۲۷ فروردین ۱۳۹۴، ۹:۵۹
کد خبر: 81573405
T T
۰ نفر
دولت یازدهم 350 میلیارد ریال به روستاهای خراسان شمالی كمك كرد

بجنورد-ایرنا- سرپرست دفتر امور روستایی استانداری خراسان شمالی گفت: پارسال دولت یازدهم 350 میلیارد ریال به روستاهای این استان برای اجرای طرح های توسعه ای كمك كرد.

عبدالله قدرتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: میانگین كمك دولت به 683 روستا كه دهیاری در آن راه اندازی شده حدود پنج میلیارد ریال بوده است.

وی اضافه كرد: در حدود دو سال از كاركرد دولت یازدهم به روستاهای این استان حدود 520 میلیارد ریال كمك مالی شده است.

وی افزود: این كمك ها برای ساخت مهد كودك، غسالخانه، پل داخل روستا، تعمیر حمام ، احداث كتابخانه ، جمع آوری زباله روستاییان و ایجاد آتش نشانی صورت گرفته است.

سرپرست دفتر امور روستایی خراسان شمالی گفت: در حالی در دو سال دولت یازدهم افزون بر 520 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه روستاهای این استان هزینه شده كه دولت با محدودیت های مالی نیز مواجه بود.

وی افزود: علاوه بر این، اعتبار اختصاصی صرفا برای بخش های توسعه ای هزینه شده كه متولی خاصی در قانون برای اجرای این طرح ها در روستاها پیش بینی نشده است.

قدرتی اظهار كرد: با احتساب اعتباری كه دولت برای طرح های زیرساختی از قبیل آب شرب، گازرسانی، برقرسانی و راه روستایی به این استان اختصاص داده افزون بر دو هزار میلیارد ریال بوده است.

وی گفت: در هشت سال دولت نهم و دهم كه دولت به دلیل افزایش قیمت نفت با مشكل مالی مواجه نبود، مجموع كمك های مالی به روستاها 380 میلیارد ریال بود.

وی اضافه كرد: در سالجاری پیش بینی می شود دولت یازدهم توجه بیشتری به روستاهای محروم داشته باشد و با برنامه ریزی اعتبار اختصاصی برای طرح هایی كه باعث افزایش ماندگاری روستاییان شود، هزینه خواهد شد.

به گفته وی تمام اعتباری كه به حساب دهیاری ها ی استان برای طرح های توسعه ای واریز می شود، در هر دوره سه ماهه حسابرسی شده و عملكرد نیز در اختیار مدیران ارشد استانی بخصوص مردم قرار می گیرد.

استان خراسان شمالی افزون بر 800 روستا دارد كه حدود 700 روستای آن بالای 20 خانوار جمعیت است.

حدود 48 درصد از جمعیت 867 هزار نفری خراسان شمالی نیز در روستاها سكونت دارند.

بنا بر گزارش شركت گاز حدود 300 روستای بالای 20 خانوار این استان گازدارند و طرح گازرسانی به همین تعداد روستا نیز در دست اجراست و از لحاظ برق و آب نیز اكثر این روستاها از این دو مزیت برخوردارند.

مهم ترین عقب ماندگی در روستاهای استان خراسان شمالی پایین بودن میزان برخورداری از راه های آسفالت است كه میانگین كشوری حدود 60 درصد بوده و این میانگین در استان كمتر از 40 درصد است و پیش بینی می شود با اتمام طرح های در دست ساخت تا پایان سال 95 این استان در بخش راه روستایی نیز بتواند به میانگین كشوری برسد.

از چهار هزار و 642 كیلومتر راه روستایی در استان خراسان شمالی حدود یك هزار و 800 كیلومتر آسفالت است.ك3

6982/ 6042