به گزارش ایرنا، در این آیین كه عصر پنجشنبه برگزار شد ،علاقمندان و برخی از دانش آموختگان دبیرستان عشایری در وصف بنیانگذار مدارس عشایری و معلم بزرگ ایل محمد بهمن بیگی اقدام به سرودن شعر و دیكلمه كردند.
از نقاط برجسته این آیین از حفظ خواندن برخی از تالیفات پنجگانه این استاد فرهیخته از جمله كتاب 'اگر قره قاج نبود 'كه كاملا نثری شیوا و غنی از تمثیل و توصیف می باشد بوسیله پرورش یافتگان دبیرستان عشایری بود.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی شیراز نیز در این مراسم ضمن برشمردن گوشه ای از خدمات برجسته استاد محمد بهمن بیگی گفت :این انسان شایسته با برگزیدن حرفه معلمی در ادامه رسالت آگاهی بخشی پیامبران حاصل عمرش زدودن جهل و بیسوادی از دامن جامعه عشایری ایران بود.
حمزه سارویی اظهار داشت :امروز بخوبی آثار سواد اموزی محمد بهمن بیگی را بوسیله دانش آموختگان عشایری در حوزه های مختلف علمی جامعه ایران اسلامی و حتی فراتر از مرزهای جغرافیایی كشورمان شاهد هستیم .
وی ادامه داد: مدیران فرهنگی و علمی جامعه باید با الگوگیری و ارج نهادن از این خدمت بدون منت انسانی فرهیخته چون محمد بهمن بیگی با وحدت و یكدلی به اعتلای هر چه بیشتر ایران اسلامی بیاندیشند.
سكینه كیانی همسر محمد بهمن بیگی هم ضمن تشكر از شركت كنندگان در این مراسم گفت : بهره گیری از تجربیات آموزشی بهمن بیگی می تواند راهگشای برخی از مشكلات فرهنگی كنونی جامعه امروزی و اعتلای آن باشد.
كیانی افزود: بهمن بیگی با توام كردن تئوری و عمل توانست نسلی را پرورش داده و تقدیم جامعه كند كه هر كدام از این تحصیلكرده ها امروز در كسوت پزشك ، مهندس ، قاضی و وكیل در جای جای ایران پهناور به خدمت صادقانه به جامعه ایرانی مشغول هستند.
زنده یاد محمد بهمن بیگی، بنیانگذار آموزش عشایری در ایران، از ایل قشقایی در شهرستان فیروزآباد استان فارس بود. وی كارش را از سال 1331 به تنهایی آغاز كرد و در طول 28 سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر، بیش از 10 هزار معلم تربیت كرد و موسسات مختلفی از قبیل دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مركز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران، موسسه تربیت مامای عشایر و مركز تربیت روستاپزشك و دامپزشك را بنیان گذاشت.
وی همچنین توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسكو را در سال 1353 به دلیل پیكار با بیسوادی دریافت كند.
علاوه بر آثار فاخری از جمله عرف و عادت در عشایر فارس ، بخارای من ایل من ، اگر قره قاج نبود ، به اجاقت قسم ،تاریخچه مختصری از فعالیتهای اداره كل اموزش عشایر و طلای شهامت كه توسط محمد بهمن بیگی به رشته تحریر و تقریر درآمده است،شاگردان این انسان فرهیخته نیز كتابهای زیادی پیرامون شخصیت، اقدامات و اثرات كار فرهنگی ایشان منتشر كرده اند.
براساس این گزارش ، تاكنون علاوه بر آثار مكتوب یادشده فیلم ها یی با عناوین ؛ مدرسه ای كه باد برد، اگر بهمن بیگی نبود!، چادرهای سفید ، فرصت ، و دو مستند معلم و الفبای معجزه گر پیرامون زندگی ، شخصیت و اقدامات فرهنگی محمد بهمن بیگی ساخته و از سیمای كشور پخش شده است .
بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال 1389 در شیراز درگذشت.ك/2
7366/ 5054
شیراز - ایرنا- در آخرین پنجشنبه سال 93به رسم هر ساله طی آیینی باشكوه توسط جمعی از دانش آموختگان مدارس عشایری و دیگر دوستداران مزار زنده یاد استاد محمد بهمن بیگی معروف به پدر تعلیمات عشایر ایران در شیراز غبار روبی و گلباران شد.