۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۲۱:۲۴
کد خبر: 81603334
T T
۰ نفر

سن ابتلا به سرطان سينه در ايران كاهش يافته است

۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۲۱:۲۴
کد خبر: 81603334
سن ابتلا به سرطان سينه در ايران كاهش يافته است

سنندج- ايرنا - پزشك متخصص زنان، سرطان پستان را شايع ترين سرطان در زنان دانست و گفت: هم اكنون سن ابتلا به سرطان سينه در ايران كاهش يافته است در حالي كه سن ابتلا به سرطان در كشورهاي پيشرفته بين 45 تا 50 سال است.

به گزارش ايرنا، دكتر نسرين صوفي زاده روز يكشنبه در كارگاه آموزشي سلامت زنان در سنندج، جنس، سن، شروع عادت ماهانه پايين تر از 12 سالگي، يائسگي بالاتر از 55 سالگي، عدم بارداري و اولين بارداري بعد از 30 سالگي را از علل افزايش ابتلا به سرطان سينه دانست.

وي همچنين گفت: سابقه خانوادگي، وراثت، نژاد سفيد، اشعه ماوراء بنفش، مصرف مشروبات الكلي و چاقي بعد از يائسگي زمينه ابتلاء به سرطان سينه دخيل است.

وي گفت: كشيدن سيگار، مصرف زياد گوشت قرمز، رژيم غذايي داراي چربي بالا، هورمون درماني پس از يائسگي و مصرف طولاني مدت قرص هاي ضد بارداري ريسك خطر ابتلاء به سرطان سينه را افزايش مي دهد.

صوفي زاده با اشاره به اينكه يائسگي رابطه مستقيمي با استرس دارد و يائسگي منجر به پوكي استخوان شديد مي شود گفت: يائسگي زير 40 سال قابل درمان است.

وي تاكيد كرد: با مصرف زياد فيتو استروژن ها، مصرف روغن زيتون و غذاهاي دريايي مي توان ميزان ابتلاء به سرطان سينه را در زنان كاهش داد.

او مراجعه به موقع به پزشك، غربالگري و ماموگرافي را از راهكارهاي تشخيص زودرس سرطان سينه بيان كرد و گفت: زناني كه در رده سني 35-39 قرار دارند بايد براي پيشگيري از ابتلاء به سرطان ماموگرافي را انجام دهند.

بروز سرطان در جهان 182 در 100 هزار نفر در سال است در حالي كه اين رقم در ايران 134 در هر 100 هزار نفر در سال است.

سرطان در ايران در بين مردان به ترتيب معده، مثانه، پروستات، روده بزرگ و ريه است و در زنان سرطان پستان، روده بزرگ، معده، مري و تخمدان شايع ترين سرطان ها شناخته شده است.

سال 92 حدود 760 مورد سرطان در استان كردستان ثبت شده است كه بيشترين آن مربوط به شهرستان هاي سنندج، مريوان، قروه و ديواندره بود.

سرطان گوارش در مردان و سرطان سينه در زنان بيشترين سرطان ها را دراستان كردستان به خود اختصاص داده است.ك/2

1904/7352