۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۶:۳۴
کد خبر: 81591286
T T
۰ نفر
مشاركت دانش آموختگان بومی در احیاء و توسعه منابع طبیعی افزایش می یابد

شهركرد - ایرنا - معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری كشور گفت: بر اساس تفاهم سازمان جنگلها و سازمان نظام مهندسی، زمینه مشاركت دانش آموختگان بومی متخصص و بیكار در احیاء و توسعه منابع طبیعی فراهم می شود.

پرویز گرشاسبی روز پنجشنبه در گفت ‌وگو با خبرنگار ایرنا در شهركرد در باره مهمترین اولویتهای بخش آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری در سالجاری، اشتغال دانش آموختگان، احیای منابع طبیعی و جبران كمبود نیروی انسانی برای حفاظت از منابع طبیعی را از دیگر دستاوردهای این تفاهم دانست.

وی تصریح كرد: برای اجرای این طرح، مشاركت چهار هزار نفر نیروی متخصص بومی برای پایش، نظارت و اخذ درآمدهای بخش مرتع پیش بینی‌ شده است.

گرشاسبی، اجرای طرحهای مشاركتی، كنترل كانونهای ریزگرد و مبارزه با بیابانزایی با مشاركت بهره برداران و جوامع بومی بخصوص فارغ التحصیلان را از اولویتهای مورد نظر برای حفظ منابع طبیعی كشور دانست.

وی گفت: منابع طبیعی از مهمترین سرمایه‌های كشور به شمار می‎رود و حفاظت از آن دارای اهمیت بسزایی است و برای حفاظت از منابع طبیعی برنامه های حفاظتی و مشاركتی به صورت همزمان اجرا می‎شود.

گرشاسبی از افزایش 114 درصدی منابع مالی برای توسعه آبخیزداری در كشور خبر داد و گفت: انتظار می‎رود با جذب این اعتبارات دستاوردهای خوبی در این حوزه حاصل شود.

معاون آبخیزداری سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری برای تمدید همكاری مشترك دفتر جایكا ژاپن (آژانس همكاریهای بین المللی ژاپن) در پروژه مدیریت مشاركتی جنگلها و مراتع استان چهارمحال و بختیاری، به شهركرد سفر كرده است.

در این پروژه با مشاركت و همكاری دو نهاد بین المللی'جایكا' ژاپن و سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو)، پروژه مدیریت مشاركتی جنگلها و مراتع استان چهارمحال و بختیاری در روستاهای دورك و تبرك سفلی، گزستان، مازه رشته، طارم و رباط كوه بخش بازفت شهرستان كوهرنگ با مشاركت جوامع محلی و بومی اجرا می شود.

خ ح/6014/6027