۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۰۷
کد خبر: 81597654
T T
۰ نفر

همدان- ايرنا- معاون پژوهش و برنامه ريزي بنياد ملي نخبگان گفت: خرد ورزي و تلاش براي بازشدن درهاي اقتصادي از اهداف بنياد نخبگان است.

غلامعلي منتظري روز چهارشنبه در آيين معارفه رييس بنياد نخبگان استان همدان افزود: بر اين اساس توسعه تفكر براي پيشبرد فعاليت ها از اهداف تشكيل بنياد نخبگان در استان ها و به دنبال آن ايجاد پيشرفت هاي منطقه اي است.

وي اظهار كرد: آنچه كه در استانها با آن گرفتاريم اين است كه مشكلات را مي شناسيم ولي راه حل هاي خوبي پيدا نكرده ايم.

وي با بيان اينكه بدنه بنياد ها بايد كوچك و چابك باشد اضافه كرد: هم اكنون بزرگترين طرح بنياد نخبگان در آموزش و پرورش و در قالب طرح ملي شهاب و شناسايي استعدادهاي برتر در حال انجام است.

وي اضافه كرد: تمام افرادي كه مي توانند براي آينده اين كشور فكر و خرد داشته باشند امروز در آموزش و پروش مشغول به تحصيل هستند.

منتظري افزود: هم اكنون بستر مناسب براي تقاضاي علم و فناوري در كشور وجود ندارد و وظيفه بنياد ايجاد نياز در اين حوزه ها است.

وي اقتصاد دانش بنيان را از گفتمان هاي جدي در بنياد نخبگان برشمرد و گفت: رهبر معظم انقلاب نيز تكيه بر اقتصاد دانش بنيان را از اصول راهبردي در كشور عنوان كرده اند.

معاون بنياد ملي نخبگان عنوان كرد: اقتصاد دانش بنيان با اقتصاد مقاومتي متفاوت بوده و قرار نيست جاي اقتصاد نفتي را بگيرد.

منتظري ادامه داد: سهم اقتصاد دانش بنيان در آمريكا 17 درصد است در حالي كه اقتصاد مقاومتي به دنبال بحران موجود در چهار سال گذشته به شدت در اين كشور اجرايي مي شود و تاكنون نيز آمريكا با بكارگيري اقتصاد مقاومتي به خوبي از اين مشكلات عبور كرده است.

وي تصريح كرد: در رده بندي اقتصادي جايگاه محصول پسته در ايران تنها نقش صنعتي است اما در آمريكا نقش اين محصول دانش بنيان است و با اين شيوه نيز هم اكنون توان توليد و صادرات پسته اين كشور با نام 'پسته كرمان آمريكا' با پسته توليدي در ايران برابري مي كند و پيش بيني مي شود كه تا چند سال آينده اين رقم افزايش بيشتري داشته باشد.

وي ادامه داد: در اقتصاد دانش بنيان راهوري دانش و گستردگي اقتصاد مد نظر قرار دارد و واقيعت اين است كه توسعه كشور ما از دالان علم عبور كرده و موتور محركه اين توسعه نيز نفت كشور است.

وي با بيان اينكه اقتصاد دانش بنيان بدون وجود نفت نمي تواند كاري انجام دهد افزود: اقتصاد دانش بنيان بيان مي كند كه چگونه درست از نفت استفاده كنيم تا بهره وري بيشتر و سودمندتري داشته باشيم.

تاكنون 500 نخبه در استان همدان شناسايي شده است.

در اين آيين با تقدير از زحمات خسرو پيري، سكان هدايت بنياد نخبگان در استان همدان به غلامحسين مجذوبي سپرده شد.

7530/6993
۰ نفر