۱۲ فروردین ۱۳۹۴، ۱۶:۵۲
کد خبر: 81556969
T T
۰ نفر
پیام بانك آسیا، اعتراض به رهبری آمریكا در نظم اقتصادی دنیا

پكن - ایرنا - خبرگزاری دولتی چین در گزارشی اعلام كرد كه درخواست های مكرر كشورهای دنیا برای عضویت در بانك ابتكاری چین، اعتراضی به نظم اقتصادی كنونی دنیا به رهبری آمریكا است.

به گزارش ایرنا، مهلت قانونی عضویت در بانك ابتكاری چین موسوم به بانك سرمایه گذاری طرح های زیرساختی آسیا (AIIB) روز گذشته پایان یافت و تا پایان این ضرب العجل، 46 كشور دنیا، بی اعتنا به هشدارهای آمریكا، آمادگی خود را برای عضویت در این بانك اعلام كردند.

خبرگزاری شین هوا روز پنجشنبه در یادداشتی به قلم «ژانگ ژونگ كای» نوشت: تعداد زیاد كشورهای متقاضی برای عضویت در بانك سرمایه گذاری طرح های زیرساختی آسیا (AIIB)، از افزایش قدرت بین المللی چین حكایت دارد.

این خبرگزاری نوشت: پیام این تعداد متقاضی برای عضویت در بانك ابتكاری چین این است كه كشورهای جهان به طور محسوسی به دنبال ایجاد نظم نوین اقتصادی هستند كه فراگیر، متوازن و به سود همه باشد.

شین هوا تاكید كرد: مدیریت اقتصاد جهانی پس از بحران ركود اقتصادی شاهد نظام قطبی و رقابتی بوده كه باعث شد بسیاری از بازیگران كوچك نتوانند خواسته های خود را مطرح كنند. یكی از این خواسته ها، توسعه زیرساخت ها بود. كشورهای درحال توسعه سالیانه به 700 میلیارد دلار برای بهبود زیرساختهایشان نیاز دارند.

شین هوا گزارش داد، بانك های بین المللی كه تا پیش از این در حوزه زیرساخت ها سرمایه گذاری می كردند، در حال حاضر علاقه ای به چنین كاری ندارند؛ چرا كه هزینه خطرپذیری در این سرمایه گذاری ها افزایش یافته است. بسیاری از كشور ها ترجیح می دهند به جای سرمایه گذاری در حوزه زیر ساخت ها، در بخش بورس و سهام های پر سود سرمایه گذاری كنند.

این رسانه دولتی چین افزود: شرایط به گونه ای شده است كه درخواست های برای تغییر و اصلاحات افزایش یافته است. بسیاری از كشورها از آمریكا می خواهند تا با ایجاد اصلاحاتی در صندوق بین المللی پول، شرایط عادلانه تری فراهم كند.

شین هوا گزارش داد: در این شرایط بانك AIIB به ابتكار چین ایجاد شد كه هدف آن به طور گسترده سرمایه گذاری در پروژه های زیرساختی آسیا است. این بانك توانسته نیاز جامعه جهانی به یك نظم نوین اقتصادی فراگیر و متوازن را برآورده سازد.

این گزارش ادامه داد: بانك AIIB همچنین علاوه بر تمركز بر حوزه زیرساخت ها، فرصت تجارت و سرمایه گذاری را برای كشورهای توسعه یافته نیز فراهم می كند.

شین هوا تاكید كرد: احداث این بانك، مكمل قواعد موجود بازارهای بین المللی است و توانسته اراده ای جهت انجام اصلاحات برای همگرایی مالی و اقتصادی جهانی ایجاد كند.

این خبرگزاری چینی در ادامه خاطرنشان كرد، با این وجود انتظار می رود ایجاد چنین نظم نوینی در اقتصاد بین المللی كار آسانی نباشد. استاندارد و قواعد سازی جدید، اراده هوشیاری سهامداران این بانك را مورد آزمایش قرار می دهد. دولت چین همواره اعلام كرده كه به عنوان یك «سهم دار» مسئول به دنبال ساخت آسیایی باشكوه تر و ایجاد نظم نوین اقتصادی متوازن تر است.

در حالی مهلت عضویت در بانك AIIB به پایان رسیده كه بیش از 45 كشور برای عضویت در آن درخواست داده اند.

از جمله این كشورهای می توان به بنگلادش، برونی، كامبوج، چین، هند، اندونزی، اردن، قزاقستان، كویت، لائوس، لوكزامبورگ، مالدیو، مالزی، مغولستان، برمه، نپال، نیوزیلند، عمان، پاكستان، فیلیپین، قطر، عربستان سعودی، سنگاپور، سریلانكا، سوییس، تاجیكستان، تایلند، بریتانیا، ازبكستان، ویتنام، استرالیا، اتریش، برزیل، دانمارك، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، اسپانیا، سوئیس اشاره كرد.

به باور كارشناسان، بانك ابتكاری چین، رقیب جدی برای بانك جهانی، صندوق بین المللی پول و بانك توسعه آسیایی است كه آمریكا و ژاپن هدایت آن را به عهده دارند.

دولت چین قرار است حدود 50 میلیارد دلار در این بانك سرمایه گذاری و نزدیك به 50 درصد سهامش را از آن خود كند.

نخستین یادداشت تفاهم ایجاد بانك سرمایه گذاری طرحهای زیرساختی آسیا در اكتبر سال 2014 در پكن به امضا رسید تا با مشاركت 27 كشور و 100 میلیارد دلار سرمایه در پكن تاسیس شود.

بانك سرمایه گذاری آسیا نهاد توسعه چند جانبه است كه سرمایه آن بیشتر در زمینه ساخت تأسیسات زیربنایی اختصاص داده می شود.

آساق*231*1597* 3404