۳۰ فروردین ۱۳۹۴، ۸:۴۳
کد خبر: 81576219
T T
۰ نفر

قيمت مرغ بلاي جان توليد كننده و مصرف كننده

۳۰ فروردین ۱۳۹۴، ۸:۴۳
کد خبر: 81576219
قيمت مرغ بلاي جان توليد كننده و مصرف كننده

پايگاه خبري حرف آنلاين روز يكشنبه در مطلبي با عنوان قيمت مرغ، بلاي جان توليد كننده و مصرف كننده به مشكلات فراروي صنعت مرغداري در استان مازندران پرداخت.

حسين زحمتكش نگارنده اين مطلب گفت : توليد و مصرف مرغ هميشه در مازندران دچار مشكلات عديده اي است و هميشه اخبار متفاوتي را مبني بر مهار افزايش يا كاهش قيمت مرغ در رسانه ها مي بينيم و جالب آنكه كسي هم نمي داند دليل اين نوسانات چيست؟

براي مثال سازمان جهاد كشاورزي مازندران15روز قبل از عيد جلسات مكرري را جهت مهار افزايش قيمت مرغ برگزار مي كرد و حالا 15 روز بعد از عيد در حال اتخاذ سياست هاي پيشگيرانه براي مهار كاهش قيمت مرغ است در اين شلوغ بازاري كه فقط روي موج آن مي توان سوار شد دليلي بر ايجادش وجود ندارد همه اين موارد باعث شد تا كارد همان بكند كه دندان بر استخوان مي گذارد و مرغداران مازندران با چهره هاي برافروخته و اعصاب بالا زده در تجمعي اعتراض آميز روبروي سازمان طرح دعوي كردند البته مديران اين نهاد در غياب حيدرپور مرغداران را به آرامش دعوت كردند و در سالن اجتماعات به بررسي مشكلاتشان پرداختند.

در ابتداي جلسه جعفري معاون اقتصادي سازمان جهاد كشاورزي مازندران همگان را به آرامش دعوت كرد و چند نفر از مرغداران به نمايندگي از افراد حاضر در جلسه مواردي را بيان كردند. آقاي مژده از مرغداران جويبار خطاب به ابراهيمي مديركل پشتيباتي امور دام استان گفت: سال قبل به زور مرغ را از ما كيلويي 3700 تومان خريدند و هزينه گزافي را روي دست ما قرار دادند ما دچار مشكلات زيادي هستيم هفته قبل نيز اين تجمع را در اتحاديه مرغداران داشتيم كه جواب قانع كننده اي دست نيافتيم لذا به اين جا آمديم تا بگوييم چرا توليد مرغي كه براي مرغداران كيلويي 4600 تومان هزينه بر مي دارد كشتارگاه كيلويي 3200 تومان خريداري مي كند؟ آيا اين بدين معنا نيست كه كشتارگاه در حال سود كردن است؟ چرا اداره كل پشتيباني امور دام مرغي كيلويي 4600 تومان هزينه بردار است با نظر كارشناسي 4100 تومان خريداري مي كند؟ چرا براي مرغ قيمت تضميني نداريم؟ چرا به ما سويا با پروتئين پايين و ذرت پوسيده مي دهيد؟

وي خطاب به ابراهيمي مدير كل پشتيباني دام مازندران ادامه داد: ما دو پيشنهاد داريم تا از اين بحران خارج شويم يك اينكه محدوديت وزني مرغ حذف شود چون مرغ ها به دليل مشكلات بارگيري در سال قبل دپو شدند و به وزن هاي بالاي 3 كيلو رسيدند و پيشنهاد ديگر اين كه قيمت كارشناسي 4100 تومان را به كيلويي 4800 تومان افزايش دهيد و به جاي علوفه به مرغداران پولش را پرداخت كنيد.

* گلايه از دلالي در مرغ

حائري از شهرستان نور ديگر توليد كننده اي بود كه در طرح پرسش از مسئولان بيان داشت: چرا دولت به صورت مستقيم از مرغدار خريداري نمي كند؟ چرا بايد سياست اتخاذ گردد تا دست دلالان براي ورود به بازار توزيع مرغ آزاد باشد؟ اداره كل پشتيباني خبر از خريد كيلويي 6000 تومان مرغ را مي دهد اما هيچ يك از افرادي كه در اين جلسه هستند حتي يك كيلو مرغ را به اداره كل پشتيباني نفروختند بلكه اين كه اين نهاد تمام مرغ ها را از كشتارگاه ها خريداري مي كند در صورتي كه توليد كننده اصلي مرغداران هستند.

وي افزود: چرا اداره كل پشتيباني امور دام به جاي آنكه علوفه را به مرغدار بدهد اين علوفه ها سر از كشتارگاه در مي آورد؟ اداره كل پشتيباني امور دام به جاي آنكه حامي توليد باشد عملا از دلال ها و كشتارگاه ها حمايت مي كند.وي گفت: مرغي كه از ما كيلويي 3500 تومان خريداري مي شود در تهران كيلويي 8000 تومان فروخته مي شود.

* سياست نادرست متوليان

نجفي توليد كننده مرغ در مجتمع 50 هزار تايي از بهشهر نيز با بيان اينكه در نامه‌اي توسط نماينده مجلس در شوراي اسلامي مشكلاتمان را به سمع رئيس جمهور رسانده ايم در ادامه بيان داشت: در بخش دام و طيور به ويژه مرغداران سياست نادرست متوليان مديريتي موجب شد اين صنعت با ورشكستگي و بدهي مواجه شود به گونه اي كه در حال حاضر توليد كنندگان مرغ مازندران هميشه دغدغه ي نوسانات قيمت مرغ را دارند. در ادامه مرغداران از ابراهيمي مدير كل پشتيباني امور دام استان خواستند تا پشت تريبون آيد و پاسخگوي مطالبات و درخواست ها باشد.

مديري كه مشكلات را قبول دارد

ابراهيمي با چهره خندان پشت تريبون رفت و گفت: سخنان شما حرف هايي بود كه بارها بيان شده و به گونه اي تكرار مكررات بود شخصا حرف هاي شما را قبول دارم و مطالبات شما موضوع پيچيده اي نيست به گونه اي كه مي توان موضوعات بيان شده را با همفكري كارشناسان ، توليدكنندگان و دولتمردان بررسي كرد. وي تصريح كرد: تغيير در قيمت مرغ امري طبيعي است چون نهاد هاي دامي مدام در حال نوسان است و لذا قيمت تمام شده نيز در فواصل مختلف با افت و خيز مواجه مي شود در ضمن حوزه وظايف اداره كل پشتيباني امور دام تبيين و تعيين قيمت تمام شده و خريداري شده مرغ نيست بلكه مسئوليت اين مهم با ستاد تنظيم بازار كشور است كه در آن نمايندگان مرغداران حضور دارند و با بخش هاي مختلف جهاد كشاورزي به شور نشسته و تصميم گيري مي كنند و آن را به صورت مصوبه اعلام مي داند لذا قيمت گذاري مرغ اختصاصا به مازندران مربوط نيست بلكه تصميم گيري آن بر عهده ي مديران ارشد كشوري است.

مدير كل پشتيباني امور دام مازندران با بيان اينكه اين نهاد مباشر خريد است افزود: مسئول مستقيم حوزه قيمت گذاري مرغ معاونت امور دام جهاد كشاورزي است و براساس دستور عمل ابلاغي، اداره كل پشتيباني امور دام بايد مرغ را از اتحاديه مرغداران و زنجيره توليد خريداري كند و تمام مدارك و مستندات در اداره كل پشتيباني دام تاييد كننده اين ادعا است.

*قرارداد مباشر با اتحاديه

وي در پاسخ به اينكه اداره كل پشتيباني امور دام از كشتارگاه ها اقدام به خريد مرغ مي كند، گفت: به هيچ وجه ما از كشتارگاه ها خريد نمي كنيم بلكه طرف حساب ما اتحاديه مرغداران است و همين الان نيز با اتحاديه مرغداران قرارداد خريد منعقد كرديم، همچنين زنجيره توليد كه نامبرده را معاونت امور دام معرفي مي كند.

ابراهيمي با بيان اينكه 4 ماه قبل 6000 تن مرغ از اتحاديه مرغداران خريداري شده تا كاهش قيمت مرغ را كنترل كند افزود: چرا شما مرغداران با توجه به تقاضاي بازار اقدام به توليد نمي كنيد؟ چرا خودسرانه و بدون مشاوره با سازمان جهاد كشاورزي مازاد بر نياز بازار توليد داريد؟ اين امر طبيعي است كه مازاد توليد موجب كاهش قيمت محصول مي شود چرا زماني كه قيمت مرغ به 9000 تومان رسيده بود و همين روال و سياست هاي دستگاه اداري بود هيچ يك از شما اعتراض نكرديد؟ چرا در سامانه ثبت جوجه ريزي سازمان جهاد كشاورزي حضور پيدا نمي كنيد؟ چرا بدون برنامه به توليد جوجه اقدام مي كنيد؟

وي ادامه داد: همين مازاد توليد موجب شده 15 روز قبل عيد سياست هاي مهار افزايش قيمت مرغ را اتخاذ كنيم و حالا بايد براي كاهش قيمت مرغ چاره انديشي كنيم. به گفته وي، عدم هماهنگي با اتحاديه مرغداران و توليد خودسرانه موجب بروز بحران در بازار مي شود بايد دانست هيچ سياست توليدي بدون همكاري توليد كننده و مسئول مربوطه به ثمر نخواهد نشست.

شايد مازاد توليد موجب ركود قيمت در بازار داخلي مي شود اما زمينه اي بسيار خوب از ظرفيت مناسب براي صادرات است لذا با يك برنامه ريزي درست و ايجاد بازار صادراتي در صورت افزايش توليد ميتوان به صادرات اقدام كرد تا ديگر نيازي به سامانه ثبت جوجه ريزي براي كنترل و مهار افزايش و كاهش قيمت مرغ نداشته باشيم.ك/1

6026/6097