۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۸:۲۰
کد خبر: 81601998
T T
۰ نفر
برای رفع كانون های گرد و غبار آبگیری حوضچه دوم تالاب هورالعظیم آغاز شد

تهران- ایرنا- رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مورد آخرین اقدامات در خصوص مبارزه با كانون های گرد و غبار گفت: آبگیری تالاب هورالعظیم كه از یكسال پیش شروع شده است اكنون به حوضچه دوم آن رسیده است. این تالاب یكی از بزرگترین منابع گرد و غبار استان خوزستان محسوب می شود.

هرساله با وارد شدن به فصل گرم سال شاهد بروز پدیده گرد و غبار در بخش های جنوبی كشور هستیم.

در سال جاری اقدامات هماهنگی بین نهادهای مختلف صورت گرفته است تا بتوان این پدیده را كنترل كرد. اما سازمان حفاظت محیط زیست مهم ترین اقدامات خود در زمینه كاهش كانون های گرد و غبار را آبگیری تالاب هورالعظیم در استان خوزستان عنوان كرد.



***اقدامات نهادهای مختلف در مبارزه با گرد و غبار

معصومه ابتكار روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا در مورد اقدامات مشترك نهادهای ذیربط برای مقابله با ریزگردها توضیح داد: سازمان جنگل ها و مراتع اقدام قابل توجهی برای تثبیت نقاط منشا گرد و غبار خوزستان ، سازمان هواشناسی اقداماتی برای تقویت پیش بینی های لازم و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نیز اقداماتی برای پاسخ های بهداشتی سریع و درنهایت سازمان مدیریت بحران سازوكارهایی را برای اعلام شرایط اضطرار در زمان وقوع بحران انجام داده اند.

وی با بیان اینكه 350 هزار هكتار كانون گرد و غبار در استان خوزستان وجود دارد گفت: هر ساله با افزایش دما و كاهش بارندگی ها به حجم این كانون ها اضافه می شود.



***منشاء بیشتر گرد و غبارهای اخیر خارجی است

ابتكار اظهار داشت: برخی از این گرد و غبار منشا خارجی دارند و منشاء بسیاری از این كانون های گرد و غباری اخیر از منطقه می آید و عمده منشاء گردو غبار فعلی از عربستان و عراق است. اما شرایط امنیتی منطقه مانع از این بوده كه هرگونه همكاری برای رفع آن انجام گیرد.



*** ایجاد صندوق منطقه ای مقابله با گرد و غبار

ابتكار گفت: مكاتبه ای با رییس برنامه محیط زیست سازمان ملل در خصوص ایجاد صندوق منطقه ای مقابله با گرد و غبار داشتم و قرار است هفته دیگر در این زمینه با وی دیدار و گفت وگو داشته باشم.



***باید از فضاسازی سیاسی پرهیز كرد/ مساله گرد وغبار در طولانی مدت حل می شود

وی با تاكید براینكه باید از فضاسازی های جنجالی و سیاسی در این زمینه باید پرهیزكرد گفت: این یك واقعیت است كه ما فعلا با موضوع گردوغبار در حال مقابله هستیم . دولت سرگرم انجام تمام تلاش خود است و این تلاش ها در مقایسه با گذشته بی نظیر است؛ برای مثال درگذشته هورالعظیم خشك بود اما از یكسال گذشته آب وارد این تالاب می شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینكه ما باید با مردم واقع بینانه صحبت كنیم گفت: این یك مساله بلند مدت است و راه حل كوتاه مدت، آنی و عاجل ندارد و ممكن است با برنامه ریزی ها انجام شده منابع داخلی را ظرف سه تا چهار سال آینده، با مدیریت صحیح منابع آب از جمله مدیریت انشعاب رودخانه كارون این مساله را حل كنیم.



***تاخیر زیادی در اجرای برنامه های مقابله با گردوغبار داشته ایم

رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان كرد: تاخیر زیادی در این برنامه ها داریم و سال ها با بی توجهی نسبت به برنامه ها مواجه بودیم در حالی كه اكنون عده بسیاری نسبت به این موضوع و در این شرایط دلواپس شده اند.



*** برگزاری نشست در خوزستان برای پیگیری مصوبه

وی با اشاره به مصوبه دولت برای مبارزه با ریزگردها كه در بهمن ماه سال گذشته از سوی دولت ابلاغ شد گفت: این مصوبه به نوعی هماهنگی و تقسیم كار بین دستگاه ها محسوب می شود و براساس آن وزارت كشور مسوولیت ستاد كلی مقابله با بحران را بر عهده دارد و بخش دیگر به عهده سازمان مراتع و جنگل هاست.

ابتكار گفت: نقش اصلی مبارزه با كانون های گرد وغبار و جنگل زایی به عهده سازمان جنگل ها و مراتع است دارد، وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست بوته كاری و جنگل كاری نیست، این را تمامی دوستانی كه انتقادات تند نسبت به سازمان حفاظت محیط زیست داشته اند می دانند.

وی از تامین اختصاص اعتبار از سوی وزارت نفت برای مقابله با كانون های بحرانی گردوغبار در استان خوزستان خبر داد و گفت: براساس مصوبه وزارت نفت مسوولیت دارد كه در اماكنی كه قبلا فعالیت داشته و می تواند سبب ایجاد كانون گرد وغبار شود برای جبران اقداماتی را انجام دهد كه اعتبار اولیه آن نیز تامین شده است.

ابتكار گفت: به زودی نشستی در خوزستان برای ارزیابی پیشرفت های مصوبات خواهیم داشت.



***اختصاص 720 میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با ریزگردها

وی میزان اعتبار برای مبارزه با ریزگردها را در مصوبه سال گذشته دولت 720 میلیارد تومان عنوان كرد و گفت: این اعتبار طی دو سال تخصیص می یابد كه بخشی از آن در سال گذشته اختصاص یافت و قرار است بخش عمده ای از آن در بودجه سال جاری تخصیص می یابد.

به گفته سازمان حفاظت محیط زیست این اعتبار باید بین سازمان های مرتبط با گردوغبار از جمله سازمان مراتع و جنگلها، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان مدیریت بحران و سازمان هواشناسی توزیع شود.

ابتكار افزود: در مرحله بعدی در برنامه ششم توسعه برنامه ریزی جامع و كاملی در این زمینه ارائه می شود.



***تدوین برنامه جداگانه مبارزه با گردوغبار در استان های كشور

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دولت برنامه جداگانه ای برای مبارزه با گردوغبار در هركدام از استان های كشور با منشاء گرد و غبار تدوین می كند.

وی افزود: برای نقاط دیگر مانند تالاب هامون نیز تلاش ها و پیگیری هایی را داشتیم كه از جمله آن ملاقات با رییس جمهوری افغانستان بود برای اینكه بتوانیم یك حفاظت مشترك از تالاب بین المللی با همكاری دو كشور دنبال كنیم.

علمی(5)**9190**1599
۰ نفر