۳۱ فروردین ۱۳۹۴، ۱۰:۵۵
کد خبر: 81577876
T T
۰ نفر

ربات كروی در دانشگاه اصفهان ساخته شد

۳۱ فروردین ۱۳۹۴، ۱۰:۵۵
کد خبر: 81577876
ربات كروی در دانشگاه اصفهان ساخته شد

اصفهان- ایرنا- دانشجویان دانشگاه اصفهان موفق به طراحی و ساخت ربات كروی شده اند كه در همه جهت ها حركت و از مناطق خطرناك اطلاعات ارسال می كند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه اصفهان ، این ربات توسط فرشاد خادمیان زاده و سمیرا اسیری دانشجویان كارشناسی ارشد مهندسی مكاترونیك دانشگاه اصفهان طراحی شده است.

از كاربردهای این ربات می توان به استفاده از آن در مناطق خطرناك مانند مكان هایی كه نشت گاز دارد یا میزان خوردگی در آن بالاست اشاره كرد زیرا این ربات به لحاظ دارا بودن پوسته محافظ كروی، كمترین تاثیر را از محیط می گیرد.

ربات كروی برای صنایع پتروشیمی، نفت و گاز یا مناطق اسیدی نیز كاربرد دارد بطوریكه با اسكن دقیق از كل محیط می تواند میزان آلاینده ها را در هر موقعیت مكانی تخمین بزند و به راحتی منبع نشت گاز را تشخیص دهد.

یكی دیگر از كاربردهای این ربات در صنعت كشاورزی است به این صورت كه با فیلمبرداری و پردازش تصاویر آن می تواند محصولات ناسالم را از سالم تمایز دهد و موقعیت آن را به كشاورز اعلام كند.

از این ربات همچنین می توان در خطوط انتقال گاز و نفت استفاده كرد.

این ربات به لحاظ شكل ظاهری به راحتی قادر به حركت در خطوط لوله انتقال گاز است و می تواند با تجهیزاتی كه با خود همراه دارد به صورت هوشمند اطلاعات لازم را از درون لوله استخراج و به واحد عملیاتی انتقال دهد.

ربات كروی هوشمند متشكل از یك پوسته كروی و یك مكانیزم داخلی است كه حركت پوسته را تامین می كند و قابلیت حركت و چرخش در همه جهت ها را دارد و با توجه به شكل ظاهری، هیچگاه واژگون نمی شود.

از برجسته ترین مزایای این ربات می توان به میزان مصرف انرژی بسیار پایین آن اشاره كرد.

این ربات همواره سطح تماس بسیار كمی با زمین داشته و مكانیزم حركتی آن به گونه ای طراحی شده كه از نیروی گرانش زمین برای حركت كمك می گیرد و به این دلیل میزان توان مصرفی این ربات بسیار پایین است.

بیشتر ربات ها از سیستم های كنترل رادیویی برای كنترل و هدایت بهره می برند اما ربات كروی، از كنترل بی سیم استفاده می كند كه مستقیم به ابزارهایی مانند لپ تاپ و تلفن همراه وصل می شود و در نتیجه، با گوشی، لپ تاپ یا تبلت می توان این ربات را هدایت كرد.

از پردازنده ای آر ام (ARM) در این ربات استفاده شده كه امكان تصویربرداری و نقشه برداری از محیط و ارسال اطلاعات به صورت آنلاین (برخط) را میسر می كند.

نیمكره بالایی این ربات خالی است لذا می توان هر گونه ادوات دیگر را به قسمت بالای آن اضافه كرد و همین امر موجب شده این ربات كروی برای امور نظامی كاربرد داشته باشد.

همچنین از هوش مصنوعی و الگوریتم پیشرفته ای مثل شبكه عصبی در این ربات استفاده شده كه قدرت یادگیری را به ربات می دهد.

با توجه به اینكه صفحه افقی در این ربات وجود دارد كه همواره افقی و ثابت باقی می ماند، دانشجویان طراح این ربات توانسته اند با نصب دوربین بر روی آن و ارسال آنلاین تصاویر به رایانه سرور برای این ربات كاربرد نظارتی تعریف كنند.

این دوربین با قابلیت پردازش تصویر قادر خواهد بود موارد غیر معمول را به اپراتور اطلاع دهد.

این ربات مجهز به ماژول سیم كارت است و در فواصل دور، اپراتور از طریق اینترنت قادر به هدایت ربات خواهد بود.

ربات كروی طراحی شده توسط دانشجویان دانشگاه اصفهان در دهمین دوره مسابقات بین المللی ربوكاپ آزاد ایران موفق به كسب رتبه نخست در لیگ نمایش دانشجویی شد.

دهمین دوره مسابقات بین المللی روبوكاپ آزاد ایران امسال با رقابت 345 تیم از ایران و 12 كشور جهان از 18تا 21 فروردین در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار شد.

از بین تیم های شركت كننده 309 تیم از ایران و 36 تیم از كشورهای هلند، سوییس، كانادا، پاكستان، انگلیس، آلمان، چین، مكزیك، آمریكا ، هند،تایلند، مصر،بلژیك و كلمبیا بودند.

/ 6022 د/3011 /1484
۰ نفر