هنوز چهار ماه از تخريب حسينيه هاي اطراف بقعه براي توسعه فضاهاي پيراموني اين امامزاده براي بهبود خدمات به زائران نمي گذرد كه تخريب ناگهاني بخش تاريخي بقعه خبرساز شد و اعتراض مسوولان و دوستداران ميراث فرهنگي استان را به دنبال داشت.
تخريب اين بناي مذهبي، تاريخي و فرهنگي كه در بين بقاع متبرك استان بيشترين تعداد زائر را دارد، در فضاي مجازي نيز با واكنشهايي از سوي كاربران اين شبكه ها مواجه شده است.
در استان چهارمحال و بختياري بيش از 600 اثر تاريخي، فرهنگي و باستاني وجود دارد كه بخش قابل توجهي از اين آثار قدمت زيادي ندارند و مربوط به اواخر دوره صفويه و عمدتا دوره قاجاريه مي باشند و تعداد آثار تاريخي با قدمت 400 ساله در ميان آنها اندك است.
بهمن 93 اوقاف و امور خيريه چهارمحال وبختياري براي گسترش فضاهاي آستان امامزاده حمزه بن علي، حسينيه ها و الحاقات بقعه را كه در دوره معاصر با رعايت حرمت امامزاده به آن افزوده شده بود، تخريب كرد كه به اذعان كارشناسان ميراث فرهنگي اين عمليات تخريب موجب تزلزل بنيان بناي تاريخي و تخريب سطوح بناي اصلي بقعه شد.
پس از كشمكش ميراث فرهنگي و اوقاف بر سر تخريب و بازسازي اين بنا در جلساتي كه در استانداري چهارمحال و بختياري برگزار شد، مقرر شد كه از ارديبهشت 94 مرمت و بازسازي اين بناي تاريخي، مذهبي بوسيله اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان انجام شود.
يك روز پس از معرفي پيمانكار ميراث فرهنگي ( 18 ارديبهشت94) به اداره كل اوقاف و امور خيريه استان، بناي بقعه اين امامزاده يكباره فروريخت و شد آنچه نبايد، بشود.
بدون شك با توجه به محدوديتهايي اعتباري و منابع انساني كه ميراث فرهنگي براي حفظ و نگهداري از مواريث ملموس و ناملموس تاريخي و فرهنگي دارد، آيا رساندن امور به جايي كه ديگر كاري از دست كسي بر نمي آيد، منطقي است و آيا نبايد علاجه واقعه را قبل از وقوع كرد؟ به هر حال بقعه امامزاده حمزه علي كه از جاذبه هاي مهم فرهنگي و مذهبي استان چهارمحال وبختياري است به دليل شرايط جوي(بارندگي هاي اخير) و يا تخريبهاي انجام شده براي توسعه آن، اتفاق افتاد و اين بنا از دست رفت، اما جاي چند پرسش براي افكار عمومي استان باقي ماند كه متوليان نگهداري از اين بقعه و مسوولان رسيدگي و نظارت بر مرمت اين بناي تاريخي مي توانستند مانع تخريب اين بنا شوند يا خير؟
بقعه امامزاده حمزه بن علي بلداجي بر روي كوهي به نام حمزه علي در فاصله پنج كيلومتري شهر بلداجي و 65 كيلومتري شهركرد واقع شده و بدليل موقعيت طبيعي، آب و هواي مطبوع و نزديكي به تالاب بين المللي چغاخور، يكي از مهمترين جاذبه گردشگري مذهبي استان و از مهمترين قطبهاي گردشگري منطقه است كه سالانه پذيراي زائران و گردشگران زيادي از سراسر كشور است.
بناي اوليه بقعه امامزاده حمزه بن علي كه از نوادگان امام سجاد عليه السلام است به دوره تيموريان تا قاجاريه بازمي گردد و اين اثر تاريخي كه تخريب شده، در 24 فروردين سال 1382 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است.
*خبرنگار ايرنا مركز شهركرد
بقعه تاريخي امامزاده حمزه بن علي بلداجي واقع در شهرستان بروجن استان چهارمحال و بختياري با قدمت 400 ساله كه در فهرست آثار ملي نيز ثبت شده بود، 19 ارديبهشت 94 و در آستانه هفته ميراث فرهنگي، پس از كش و قوسهاي زياد تخريب و خاكبرداري شد.