حضرت فاطمه (س) بانوی بزرگ اسلام در بیستم جمادی الثانی پنجم بعثت در مكه چشم به جهان گشود و این عالم را غرق در شادی و سرور كرد. ایشان فرزند گرامی حضرت محمد(ص) و حضرت خدیجه (س) بود. در مكتب پدر گرامیشان و در دامان پرمهر مادر ارجمندش، رشد و پرورش یافت و با نیكوترین فضلیت های انسانی آشنا شد.
زهرا، صدیقه، طاهره، مباركه، بتول، راضیه، مرضیه از دیگر نام های بانوی آب و آیینه محسوب می شود و ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه و ام ابیها از كنیه های ایشان است.
دوره ی كودكی آن حضرت با آغاز رسالت پیامبر اسلام(ص) همراه بود. در آن هنگامه، حضرت فاطمه(س) با ایمان، بخشندگی و اسلام ناب محمدی آشنا شد و شاهد عزم راستین پدر گرانقدر و مادر والامقام خویش در راه پایان بخشیدن به دوران جاهلیت و نشان دادن راه نجات بخش اسلام بود.
پس از درگذشت حضرت خدیجه (س)، یگانه دختر پیامبر اكرم(ص) یار و یاور پدر بزرگوار خویش شد و این گونه ام ابیها به معنای «مادر ِ پدر» لقب گرفت كه نشان از عمق علاقه و توجه حضرت زهرا(س) به پیامبر اسلام(ص) داشت.
سراسر زندگانی حضرت فاطمه(س) سرشار از حس انسان دوستی و مكارم اخلاقی است. با نگاهی به حدیث ها و روایت ها می توان با گوشه ای از شخصیت برجسته و والای آن حضرت آشنا شد.
ازدواج حضرت صدیقه كبرا(س) با حضرت علی(ع) از با شكوه ترین پیوندها است زیرا 2 تن از وارسته ترین بندگان ایزد منان به یكدیگر پیوستند تا در كنار هم مسلمانان را به طرف سعادت حقیقی رهنمون سازند.
حضرت فاطمه(س) مادر چهار تن از بزرگان دین اسلام به نام های امام حسن(ع)، امام حسین(ع)،حضرت زینب(س) و ام كلثوم(س) بودند كه با یاری امیر مومنان(ع) آنان را با بهترین صفات انسانی آشنا ساختند تا بتوانند مردم روزگار خویش را به خوبی راهبری و هدایت كنند.
وفات پیامبر اكرم(ص) مصیبت بزرگی برای امت اسلام به شمار می رفت و حضرت فاطمه زهرا(س) همواره سوگوار درگذشت پدر بزرگوار خویش بودند. در این دوره سختی های زیادی بر آن حضرت و امیر مومنان(ع) و خاندان پیامبر(ص) وارد آمد كه زهرای مرضیه (س) همیشه در راه حل این مشكلات گام برداشت تا اهل بیت(ع) بتوانند وظیفه ی انسانی خویش را انجام دهند.
مدت كوتاهی پس از وفات پیامبر اسلام(ص)، حضرت زهرا(س) پس از تحمل سختی های بسیار به شهادت رسید و امام علی(ع) بنا بر سفارش آن حضرت پیكر مطهر ایشان را به صورت پنهانی به خاك سپرد. اكنون سده هاست كه مسلمانان در حسرت زیارت آرامگاه یگانه دختر پیامبر اكرم(ص)به سر می برند و آرزوی دیدار مزار آن بانوی بزرگ را در دل خویش نهان دارند.
درباره ی تاریخ شهادت آن حضرت چند روایت نقل شده كه سوم جمادی الثانی یازدهم هجری صحیح تر از دیگر روایت هاست.
ولادت حضرت فاطمه(س) به نام روز زن نامگذاری شده است كه می تواند بهترین دلیل و فرصت برای آشنایی با روش زندگی آن حضرت و خاندان پیامبر اسلام(ص) و همچنین درك مفاهیم دین روشنی بخش و هدایت گر اسلام به جوانان و به ویژه بانوان باشد.
**پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س)، با فاطمه زهرا فقیه خراسانی استاد دانشگاه و كارشناس امور دینی گفت و گو كرده است.
فاطمه زهرا فقیه خراسانی با اشاره به مقام و منزلت حضرت زهرا(س) بیان كرد: حضرت فاطمه(س) از جایگاه والایی در میان مسلمانان بهره مند است كه این موضوع به ویژه در گفتار ائمه معصومین(ع) آشكارا مشاهده می شود. آن چنان كه امام صادق(ع) می فرمایند: «ما حجت خدا بر مردم هستیم و مادرمان فاطمه، حجت خدا بر ماست.» این سخن جایگاه و شان والای آن حضرت را نزد ائمه(ع) نشان می دهد. امام زمان(عج) نیز درباره ی دختر گرامی رسول خدا می فرماید:«برای من دختر رسول خدا اسوه و الگوی نیكویی است.»
وی در ادامه افزود: در دوران جاهلیت كه نگاه دیگری به زن وجود داشت، پیامبر با بوسه زدن بر دستان دخترش و احترام فراوان به وی راه تازه ای را به روی انسان آن روزگار گشود و در كنار آن شخصیت والای حضرت فاطمه(س) سبب شد جایگاه زن و خانواده در مرتبه ی دیگری قرار گیرد. حضرت فاطمه(س) به دلیل پرورش یافتن در كنار پیامبر اكرم(ص) از سرچشمه ی اخلاق، علم و معرفت سیراب شد و به وسیله ی مادر گرامی خویش حضرت خدیجه(س) بخشندگی را به نیكی فرا گرفت و این گونه به عنوان انسانی نمونه، با تقوا و دارای اخلاق نیكو، سرمشق و الگویی مناسب برای مردم و به ویژه زنان مسلمان شد.
این كارشناس امور دینی تصریح كرد: حضرت زهرا(س) پس از ازدواج با امام علی(ع) به فرمان خداوند، به عنوان همسری پرتلاش و مادری فداكار، فرزندانی را پرورش داد كه نمونه ی دوران شدند. فرزندان ایشان در كودكی همواره در كنار پدربزرگ خود بودند و در چنین مكتب بی همتایی رشد و پرورش یافته اند. پس از وفات پیامبر اكرم(ص) مشكلات بیش از گذشته خود را به آن حضرت نشان داد. وی كه در طول دوران زندگی خویش با این سختی ها بیگانه نبود، در كنار حضرت علی(ع) در دفاع از حقانیت اسلام ناب كوشید و سرانجام پس از تحمل رنج های فراوان به شهادت رسید.
وی با اشاره به نامگذاری روز زن تاكید كرد: امام خمینی(ره) سالروز میلاد حضرت زهرا(س) را به نام روز زن نامگذاری كردند و این بهترین روز برای بزرگداشت و تكریم بانوان محسوب می شود. حضرت فاطمه(س) انسان بی همتا و كاملی به شمار می رود كه الگویی مناسب برای دختران، زنان و مادران است زیرا ایشان نمادهای ارزشمند انسانی را با هم در شخصیت خود دارد.
*گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9348**2002**9131
به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه (س)
میلاد مروارید درخشان جهان اسلام
۲۰ فروردین ۱۳۹۴، ۱۳:۳۷
کد خبر:
81565173
تهران - ایرنا - زمینیان این روزها میزبان قدوم حضرت زهرای مرضیه (س) یگانه دختر پیامبر اسلام (ص) هستند؛ بزرگ بانوی جهان اسلام و اسوه ی عدالت خواهی كه به یمن میلاد خجسته اش، سالروز ولادتش را «روز زن» نامیدند تا همگان به ارزش وجودی زنان پی ببرند و آنان را گرامی بدارند.