه يكي از مربيان مازندراني از غفلت و نا آگاهي آنها سوء استفاده كرده و به بهانه افزايش ركوردها، داروهاي غيرمجاز را خارج از اردوي تيم به آنها داده و براي اين كار غير اخلاقي از وزنه برداران مبالغي نيز دريافت كرده است.

در اين ماه همچنين تيم بدمينتون كلواي مازندران كه به ادعاي مديرعاملش ، تمرينات خود را در پاركينگ منزل و با ساخت مكاني بسيار كوچك با استفاده از چند قطعه چوب و آهن و برزنت ، برگزار مي كرد ، موفق به كسب دومين عنوان قهرماني ليگ برتر بدمينتون كشور شد .

تير :

شايعات مربوط به تغيير مديركل ورزش و جوانان مازندران از اين ماه جدي تر شد و روزي نبود كه سايت ها و روزنامه هاي مازندران اخباري مبني بر احتمال جابه جايي احمد سعادتمند را مخابره نكنند .

در مورد چگونگي انجام اين جابه جايي در ماهي كه منجر به انجام آن شد ، بيشتر خواهيم گفت .

در اين ماه دو ورزشكار مازندراني به دليل نامهرباني ها و مشكلات فراواني كه داشتند ، از ادامه حضور حرفه اي در اين رشته ها خودداري كردند.

آرش زاهدي عضو چندساله فوتبال ناشنوايان و فاطمه برمكي قهرمان مازندراني تيم ملي جودوي بانوان ايران وقتي ديدند صدايشان به گوش مسوولان نرسيده و اقدامي براي حل آن صورت نمي گيرد ، از ورزش هاي خود خداحافظي كردند .

البته برمكي پس از مدتي راه ورزش جوجيستو را در پيش گرفت و در اين موفق به كسب مدال طلاي كشور شد . زاهدي اما انصراف خود را از حضور در تيم ملي فوتبال ناشنوايان اعلام و براي هميشه از دنياي ورزش حرفه اي خداحافظي كرد .

اتفاق ديگر اين ماه ، مصادره اموال هيات قايقراني مازندران توسط رييس سابق اين هيات ورزشي بود .

در روزهايي كه انتصاب هاي نادرست احمد سعادتمند در هيات هاي ورزشي، روز به روز مشكلات زيادي را براي ورزش استان ايجاد مي كرد ، رييس پيشين هيات قايقراني به بهانه داشتن طلب ، همه اموال هيات را به مكان نامعلومي انتقال داد .

رييس پيشين هيات قايقراني مازندران از كارمندان اداره كل ورزش استان بود توجهي به هشدارها و اخطارهاي داده شده نكرد و بر مشكلات اين رشته ورزشي پرمدال و موفق مازندران افزود .

از جمله مشكلات ايجاد شده ناشي از اين رفتار غيرمسوولانه ، ناتواني در اعزام 10 قايقران دعوت شده به اردو به دليل نداشتن سربرگ و مهر هيات توسط سرپرست جديد بود .

مرداد:

در يكي از رخدادهاي تلخ كشتي مازندران و ايران ، درگذشت حسين خواجه وندي كشتي گير فرنگي كار ملي پوش مازندراني تيم جوان ايران بود .

خواجه وندي كه يكي از با استعدادترين و آينده دار ترين كشتي گيران فرنگي كار ايران بود ، براي رسيدگي به امور شخصي خود با هماهنگي اردوي تيم ملي جوانان را ترك كرد كه در نزديكي ميدان دهكده المپيك با يك دستگاه اتومبيل تصادف كرد و پس از چند روز كما در بيمارستان شهريار تهران درگذشت.

اين كشتي گير مازندراني وزن 66 كيلوگرم تيم ملي كشتي فرنگي جوانان براي شركت در رقابت هاي جام زيلكوفسكي لهستان در اردوي تيم ملي جوانان كشور در تهران حضور داشت .

كشتي گيران شركت كننده ايران براي اظهار همدردي با خانواده هم تيمي خود ، با بستن روبان مشكي به روي تشك اين رقابت ها رفتند و ياد وي را گرامي داشتند .

در اين ماه همچنين ، امامعلي حبيبي اولين طلايي تاريخ ورزش ايران در المپيك ها به علت سرگيجه شديد و عدم تعادل به بيمارستان منتقل شد كه پس از حضور چند روزه در بيمارستان مرخص شد .

در اين ماه همچنين تيم فوتسال راه ساري كه در پايان فصل گذشته ليگ برتر فوتسال كشور ، به ليگ دسته اول سقوط كرده بود ، با خريد امتياز تيم زمزم اصفهان به ليگ برتر كشور بازگشت. اين تيم پس از خريد اين امتياز و انجام رايزني با مسوولين شهرداري ساري، تغيير نام داد و با نام تيم شهروند در ليگ برتر شركت كرد . آن ها همچنين مسووليت سرمربيگري تيم خود را به سيد مهدي ابطحي مربي نامدار فوتسال ايران سپردند .

تيم فوتبال نساجي ، يكي از پرطرفدارترين و قديمي ترين تيم هاي فوتبال ايران در اين ماه ، مديرعامل و سرمربي جديد خود را براي فصل جديد ليگ دسته اول فوتبال كشور شناخت .

با تصميم مهدي پرهام ، مالك اين تيم ، صادق درودگر ، مديرعامل پيشين تيم هاي استيل آذين و ملوان بندر انزلي به عنوان مديرعامل و نادر دست نشان سرمربي سابق تيم هاي جمله استيل آذين ، مس كرمان ، شهرداري بندرعباس ، داماش گيلان و نفت تهران را به عنوان سرمربي جديد اين باشگاه معرفي كرد .

اتفاق مهم روي داده ورزش مازندران در اين ماه ، انتخاب بهداد سليمي قهرمان مازندراني وزنه برداري جهان در نشست هيات اجرايي كميته ملي المپيك به عنوان پرچمداري كاروان ورزش ايران در بازي هاي آسيايي اينچئون كره جنوبي بود .

شهريور :

در چهارمين روز اين ماه و با حضور اميررضا خادم معاون حقوقي، پارلماني و امور استان هاي وزارت ورزش و جوانان ، حبيب حسين زادگان به عنوان مديركل جديد ورزش و جوانان مازندران معرفي شد .

سعادتمند كه از همه توان خود براي افزايش مدت ماندگاري در اين سمت بهره گرفته بود، نتوانست نظر مساعد نمايندگان مردم شهرهاي مازندران در مجلس و همچنين وزارت ورزش و جوانان را جلب كند و صندلي خود را تحويل حسين زادگاني داد كه در دوران مديركلي سعادتمند، مسووليت هيات تنيس مازندران را عهده دار بود .

مدت زمان حضور سعادتمند در سمت مديركل ورزش و جوانان مازندران البته زياد نبود و وي كه در اواخر دوران رياست جمهوري محمود احمدي نژاد اين سمت را پذيرا شده بود در اوايل دولت دكتر روحاني و پس از 21 ماه مجبور به خداحافظي از اين جايگاه شد .

وعده هاي بدون سرانجام و انتصاب هاي ناصحيح و غيركارشناسي در برخي ادارات شهرستاني و هيات هاي ورزشي ، از جمله مهمترين نقاط ضعف سعادتمند بود .

سعادتمند هر چقدر تلاش كرد تا زمان برگزاري بازي هاي آسيايي اينچئون در اين پست باقي بماند و با كوله باري از افتخار ، جايش را به مديركل بعدي بدهد ، نتوانست و در آستانه برگزاري اين رويداد مهم آسيايي از ورزش مازندران خداحافظي كرد . حسين زادگان در اولين روزهاي پس از حضور در اداره كل ورزش و جوانان مازندران در جمع روساي ادارات شهرستاني از انجام تغييرات در دستگاه ورزش مازندران خبر داد .

همانطور كه در تيرماه امسال ، اتفاقي نادر و عجيب در ورزش مازندران رخ داد و رييس بركنار شده يك هيات ورزشي ، اموال آن هيات را به نقطه نامعلومي انتقال داد ، مشابه آن اتفاق در شهريور ماه رخ داد و مسوولان پيشين بوكس مازندران ، اقدام غيرقابل توجيه هيات قايقراني را تكرار كردند .

به ادعاي نايب رييس هيات بوكس مازندران، مسوولان پيشين هيات بوكس استان به رغم گذشت بيش از يكسال از انتخاب رييس جديد ،اموال هيات را به مكان نامعلومي انتقال داد و حاضر به واگذاري آن به مسوولان جديد نيستند.

دست اندركاران بوكس البه اشتباه قايقرانان را تكرار نكردند و با باز كردن حساب بانكي جديد و ساخت مهر جديد، فعاليت خود را آغاز كردند. كامپيوتر، فاكس ، يخچال و تراز،از جمله اموال مصادره شده هيات بوكس بود .

در آخرين روز اين ماه ، ركورد شناي مداوم دريا در ايران توسط مرتضي قلندري ورزشكار 52 ساله بهشهري با طي كردن مسافت 14 كيلومتر و 300 متر در مدت زمان 12 ساعت شكسته شد .

مهر

مهمترين رويداد ورزشي آسيا در اين ماه ، آغاز رقابت هاي آسيايي اينچئون در كره جنوبي بود .

مازندران همانند سال هاي گذشته ، ورزشكاراني توانمند و با انگيزه را عازم اين رقابت ها كرد . 25 ورزشكار مازندراني شركت كننده اين مسابقات به 3 مدال طلا ، 2 مدال نقره و 3 برنز و هشت مدال دست يافتند .

ورزشكاراني مازندراني در دوره گذشته اين رقابت ها كه در گوانگ ژو چين برگزار شده بود ، 2 مدال طلا ، 5 نقره و 6 برنز و مجموع 13 مدال به دست آوردند .

طلاي بهداد سليمي در فوق سنگين وزنه برداري ، رضا يزداني در وزن 97 كيلوگرم و مسعود اسماعيل پور در وزن 61 كيلوگرم كشتي آزاد، نائب قهرماني عزت الله اكبري كشتي گير وزن 74 كيلوگرم كشتي آزاد ، نقره تيمي مجتبي عابديني در شمشيربازي و سه مدال برنز سجاد عباسي در ووشو ، مجيد قيدي در تيم كامپوند تيراندازي باكمان مردان و سوسن حاجي پور در وزن 53 - كيلوگرم تيم ملي تكواندو بانوان، مدال هاي كسب شده مازندران در اين رقابت ها بود .

حضور امامعلي حبيبي اسطوره مازندراني كشتي جهان و دارنده 5 مدال طلاي جهان ، المپيك و آسيا در روز ملي ورزش تركمنستان كه با دعوت ويژه قربان‌قلي بردي‌محمداف انجام شد و سخنراني وي در اين مراسم ، ديگر رخداد مهم ورزش مازندران در اين ماه بود و نشان داد استفاده از اين چهره هاي شناخته شده بين المللي ، حلقه هاي گمشده برقراري پيوندهاي بيشتر با كشورهاي همسايه براي توسعه ورزش است .

حبيبي در كشورهاي آسيايي مركزي به خصوص ازبكستان ، تاجيكستان ، داغستان ، ارمنستان ، قزاقستان و تركمنستان داراي محبوبيت فراواني است .

آبان

كسب عنوان دوم بهداد سليمي در رقابت هاي وزنه برداري قهرماني جهان در قزاقستان، اتفاق ويژه بود كه نگراني هاي زيادي را در ميان جامعه وزنه برداري كشور و ورزش دوستان مازندراني ايجاد كرد .

سليمي كه گمان مي رفت به چيزي كمتر از طلا راضي نباشد، در بالا بردن وزنه اي كه مدتي پيش در اينچئون كره جنوبي بالا برده بود ناكام ماند و به مدال دومي اين مسابقات قناعت كرد .

البته عباس رحيمي رييس هيات وزنه برداري مازندران ، خستگي ناشي از حضور در 3 مسابقه سنگين در يك ماه را عامل افت شديد بدني سليمي و دور ماندن وي از مدال طلاي مسابقات جهاني دانست .

به گفته وي ، سليمي در اين ماه ، در رقابت هاي آسيايي اينچئون و مسابقات ليگ وزنه برداري كشور شركت كرد كه حضور در اين 2 عرصه رقابتي ، موجب افت محسوس توان بدني وي شد .

وي به فدراسيون وزنه برداري انتقاد كرد و گفت : به نظر مي رسد شركت سليمي در رقابت هاي ليگ وزنه برداري كشور ، نادرست و غيركارشناسي بود و وي با وجود صرف همه تلاش و توان خود در مسابقات قهرماني جهان ، از كسب عنوان طلا بازماند و شايد اگر اين برنامه ريزي ها در فدراسيون با دقت بيشتر اجرا مي شد و يا شرايط اردويي ملي پوشان اندكي بهبود مي يافت ، سليمي مي توانست در سكوي اول قهرماني جهان قرار بگيرد .

سليمي در هشتاد و يكمين دوره مسابقات وزنه برداري قهرماني جهان، در دسته 105+ كيلوگرم كارش را با موفقيت در مهار وزنه 206 كيلويي آغاز كرد، سپس وزنه 211 كيلويي را درخواست كرد كه در مهار آن ناموفق بود.

سليمي در حركت سوم نيز موفق به مهار اين وزنه نشد تا مدال نقره يكضرب را كسب كند.سليمي حركت اول خود در دوضرب را با مهار وزنه 246 كيلويي با موفقيت آغاز كرد.

وي سپس درخواست وزنه 251 كيلويي را كرد كه اين بار هم اين وزنه را با موفقيت مهار كرد.سليمي در حركت سوم خود موفق به مهار وزنه 257 كيلوگرم نشد تا از كسب طلاي دوضرب و مجموع باز مانده و در مجموع پس از آلبگوف روس نايب قهرمان شود.

ميزباني بابل از رقابت هاي كشتي قهرماني كشور آخرين روز اين ماه ، ديگر رخدادي بود كه ورزش اول استان را به مدت 2 روز درگير خود كرد .

اگر چه بر اساس اعلام چند كارشناس كشتي ، اين رقابت ها بار فني زيادي به خصوص براي ورزش مازندران نداشت اما سنگ محك مناسبي براي سنجش توانايي استان در ميزباني از يك رقابت معتبر كشتي بود .

دومين مرحله اردوي آماده سازي تيم ملي ميني بسكتبال در بابل ، درخشش اميرحسين اكبري،علي علي پور و كميل شريفي كيك بوكسينگ كاران اعزامي مازندران به رقابت هاي جهاني كيك بوكسينگ با كسب 3مدال طلا در كشور چك و قهرماني كامران حسيني جم كشتي گير وزن 80 كيلوگرم ايران در رقابت هاي كشتي ساحلي آسيا ، از ديگر اتفاقات ورزشي مازندران در اين ماه بود .

آذر

ميزباني جويبار از اولين دوره رقابت هاي ليگ جهاني كشتي ، مهمترين اتفاق اين ماه ورزش مازندران بود .

جويباري ها براي برگزاري و ميزباني از اين مسابقات متحمل هزينه هاي فراواني شدند اما بر خلاف انتظار، كيفيت اين مسابقات بسيار اندك بود .

حضور كشتي گيران كشورهايي چون سوريه ، افغانستان ، برونئي و چندين كشور بي نام و نشان ديگر در عرصه كشتي ، نه تنها رغبتي براي تماشاي اين مسابقات ايجاد نكرد بلكه عملكرد مسوولان مازندراني در پذيرش ميزباني اين رقابت ها را زير سوال برد .

از طرف ديگر ، برنامه ريزي فدراسيون كشتي به گونه اي بود كه مسوولان ورزش و كشتي مازندران كوچكترين دخالتي در برگزاري اين مسابقات نداشته و حتي از خوشامد گويي به پيشكسوتان ورزش و مسوولان استان مجبور به جلب نظر فدراسيون نشينان بودند .

موضوعي كه موجب برانگيخته شدن اعتراضات فراواني به رسول خادم رييس نامدار فدراسيون كشتي شد .

رييسي كه به رغم حضور دو روزه در سالن محل برگزاري مسابقات، دقايقي پيش از آغاز مراسم اهداي جوايز بدون خداحافظي سالن مسابقه را ترك كرد !

نخستين دوره ليگ كشتي جهاني با حضور 11 تيم خارجي و چهار تيم داخلي برگزار شد كه در پايان اين رقابت ها تيم جويبار جام قهرماني را بالاي سر برد . ديگر اتفاق رخ داده ورزش مازندران در اين ماه ، ضرب و شتم داور مسابقه فوتبال ليگ مازندران در گلوگاه بود .

اين اتفاق به تنهايي شايد موضوع بسيار مهمي نباشد اما بررسي اجمالي ليگ فوتبال مازندران در رده هاي گوناگون نشان مي دهد ، اين حوادث انگار سابقه اي چندين باره داشته و مشابه اين رفتارها در شهرها و زمين هاي فوتبال ديگر نيز رخ داده است . چاقوكشي براي داور و حريف ، برخوردهاي متعدد بازيكنان با داور ، امنيت برگزاري مسابقات فوتبال مازندران را تحت الشعاع قرار داده و لزوم توجه جدي تر به اين موضوع مهم را ضروري مي كند .

دي

برگزاري مسابقات كشتي بين المللي شهيد هاشمي نژاد، يكي از رخدادهاي مهم ورزش مازندران در اين ماه بود .

در دوازدهمين دوره اين رقابت ها كه با حضور 14 تيم داخلي و خارجي به مدت 2 روز در بهشهر برگزار شد ، تيم ميزبان با 74 امتياز به مقام قهرماني رسيد . تيم هاي خرم آباد و تهران نيز به مقام هاي دوم و سوم رسيدند .

حضور كوهنورد مازندراني پس ازغيبت 16 ساله ورزشكاران استان در تيم هاي ملي، ديگر موضوع مهم ورزش مازندران در اين ماه بود .

مازندران به رغم برخورداري از قلل و كوه هاي مناسب انجام تمرين براي اين رشته ورزشي،تاكنون توجه جدي و مناسبي به اين رشته نداشته و فقط به صعودهاي گاه و بيگاه علاقمندان به اين ورزش اكتفا مي كرد .

برنامه ريزي درست اين هيات در استفاده از علاقمندان مستعد اين رشته در شهرهاي گوناگون مي تواند موجب كسب موفقيت هاي آن ها در مسابقات معتبر گردد .

در اين ماه همچنين مديركل ورزش و جوانان مازندران از طولاني شدن ساخت طرح هاي ورزشي استان انتقاد كرد . موضوع مهمي كه اگر جنبه عملياتي به خود بگيرد مي تواند نقش فراواني در كاهش مشكلات ناشي از كمبود فضاهاي ورزشي در شهرهاي استان داشته باشد .

ورزش مازندران اگر چه شاهد موفقيت هاي متعددي در رشته هاي گوناگون ورزشي است اما اين مدال آوري ها دليل مناسبي براي فراهم نكردن زيرساخت هاي لازم ورزشي نيست .

متاسفانه عمر ساخت برخي سالن هاي ورزشي مازندران به دو دهه نزديك مي شود كه بايد تصميم صحيحي براي جلوگيري از نابودي سرمايه هاي به كار رفته در آن ها انديشيد .

يكي از راه هاي رفع اين مشكل ، استفاده از توان بخش خصوصي است كه مديركل ورزش و جوانان مازندران به دنبال استفاده از اين ظرفيت است .

اتفاق ديگر ورزشي اين ماه مازندران ، سرمربي شدن فرهاد كاظمي در تيم فوتبال خونه به خونه مازندران بود . پس از استعفاي فرشاد پيوس و حضور فرمايشي وكوتاه مدت مرتضي كرماني مقدم ، اين مسووليت به فرهاد كاظمي سپرده شد تا خونه به خونه را از آوردگاه سخت ليگ دسته دوم نجات داده و آرزوي مديران اين تيم در صعود به ليگ دسته اول فوتبال كشور را برآورده كند .

بهمن

در اين ماه ، تيم فوتبال خونه به خونه مازندران كه از اميدهاي جدي صعود به ليگ دسته اول فوتبال كشور بود از صعود به مرحله نهايي ليگ دسته دوم فوتبال بازماند .

شاگردان فرهادكاظمي براي رسيدن به اين موفقيت به يك پيروزي در زنجان احتياج داشتند مقابل ميزبان خود شكست خوردند تا وداعي تلخ با اين رقابت ها داشته باشند .

اين شكست ، دومين ناكامي مسوولان خونه به خونه بابل در تيمداري ورزشي است . آن ها چند سال قبل نيز تيمي قدرتمند را روانه ليگ برتر كشتي كشور كرده بودند و با وجود صرف هزينه هاي فراوان نتوانستند به هدف اصلي خود كه بالا بردن جام قهرماني اين مسابقات بود برسند .

آن ها پس از كشتي به سمت فوتبال آمدند و تيمي را در ليگ دسته سوم كشور خريدند تا اين بار بخت خود را در اين رشته پرطرفدار آزمايش كنند .

هر چند تيم خونه به خونه با فرشاد پيوس و به مدد هزينه هاي فراوان انجام شده مديران اين تيم ، به ليگ دسته دوم رسيد اما بروز برخي مشكلات و نارضايتي پيوس از حضور در اين تيم ، به استعفاي وي انجاميد و تيم خونه به خونه در شرايطي كه صدر جدول رده بندي را در اختيار داشت به فرهاد كاظمي سپرده شد .

اين مربي اگر چه بازيكنان نامدار و مربيان مشهوري را به جمع اعضاي تيم افزود اما نتوانست روزهاي درخشان پيوس را در اين تيم براي هواداران زنده كند و با ناكامي مازندران را به مقصد نشستن روي نيمكت تيم ليگ برتري راه آهن ترك كرد .

اتفاق ديگر اين ماه ، برگزاري مجمع انتخابات هيات ورزش هاي همگاني و رييس شدن دوباره رمضان شجاعي رييس پيشين و نماينده مردم ساري در مجلس شوراي اسلامي است .

حضور سياسيون در ورزش و استفاده از اين ظرفيت جلب نشر مردم و به خصوص جوانان انگار پاياني ندارد . اين تجربه هاي تلخ در مازندران به وفور مشاهده شده و شايد هنوز آن گونه كه لازم اين درسي از اين گونه حضورهاي غيرورزشي گرفته نشده است .

در دوره هاي گذشته مديريت ورزش مازندران ، مديران كل متعددي به سمت رياست هيات هاي ورزشي گمارده مي شدند كه به دليل به علاقگي و عدم شناخت كافي آن ها از ورزش ، مشكلات زيادي را براي اين رشته ها ايجاد كرده بودند .

اسفند

يكي از مهمترين رخدادهاي ورزش مازندران در اين ماه ، برگزاري اولين دوره رقابت هاي المپياد ورزش كارگري كشور در 14 شهر مازندران بود .

در اين ميزباني كم سابقه ، بيش از 2 هزار ورزشكار مرد و زن در 21 رشته ورزشي به مدت 2 روز با هم رقابت كردند كه در پايان اين رقابت ها ، تيم مازندران بر سكوي قهرماني ايستاد .

اين رقابت ها به دليل آن كه ، اولين سال برگزاري خود را پشت سر گداشت ، داراي معايب و نواقصي بود كه به نظر مي رسد در صورت لزوم برگزاري آن در سال هاي آينده ، برطرف شدن آن ها بسيار ضروري است .

از جمله معايب اين مسابقات كه موجب وارد شدن لطمه به كيفيت اين مسابقات شد ، حضور كارگران ورزشكار با سنين بالا بود كه به گفته كارشناسان اين امر موجب كاهش سطح كيفي مسابقات شد و بر لزوم تعيين شرط سني براي ورود به اين مسابقات صحه گذاشت.

همزماني برگزاري 24 رشته در 14 شهر مازندران ، شايد نقطه عطفي در تاريخ ورزش مازندران به شمار رفته و موجب سنجش توانايي هاي ورزشي اين استان شد.

در پايان رقابت هاي اين فصل ليگ برتر فوتسال كشور، تيم شهروند ساري كه روزهاي سخت و دشواري در در اين فصل سپري كرده بود ، با پيروزي در ديدار خانگي مقابل شركت ملي حفاري اهواز ، در جدول اين رقابت ها ماندگار شد .

اين تيم در اين فصل با هدايت سيدمهدي ابطحي نسل جديد و جواني را به فوتسال ايران معرفي كرد كه اگر اين تيم سال بعد نيز بخواهد از حضور ابطحي استفاده كند ، آينده اي روشن تر را مي توان براي فوتسال اين استان پيش بيني كرد .

در فوتبال مازندران استعدادهاي فراواني وجود دارد كه شايد حضوري يك مربي باسابقه مانند ابطحي بتواند مسير ورود آن ها به فوتبال و ورزش حرفه اي را كوتاه تر كند.

به گفته مسوول روابط عمومي هيات فوتبال مازندران امسال بيش از 50 فوتباليست مازندراني به اردوي تيم ملي فوتبال در رده هاي سني گوناگون دعوت شدند كه از اين تعداد ،35 فوتباليست مرد و مابقي بانوان بودند كه با درخشش در رده هاي سني خود ، به اردوي تيم هاي ملي راه يافتند .

بخش عمده اي از اين فوتباليست ها در رده هاي سني گوناگون راهي تيم ملي شده اند كه دليل اصلي آن ، توجه و اهتمام فراوان هيات فوتبال مازندران به شناسايي استعدادهاي جديد است .

همچنين در آخرين هفته برگزاري شده رقابت هاي فوتبال دسته اول كشور ، تيم فوتبال نساجي در كرمان به تيم مس اين شهر باخت و به رده چهارم جدول رده بندي سقوط كرد .

2 شكست متوالي نساجي در هفته هاي اخير، اين تيم را از رتبه دوم به جايگاه چهارم كشاند و آروزي صعود فوتبال دوستان مازندراني به ليگ برتر را يك سال ديگر به تاخير انداخت .

هر چند اين تيم 4 بازي ديگر در اين رقابت ها دارد و روي كاغد همچنان مي توان براي صعود اين تيم به ليگ برتر بختي قائل شد اما فوتبال بازي روي كاغد و احتمالات نيست !ك/4

7331/6097

ميثم محسني كوتنايي