۲۷ اسفند ۱۳۹۳، ۹:۴۳
کد خبر: 81545486
T T
۰ نفر
زنگ تاريخ در كرمانشاه؛ جاذبه هميشگي براي گردشگران

كرمانشاه - ايرنا - استان كرمانشاه با بيش از چهار هزار اثر تاريخي شناسايي شده و چشم اندازهاي طبيعي و بكر خود را براي جذب چهار ميليون گردشگر نوروزي آماده كرده است.

به گزارش ايرنا، استان كرمانشاه در زمره هفت كلانشهر كشور و منطقه اي كوهستاني در غرب ايران است كه در پيكره كوه هاي به هم پيوسته زاگرس واقع شده است.

اين استان كه از آن در منابع تاريخي به عنوان زيستگاه اوليه انسان ياد مي شود، بيش از چهار هزار اثر تاريخي را در خود جاي داده كه دو هزار و 260 اثر آن به ثبت ملي و يك اثر هم به ثبت جهاني رسيده كه همگي اين آثار گوياي قدمت و فرهنگ باشكوه اين ديار است.

از طرفي ديگر اقليم متفاوت آب و هوايي در هر فصل از سال در مناطق اين ديار بهشتي كوچك خلق مي كند و تمام زيبايي هاي خود را همزمان با فرا رسيدن بهار در جاي جاي گستره اش به نمايش چشمان رهگذران مي گذارد.

در بهاري كه گذشت اين استان پذيراي يك ميليون و 500 هزار گردشگر از نقاط دور و نزديك بود كه از اين تعداد هفت هزار گردشگر را خارجي تشكيل مي دادند.

اكنون كه در آستانه فرا رسيدن بهاري ديگر هستيم دستگاه هاي ذيربط استاني براي جذب شمار بيشتري از گردشگران نوروزي از چندي پيش مقدماتي را فراهم كرده و در حالت آماده باش به سر مي برند تا بتوانند در كسب رضايت و جذب بيشتر گردشگران نوروزي 94، موفق تر عمل كنند.

معاون گردشگري اداره كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه هر يك از شهرستان هاي استان جاذبه اي براي نگاه مشتاق گردشگران دارد، گفت: مناطق تاريخي و گردشگري كرمانشاه آنقدر زياد است كه براي معرفي آن بايد ساعت ها وقت گذاشت.



** جاذبه 200 منطقه گردشگري در استان كرمانشاه



عليرضا مرادي بيستوني از وجود بيش از 200 نقطه گردشگري در استان كرمانشاه خبر داد و اظهار كرد: اين مناطق از قابليت گردشگري و جذب توريست برخوردارند و 14 روستا به عنوان روستاهاي نمونه گردشگري شناسايي و معرفي شده اند.

وي مناطق شاخص گردشگري و تاريخي استان كرمانشاه را برشمرد و گفت: بقعه مالك در شهرستان سنقروكليايي، گوردخمه اسحاق وند و گنج دره در هرسين، قلعه يزدگرد، نقوش برجسته آني باني و طاق گرا در مسير سرپل ذهاب، كاخ ساساني در قصرشيرين و نيز تكيه بيگلربيگي، تكيه معاون الملك و محوطه طاقبستان در شهر كرمانشاه تنها بخشي از آثار ثبت شده تاريخي در استان كرمانشاه است.

به گفته اين مسوول، بازارچه مرزي جوانرود، چشمه ريزه ثلاث باباجاني، دربند صحنه، مناطق زيباي اورامانات در پاوه، صنايع دستي شهرستان دالاهو، سراب هاي سنقر، روانسر و شرف آباد اسلام آباد غرب و سراب ماران با چشم اندازي طبيعي و باشكوه در كنگاور از مناطق گردشگري استان كرمانشاه است.



* طاقبستان در مسير جهاني شدن



مرادي بيستوني در خصوص چهار اثر و مناطق شاخص استان كرمانشاه به محوطه طاقبستان اشاره كرد و افزود: طاقبستان در شمال شهر كرمانشاه واقع شده و بخشي از سنگ نگاره هاي مربوط به عصر ساساني را در خود جاي داده است.

وي با بيان اينكه اين محوطه در راستاي جهاني شدن قرار گرفته ادامه داد: طاقبستان در دامنه كوه هاي زاگرس و در كنار چشمه اي واقع شده و سنگ نگاره اردشير دوم، نهمين پادشاه ساساني و دو ايوان سنگي را در خود جاي داده است.



* بيستون، يادگاري از تمدن تاريخ



مرادي بيستوني از بيستون به عنوان شهر تاريخي استان كرمانشاه ياد كرد و گفت: اين شهر با وجود مساحت اندك خود آثاري بيشماري از دوران هاي مختلف تاريخي را در بر گرفته كه از اين ميان مي توان به مجسمه هركول، فراتاش، پل خسرو، نقوش برجسته بيستون، نقش گودرز، كاروانسرا و كتيبه جهاني بيستون اشاره كرد.

وي از وجود 28 اثر تاريخي در محوطه جهاني بيستون ياد كرد و گفت: مجسمه هركول، تمثال مرد نيرومندي است كه بر پوسته شير تكيه داده و اين مجسمه در جاده كرمانشاه به بيستون واقع شده است.

وي با اشاره به اينكه كتيبه داريوش در بيستون نخستين اثر تاريخي استان است كه به ثبت جهاني رسيده تصريح كرد: معبد آناهيتا به همراه محوطه طاقبستان در مسير جهاني شدن قرار گرفته است.

به گفته اين مسوول، كتيبه داريوش در بيستون تصويري از داريوش به همراه تعدادي از شورشگران كشورهاي همسايه را ترسيم كرده كه در مقابل اين پادشاه تسليم شده و به اسيري درآمده اند.

معاون گردشگري اداره كل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان كرمانشاه تصريح كرد: ساماندهي محوطه بيستون و طاقبستان در دستور كار قرار دارد كه بخشي از آن در سال 93 و بخشي ديگر با آغاز سال جديد در دستور كار قرار مي گيرد.

مرادي بيستوني با اشاره به نصب قطار برقي در محوطه بيستون براي جا به جايي مسافران اظهار كرد: اين دو مجموعه در بخش تملك ها، آزادسازي حريم ها، ساماندهي مبلمان و نصب نمادهاي ورودي مجموعه و ساماندهي مسير در دستور كار قرار گرفته است.



** استواري الهه پاكي در كنگاور



وي از معبد آناهيتا به عنوان اثر شاخص ديگر تاريخي در استان كرمانشاه ياد كرد و گفت: اين معبد بر روي تپه اي در اطراف شهرستان كنگاور قرار گرفته كه در گذشته مكاني براي نيايش آب و مكاني مقدس براي ايرانيان باستان تلقي مي شده و اكنون با آثار برجاي مانده از تاريخ گوياي تمدن ديرينه نياكان اين ديار است.

به گفته مرادي بيستوني، در نوروز 94، غرفه هاي صنايع دستي در معبد آناهيتا و ديگر محوطه هاي شاخص تاريخي در استان كرمانشاه برپا مي شود.



** قوري قلعه بزرگترين غار آسيايي



وي از غار قوري قلعه به عنوان زيباترين غار در كشور ياد كرد و گفت: اين اثر ملي در دامنه كوه شاهو در جاده روانسر به پاوه واقع شده و آوازه آن به عنوان هفتمين غار آبي جهان هر ساله گردشگران بسياري را به خود فرا مي خواند.



* آمادگي دستگاه هاي دولتي براي ارايه خدمات نوروزي



اين مسوول از آمادگي تمامي دستگاه هاي ذيربط استاني براي ارايه خدماتي بهتر در نوروز 94 خبر داد و گفت: انجام اقدام هاي اوليه خط كشي مسيرهاي راه و بازسازي نقاط آسيب ديده در جاده توسط اداره كل راه و شهرسازي و نصب تابلو توسط اداره كل پايانه هاي حمل و نقل استان كرمانشاه در دستور كار قرار گرفته است.

به گفته مرادي بيستوني، مقدمات اسكان مسافران نوروزي در مدارس توسط اداره كل آموزش پرورش استان، نصب نمادها، بنرها و چيدمان سفره هفت سين توسط شهرداري و راهنمايي، خدمات رساني، اسكان چادر و امداد جاده اي و كوهستان برعهده جمعيت هلال احمر قرار گرفته است.

وي با اشاره به همكاري اداره كل تعزيرات حكومتي و اداره بهداشت استان افزود: در اين ميان اداره كل ميراث فرهنگي استان بر مكان هاي بين جاده اي، هتل ها و مهمانسراها نظارت مي كند و اكنون ماموران اين اداره در حال تردد و بازديد از اين مسيرها به سر مي برند.



** فعاليت 100 راهنماي نوروزي در استان كرمانشاه



مرادي بيستوني از وجود 100 راهنماي مسافر نوروزي در مكان هاي تاريخي و گردشگري استان در نوروز 94 خبر داد و افزود: اختصاص تاكسي هايي در قالب تورهاي گردشگري در مناطقي همچون محوطه طاقبستان و نيز چاپ دفترك و راهنماي مسافر توسط اداره كل ميراث فرهنگي استان كرمانشاه انجام شده است.

وي افزود: رياست خدمات سفر برعهده معاونت برنامه ريزي و عمراني استانداري كرمانشاه است و در اين ميان نيروي انتظامي و پليس راهور كرمانشاه نيز وظايفي را برعهده گرفته اند.



** جذب چهار ميليون گردشگر مستلزم تعامل همه دستگاه ها



مديركل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان كرمانشاه نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، تحقق جذب چهار ميليون گردشگر به استان در نوروز 94 را مستلزم همكاري همه ارگان هاي مرتبط با حوزه گردشگري و دست اندركاران ستاد اجرايي خدمات سفر استان عنوان كرد.

علي فعله گري اظهار كرد: تحقق اين برنامه مستلزم سرعت بخشيدن به امور اجرايي برنامه هاي پيشنهادي است و استان كرمانشاه به دليل داشتن آثار شاخص و ممتاز تاريخي و طبيعي، ظرفيت بسيار بالايي براي جذب گردشگران دارد.

وي، فراهم كردن زيرساخت هاي مناسب اقامتي و ساماندهي مسيرهاي دسترسي را از اصول اوليه مورد نياز براي جذب گردشگران دانست و گفت: ايجاد مراكز بزرگ خريد، برگزاري جشنواره هاي متعدد و شاد، راه اندازي مراكز تفريحي از جمله مواردي است كه در استان بايد مورد توجه قرار گيرد.

فعله گري تاكيد كرد: شهرداري ها وظيفه سنگين تري نسبت به ساير دستگاه ها دارند و بايد شهرها را به شكل مناسب آماده پذيرايي از گردشگران كنند و با انجام پروژه هاي مختلف عمراني و همچنين برگزاري جشنواره هاي متعدد و ارايه خدمات گسترده، زمينه جذب گسترده گردشگران را فراهم نمايد.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان كرمانشاه، همچنين نقش دستگاه هايي چون اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي و صدا و سيماي مركز كرمانشاه در اجراي برنامه هاي شاد فرهنگي متناسب با فرهنگ بومي استان در ايام نوروز سال 94 را مهم ارزيابي كرد.

مديركل ميراث فرهنگي ورود سرمايه گذاران به بخش هتل سازي در اين استان را توجيه پذير عنوان كرد و از آمادگي ميراث فرهنگي براي واگذاري 50 پروژه حوزه گردشگري به بخش خصوصي خبر داد.

فعله گري گفت: اين استان به دليل موقعيت بين المللي و نيز فرودگاه هاب پروازي غرب كشور داراي توريست هاي خارجي است كه شمار آنها در نوروز 93 به هفت هزار نفر رسيد كه افزايش شمار اين مهمانان مستلزم ايجاد زيرساخت هاي اقامتي (هتل ها و مهمانسراها) و نيز داشتن برنامه هاي مفرح و شاد از قبيل جشنواره و نمايشگاه هاي متعدد استان (معرفي صنايع دستي، غذاهاي محلي، سوغاتي هاي استان، لباس و ساير شاخص ها) مي باشد.

وي برگزاري جشنواره بين المللي صخره نوردي و نيز جشنواره سراسري صنايع دستي در آبان امسال و نيز نشست توسعه توريسم در كشورهاي مسلمان به ميزباني كرمانشاه را از عمده برنامه هاي اين اداره كل براي ترغيب جهانگردان خارجي براي سفر به استان كرمانشاه عنوان كرد.

مجتبي نيك كردار معاون امور عمراني استانداري كرمانشاه هم به تازگي در هشتمين كارگروه گردشگري استان اظهار كرد: در كرمانشاه ظرفيت هاي قابل توجهي از نظر تعداد آثار و اماكن، تنوع اقوام و ايلات، لباس و حتي تنوع اقليمي وجود دارد كه لازم است از اين ظرفيت ها براي توسعه بخش گردشگري استفاده كنيم.

وي با بيان اينكه در شاخص هاي گردشگري از استان هاي برتر و حتي در زمره شش استان اول ايران هستيم، افزود: امسال جذب چهار ميليون گردشگر ورودي به استان كرمانشاه هدفگذاري شده است و براي دستيابي به اين مهم از آذر امسال برنامه ريزي ها را آغاز كرده ايم كه در قالب سه برنامه كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت مد نظر است.



* آماده سازي اماكن اقامتي كرمانشاه



معاون گردشگري ميراث فرهنگي استان كرمانشاه از استانداردسازي 52 مركز اقامتي و گردشگري استان براي ايام نوروز خبر داد.

مرادي بيستوني اظهار كرد: كار استاندارد آماده سازي مراكزي چون هتل ها، مهمانپذيرها و هتل آپارتمان هاي استان از بهمن امسال براي اسكان مهمانان نوروزي آغاز شده است.

وي با بيان اين كه استانداردسازي مراكز پذيرايي بين راهي نيز در دستور كار است، گفت: طرح استانداردسازي اين مراكز ديرتر ابلاغ شده است به همين دليل از 46 مراكز پذيرايي بين راهي استان كرمانشاه، تاكنون 10 مركز استانداردسازي شده و تلاش مي كنيم ساير مراكز را تا نوروز ساماندهي و آماده كنيم.

وي با اشاره به طرح تشديد نظارت بر اماكن اقامتي، مراكز پذيرايي بين راهي و دفاتر خدمات مسافري كه از نيمه بهمن امسال آغاز شده، افزود: گرچه كار نظارت در همه ماه هاي سال انجام مي شود اما در ايام نوروز و تابستان با توجه به حجم بالاي مسافران شدت بيشتري پيدا مي كند.

وي از مهمانان نوروزي و شهروندان خواست تا در صورت مشاهده تخلفات احتمالي در ايام نوروز، به ستاد رسيدگي به شكايات سفرهاي نوروزي مراجعه يا مراتب را از راه شماره تماس 09629 اطلاع دهند.

معاون گردشگري ميراث فرهنگي كرمانشاه در ادامه از آماده سازي حدود 2 هزار كلاس درس و 10 خوابگاه دانشجويي در سطح استان براي پذيرايي از مسافران و گردشگران نوروزي خبر داد.

در نوروز 93 و از ميان حدود چهار هزار اثر تاريخي ثبت شده استان كرمانشاه، محوطه هاي طاق بستان، بيستون و غار قوري قلعه بيشترين بازديد كننده ها را داشتند.

زهره كريم زاده خبرنگار ايرنا مركز كرمانشاه

7460/8066