۲۵ فروردین ۱۳۹۴، ۱۰:۰۹
کد خبر: 81570556
T T
۰ نفر
مشهد ظرفيت تبديل به مركز فرآوري آجيل و خشكبار كشور را دارد

مشهد - ايرنا - رييس اتحاديه صنف آجيل و خشكبار كشور گفت: با توجه به ظرفيتهاي بالا در فرآوري و عرضه آجيل و خشكبار مشهد قابليت تبديل شدن به مركز فرآوري آجيل و خشكبار ايران را دارد.

عليرضا ارزاني ممقاني روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اتحاديه صنف آجيل و خشكبار مشهد دومين اتحاديه در كشور به لحاظ تعداد اعضا، توليدكنندگان نيز خرده فروشي و عمده فروشي است.

وي گفت: مشهد به عنوان دومين اتحاديه صنف آجيل و خشكبار كشور داراي هزار و 200 عضو، 280 واحد فرآوري، 150 واحد عمده فروشي و 700 واحد خرده فروشي است.

رييس اتحاديه صنف آجيل و خشكبار كشور افزود: مشهد انحصار توليد تخمه جاباني(ژاپني) و آلوخشك را در جهان دارد و همچنين 50 درصد از توليدات انجير خشك استان فارس كه از مرغوبيت و محبوبيت خاصي در ايران برخوردار است توسط صادركنندگان مشهدي به خارج از كشور ارسال مي شود.

وي گفت: همچنين با توجه با توسعه كشت پسته در خراسان رضوي و بحران كم آبي در كرمان پيش بيني مي شود طي پنج سال آينده خراسان رضوي گوي سبقت را از كرمان در توليد پسته ربوده و به منطقه شماره يك توليد اين محصول باغي در كشور تبديل شود.

ارزاني ممقاني افزود: مشهد با توجه به حجم بالاي زائران و علاقه شهروندان به مصرف آجيل و خشكبار بيشترين سرانه مصرف اين نوع محصول و خريد آن را به صورت سوغات در كشور دارد .

وي ادامه داد: بيشترين محصولات آجيل و خشكبار به صورت خام از ساير استانها يا كشورهاي همجوار وارد مشهد مي شود زيرا اين شهر مركز درجه يك فرآوري آجيل و خشكبار خام است.

رييس اتحاديه صنف آجيل و خشكبار گفت: هم اينك با توجه به ظرفيتهاي فرآوري و عرضه آجيل و خشكبار در مشهد، زمينه راه اندازي بزرگترين شهرك تخصصي آجيل و خشكبار آسيا با سرمايه گذاري بخش خصوصي و هدف تجميع فعالان اين عرصه در يك مكان در اين شهر فراهم شده است.

وي افزود: قرار بود ساخت بزرگترين شهرك تخصصي آجيل و خشكبار آسيا پارسال در مشهد آغاز شود كه بنا به دلايلي اين اقدام به اواسط امسال موكول شد.

ارزاني ممقاني ادامه داد: سازمانهاي مختلف همچون جهاد كشاورزي، حفاظت محيط زيست، شهرداري، راه و شهرسازي و ديگر ارگانهاي ذيربط در صدور مجوز براي راه اندازي اين شهرك دخيل هستند ور در اين ميان ادارات محيط زيست و جهاد كشاورزي به دلايل مختلف موافقت خود را براي ايجاد اين شهرك به آساني اعلام نكردند.

وي گفت: پس از يك سال تلاش براي جلب رضايت مسوولان به منظور راه اندازي اين شهرك زمينه صدور مجوز براي اختصاص زمين مورد نظر از سوي متوليان فراهم شده و قرار است موافقت نهايي براي اين موضوع در نشست كميسيون ماده پنج استانداري خراسان رضوي اعلام شود.

او افزود: زميني به مساحت 60 هكتار در منطقه ميامي مشهد براي راه اندازي شهرك تخصصي آجيل و خشكبار در نظر گرفته شده كه با سرمايه گذاري 660 ميليارد ريال بخش خصوصي 165 واحد در آن مستقر مي شوند.

رييس اتحاديه صنف آجيل و خشكبار ادامه داد: واحدهاي مستقر در اين شهرك صنعتي در زمينه توليد، فرآوري، بسته بندي و عرضه آجيل و خشكبار فعاليت خواهند كرد لذا دو هزار و 500 نفر به صورت مستقيم در آن مشغول به فعاليت مي شوند.

وي گفت: راه اندازي اين شهرك كه جزو مشاغل سبز به شمار مي رود ضمن ايجاد فرصتهاي شغلي مناسب نه تنها در زمينه آلودگي هوا مشكل ساز نخواهد بود بلكه به كاهش واردات بي رويه، كاهش قيمت و ارزآوري آجيل و خشكبار كمك مي كند.

ارزاني ممقاني اظهار اميدواري كرد با همياري مسوولان دستاندركار بزرگترين شهرك تخصصي آجيل و خشكبار كشور تا دو سال آينده به بهره برداري برسد.

وي افزود: بزرگترين شهرك تخصصي آجيل و خشكبار در مشهد كه قطب برخي اقلام آجيل از جمله پسته مي باشد مي تواند به پايانه فروش آجيل و خشكبار تبديل شده و موجب رونق بخش اقتصاد كشور شود.

ايرانيان سالانه 40 هزار تن آجيل و خشكار مصرف مي كنند كه از اين ميزان حدود 15 هزار تن آن در خراسان رضوي مصرف مي شود.

7489/1858