بین بندرخمیر تا لافت قشم یك آبراه به متراژ یك هزارو 800 متر بوده كه برای ارسال مواد اولیه بویژه مصالح ساختمانی ، ارزاق عمومی و حتی خودروهای سبك وسنگین بوسیله شناورهای كفی معروف به لندینگ كرافت ازسالهای سال مرسوم بوده ودرایام نوروز نیز مسافران نوروزی خودرو خود را با این شناورها به قشم می برند .
بیشتر مسافران وحتی مردم خود استان وقتی قصد سفر با خودرو به قشم دارند از طریق بندرپل با همین شناورها به بندرلافت قشم می روند و چند روزی هم درجزیره قشم می مانند ودوباره مسیر برگشت را طی می كنند كه برای مردم یك سفر دریایی بسیار زیبایی محسوب می شود.
مسافران درحالیكه در كنار خودروهای خود دركشتی نشسته از جاذبه های مسیر بویژه جنگل های دیدنی حرا و امواج وجذر ومد دریا واز طبیعت خدا دادی دریایی لذت می برند لذا متقاضی در طول سال بویژه در ایام نوروز زیاد است بطوریكه دهها فروند لندینگ كرافت این روزها كارجابجایی خودرو را برعهده دارند.
هرمزگان به استان مسافرت های دریایی معروف است ودرفصل نوروز این مسافرت ها بواسطه حضور مسافران نوروزی بیشتر می شود وكار رفت وآمد دریایی بوسیله شناورها بصورت شبانه روزی درمی اید واین علاوه رفت آمد بین بندرپل خمیر به لافت قشم وهمچنین بندرلنگه ، بندر چارك وبندر آفتاب به كیش است.
این امكان موجب شده كه سفر به قشم با وجود محدودیت های فراوان تردد خودرو ، زیاد باشد وافراد مانند سر زمین اصلی با خودرو خود از همه مناطق دیدنی قشم هم دیدن كنند وبا خودرو دوباره به شهر ودیار برگردند.
جنگل حرا كه بوسیله جزر این درختان دیده ومد درآب پنهان می شوند در بین بندر پل و بندر لافت ودرختانی همیشه سبز بوده ومنظره دیدنی از یك طبیعت تركیبی از جنگل ودریا را در وسط آب برای مسافران دارد.
در كتب تاریخی و سفرنامه ها از جمله سفر نامه ابن بطوطه كه به مناطق ساحلی و جنوبی ایران ساكن در حاشیه خلیج فارس مسافرت كرده از گذشته های شهر بندر خمیر نام برده می شود و نیز سدید السلطنه كبابی در كتاب بندر عباس و خلیج فارس در چند صفحه شهر آن زمان را بخوبی به تصویر می كشد .
بندرخمیر یكی از شهرهای قدیمی و توسعه پذیر، مهاجرپذیر و پرجاذبه استان هرمزگان است كه بدلیل موقعیت جغرافیایی و وجود كارخانههای بزرگی چون كارخانه سیمان شش تنی هرمزگان، پایانه بار، شهركهای صنعتی ، گچ خمیر، گمرگ و ارتباط حمل و نقل دریایی كالا به كشورهای همسایه جنوبی خلیج فارس، وجود آثار تاریخی و اماكن توریستی و تفریحی همچون جنگل حرا، آبگرمهای معدنی درمانی بندرخمیر، آبسر معدنی بندرخمیر، دیوار بلند سدار (Sedar)، برج قلعه بندرخمیر، آب انبارها و كورههای گچ و ساروج خمیر ،معادن سیمان و گوگرد از جمله شهرهای مهم استان هرمزگان بشمار میآید.
دیوار سدار اثر تاریخی دیگر بندرخمیر برای محافظت از شهر از بالای كوه تا ساحل دریا كه بنا شده و باستان شناسان قدمت آن را به دوره زندیه می رسانند این دیوار ساحلی تاریخی در سه كیلومتری شرقی بندرخمیر و در نزدیكی جنگل حرای 'مردو' برای مقابله با هجوم قبایل ساخته شده و مرحوم صدرالاسلام از شعرای بنام بندرخمیر در وصف این دیوار و رشادت مردم اشعاری سروده است.
در پنج كیلومتری شرق بندرخمیر و در فاصله سه كیلومتری روستای لشتغان در دامنه كوه، دو چشمه آب گرم وجود دارد كه یكی ویژه بانوان و دیگری برای آقایان است وهمچنین چشمه آب گرم چاه احمد در 10 كیلومتری بندرخمیر در مسیر جاده بندرلنگه واقع شده كه آب آن از شكاف سنگ های آهكی از زمین خارج می شود.
كوه گوری یكی از نقاط سرسبز و زیبای شهرستان بندرخمیر، دامنه و ارتفاعات كوه گوری در شمال شهر خمیر است كه با وجود صعب العبور بودن، علاقمندان و بازدیدكنندگان بسیاری دارد وكوه شب نیز با ارتفاع دو هزار و 681 متر از سطح دریا از كوه های مهم استان است كه در محدوده این شهرستان قرار دارد.
پل لاتیدان در 50 كیلومتری غرب بندرعباس و روی رودخانه «كل» قرار دارد و با داشتن 200 دهانه، یكهزار و 500 متر طول و شش متر عرض، یكی از پل های پل قدیمی ایران محسوب می شود.
این پل سال ها در زیر رسوبات رودخانه مدفون گشته بود تا بالاخره در سال 1373 سیلابی بستر رودخانه را شست و حدود 70 دهانه از این اثر بزرگ ظاهر شد.
معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان شهرستان بندرخمیر را به لحاظ تاریخی بخش از حوزه جغرافیایی بندرعباس و در چهار راه ارتباطی بندر عباس، لنگه، قشم و فارس معرفی می كند.
عباس نوروزی افزود: گمان می رود در گذشته نام این بندر جمیر به معنای محل اجتماع مردم بوده كه برای انجام مراسم های مذهبی جمع می شدند و به مرور زمان به خمیر تغییر یافته است.
وی مكان های تاریخی بندرخمیر را شامل برج قلعه خمیر، دیوار سدار، پل لاتیدان عنوان كرد و ادامه داد: قلعه خمیر كه به پنج برج نیز معروف است، یكی از قلعه های زیبا و تاریخی هرمزگان است كه به دلیل گذشت زمان ویران شده و تنها یك برج آن در بلوار مرحوم ملاسلیمان خمیری و شمال مسجد جامع شهر هنوز پابرجاست.
مهدی شیرخانی ، فعال بخش گردشگری نیز در خصوص بندرخمیر می گوید: می توان از جنگل های حرا به عنوان یكی از مهمترین جاذبه های گردشگری این شهرستان نام برد كه بواسطه پایین بودن مزاحمت برای پرندگان لانه سازی فراوانی در این جنگل ها می كنند.
بندرخمیر، یكی از شهرهای ساحلی استان در 70 كیلومتری جنوب غربی شهر بندرعباس قرارگرفته از چهار سال است ازبخش به شهرستان ارتقا یافته است.ك/4
6048 /537
بندرعباس - ایرنا- شهرستان نوبنیاد بندرخمیرهرمزگان بواسطه فاصله نزدیك با قشم به پل ارتباط دریایی حمل ونقل خودرو ومسافر بوسیله لندینگ كرافت ازبندرپل به لافت تبدیل شده است.