غلامرضا قلیچ خان روز سه شنبه در اجلاس همكاری های اقتصادی استانداران مرزی ایران و تركیه افزود: همكاری استانهای مرزی در این بخش ها می تواند نتایج بسیار خوب و مناسبی را برای دو كشور به همراه داشته باشد و زمینه انتفاع دو كشور را در این بخش ها فراهم كند.
وی اضافه كرد: در منطقه مرزی ایران و تركیه برنامه ریزی های خوبی برای تعبیه و طراحی مناطق آزاد و ویژه انجام شده كه منطقه آزاد ماكو از جمله آنهاست كه سرمایه گذاران تركیه ای می توانند از آنها استفاده لازم را ببرند.
وی اظهار كرد: استانداران استانهای مرزی دو كشور باید تلاش كنند تا سرمایه گذاران بیشتری در این منطقه حضور یافته و از سرمایه های آنها برای توسعه مراودات استفاده شود.
سركنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم تركیه ادامه داد: نگاه مثبتی به این اجلاس وجود دارد و این همایش می تواند موجب گسترش ارتباطات بین دو كشور شود.
قلیچ خان گفت: اخذ مالیات از كامیون ها، فعال نبودن بازارچه ها و دریافت مابه التفاوت قیمت سوخت از جمله مشكلات مرزی ایران و تركیه به شمار می روند كه امیدواریم این مشكلات حل شوند.
وی افزود: برای حل این مشكلات، علاوه بر توان پایتخت های دو كشور، مسوولان استانهای مرزی نیز بسیار تاثیرگذار هستند و باید از توان خود در این خصوص استفاده كنند.
وی اضافه كرد: تا زمانی كه استانداران مرزی نخواهند، مشكلات مرزی قابل حل شدن نیستند.
حسن انتظار رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ارومیه نیز در این همایش گفت: آذربایجان غربی در راستای ارتقای مبادلات اقتصادی بین ایران و تركیه به 30 میلیارد دلار، نقش بسزایی دارد كه باید از این ظرفیت بیش از پیش بهره برده شود.
وی افزود: برداشتن موانع اقتصادی درگمركات مرزی، تسهیل حمل و نقل بین دو كشور، بازنگری به مصوبات 20 سال گذشته و بررسی تعرفه ها و عوارض گمركی از جمله ضروریات محقق شدن این هدف گذاری تجاری است.
وی اضافه كرد: یكی از مهمترین مواردی كه باید مورد توجه مسوولان دو طرف مرز قرار گیرد، بهبود وضعیت مرز رازی – كاپی كوی است كه اقداماتی در این خصوص در طرف ایران انجام شده است.
اجلاس همكاری های اقتصادی استانهای مرزی ایران و تركیه امروز و فردا در خوی برگزار می شود.
آذربایجان غربی تنها استان مرزی ایران با تركیه است و استانهای وان، آغری، ایغدیر و حكاری چهار استان مرزی این كشور با ایران به شمار می روند.
8137/2093
سركنسول ایران در ارزروم:
ایران از ارتقای روابط تجاری و اقتصادی با تركیه استقبال می كند
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۳۴
کد خبر:
81605594
ارومیه - ایرنا - سركنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم تركیه گفت: وزارت امور خارجه كشورمان از ارتقای روابط تجاری و اقتصادی به ویژه در بخش های مرتع، جنگل، كشاورزی، آب، شیلات و گردشگری با تركیه استقبال می كند.