به گزارش سه شنبه شب ايرنا، عصر امروز صداي سرناي تاريخ در ميدان نقش جهان طنين افكند و كارواني از تاريخ در ميدان به حركت در آمد.
در اين برنامه دوران هاي صفويه، قاجاريه و معاصر به صورت نمادين و با هنرمندي 130 هنرور تئاتر اصفهان به نمايش درآمد و نيز صنايع دستي اصفهان در قالب سازه هاي حجمي ميناكاري، قلم كاري، قلم زني، خاتم و منبت كاري معرفي شد.
در اين برنامه گويي مشاهير، مفاخر و علماي اصفهان از دل تاريخ بيرون آمده و ساعاتي را در كنار مردم معاصر اصفهان گذراندند.
شاه عباس، ظل السلطان، علامه مجلسي، ميرفندرسكي، ميرداماد و شيخ بهايي به همراه كسبه و بازاريان قديمي از جمله ماهي فروشان، سبزي فروشان و ... اين كاروان تاريخي را همراهي مي كردند.
همچنين در بخش تاريخ معاصر اصفهان، به صورت نمادين رزمندگان و بسيجيان، صنعتگران، ورزشكاران و رفتگران شهرداري با اين گروه همراه بودند.
نقالان كاروان اصفهان كه امروز در ميدان نقش جهان به حركت درآمده بود در مقابل سردر قيصريه به بيان تاريخچه اي از دوران قاجاريه، ظل السلطان و ارنست هولستر عكاس پيشگام نيمه دوم قرن نوزدهم ميلادي كه در دوران حكومت ناصرالدين شاه قاجار به ايران آمد و حدود بيست سال در اصفهان بود و عكس هاي ارزشمندي از اين شهر تهيه كرد، پرداختند.
همچنين گروه نقالي مقابل ميدان شيخ لطف الله به بيان توضيحاتي پيرامون مفاخر و مشاهير اصفهان و در مقابل مسجد امام (ره) نيز به بيان دوران معاصر اصفهان از جمله دوران دفاع مقدس پرداختند.
يكي از نكات جالب توجه اين ويژه برنامه فرهنگي تفريحي، استقبال خوب شهروندان اصفهاني و گردشگران داخلي و خارجي بود كه با شوري بسيار در كنار شخصيت هاي قديمي و تاريخي به گرفتن فيلم و عكس هاي سلفي مشغول بودند.
گردشگران خارجي نيز با شوق و شگفتي بسيار به پرس و جو از حاضران در ميدان درباره كاروان با شمايل كهن و همراه با اسب و درشكه مي پرداختند.
اين برنامه يكم و دوم ارديبهشت سال جاري ساعت 18 در ميدان امام (ره) و سوم ارديبهشت در پارك ناژوان از سوي سازمان فرهنگي تفريحي شهرداري برگزار مي شود.
شهر اصفهان، با پهنه اي حدود 250 كيلومترمربع، در دل فلات ايران قرار دارد.
ورود اسلام و گسترش آن و تاثير عميق فرهنگ اسلامي در زير بناي ساخت شهر اصفهان و وجود هنرمندان ايراني باعث شد تا يكي از زيباترين شهرهاي مذهبي جهان كه در آن نمودهاي فرهنگي با ارزش از جمله مساجد و مناره ها و مدارس علميه بود شكل بگيرد.
اصفهان در دوران آل بويه و سلجوقيان پايتخت كشور بود. پس از سلجوقيان تا دوران صفويه نيز پايتخت ايران بود، ولي در پايان دوران صفوي دستخوش كشتار، چپاول و خرابي شد.
در دوران سلجوقيان، آباداني اصفهان با ساخت مساجد، كوشك ها، باغستانها و عمارت هاي باشكوه رونق گرفت.
سوم ارديبهشت به عنوان روز اصفهان نامگذاري شده است و 22 ويژه برنامه فرهنگي تفريحي به مناسبت هفته اصفهان برگزار مي شود.
گ/7135/ 6022
همزمان با هفته نكوداشت اصفهان/
سرناي تاريخ اصفهان در ميدان نقش جهان دميده شد
۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۲۲:۲۵
کد خبر:
81580205
اصفهان- ايرنا- ويژه برنامه 'كاروان اصفهان' همزمان با هفته نكوداشت اصفهان، به مدت سه روز در اين شهر به روايتگري از 400 سال تاريخ گذشته و معاصر ديار نصف جهان مي پردازد.