۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۲۰:۱۳
کد خبر: 81612949
T T
۰ نفر
ربیعی تصمیم اصلاح نظام هدفمندی یارانه ها را شجاعانه  دانست

تهران - ایرنا - وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی با صدور بیانیه ای تصمیم اصلاح نظام هدفمندی یارانه‌ها و موضوع حذف یارانه گروه ‌های غیرنیازمند را كه این روزها در صدر اخبار قرار دارد و از سوی مردم پیگیری می‌شود، شجاعانه و صادقانه عنوان كرد.

به گزارش ایرنا، علی ربیعی دراین بیانیه كه شامگاه دوشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت در خصوص سئوالات مطروحه از سوی مردم نكاتی را ارایه كرده است.

1 - اولین و مهمترین نكته در این میان توجه به آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی، منویات مقام معظم رهبری و دغدغه های رئیس جمهور در خصوص حمایت از محرومین، كاهش فاصله طبقاتی، گسترش عدالت و توجه به فقراست و براین اساس دولت حجت الاسلام والمسلمین روحانی از ابتدا دغدغه عدالت اجتماعی و بهبود وضعیت توسعه‌ای كشور بدون اعمال فشار بر اقشار آسیب‌پذیر را در صدر اولویت های خود قرار داده است. عزم دولت برای ارائه سبد امنیت غذایی، تلاش برای رفع مشكلات صندوق‌های بازنشستگی و صدور هشت و نیم میلیون دفترچه بیمه درمانی علی‌رغم همه تنگناهای مالی از جمله اقداماتی بوده كه با همین رویكرد انجام شده‌اند. باید تاكید شود كه با توجه به اصول انقلاب اسلامی در فرآیند حذف غیر نیازمندان، مراقبت از آسیب ندیدن دهكهای طبقه پایین و میانی مدنظر بوده است و در این چارچوب تاكید روحانی توجه ویژه و اجرای سیاست های رفاهی منسجم نظیر مقابله با فقر آموزشی، مقابله با فقر غذایی و مسكن برای دهك های پایین می باشد.

2 - عزم شخص رئیس‌جمهور و دولت یازدهم برای پیشبرد مذاكرات هسته‌ای نیز در نهایت راهبردی برای بهبود وضعیت همه اقشار جامعه و بالاخص گروه‌های آسیب‌پذیر است. مهم‌ترین استراتژی دولت در این عرصه خارج كردن كشور از چالشها، حفظ توانمندی هسته ای كشور و فراهم كردن شرایط زندگی بهتر برای همه مردم ایران است.

3 - وزرای رفاه برحسب وظیفه ذاتی‌شان مسئول بهبود وضعیت رفاهی مردم هستند و طبیعی است كه هیچ وزیر رفاهی تمایل ندارد مسئولیت گرفتن پول از مردم یا حذف یارانه برخی افراد را بپذیرد اما باید به این واقعیت توجه كرد كه ما مسئول تلاش برای تحقق عدالت اجتماعی هستیم و اصلاح شیوه فعلی پرداخت یارانه‌ها را گامی مهم به سوی ارتقای سطح عدالت اجتماعی می دانیم. براساس درك خود ازمأموریت حركت در راستای تحقق عدالت و البته به موجب تكلیف قانونی، از تلاش پرمخاطره و نیازمند شجاعت سیاسی برای اصلاح نظام یارانه‌ها و هدفمند ساختن واقعی آن استقبال كرده‌ام. من به خوبی آگاهم كه این تصمیمی شجاعانه و نیازمند كار صادقانه است.

4 - علاقه ای به نقد عملكرد گذشتگان نداریم اما نمی توان از این مساله چشم پوشی كرد كه ما در دام مسیری طی شده باید مسئولیت كم‌كاری و كار نادرستی را كه انجام شده، بپذیریم. باید طرح هدفمند كردن یارانه‌ها از ابتدا به درستی و براساس استحقاق و نیاز افراد و اقشار انجام می‌شد. ناتوانی در انجام این كار سبب توزیع یكسان یارانه‌ها میان همگان شد و امروز باید این مسیر اصلاح شود. یارانه‌ها در هیچ جای جهان به یكسان بین همه توزیع نمی‌شود و اصرار بر ادامه وضع فعلی با توجه به وضعیت فعلی كشور قابل دفاع نیست و در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز نمی باشد.

5 - واقعیت این است كه اصلاح نظام هدفمندی یارانه‌ها و حذف غیر نیازمندان علاوه بر آن‌كه فعالیتی اقتصادی است، اقدامی اجتماعی نیز به شمار می رود. ما معتقدیم عادلانه نیست كارگران، كارمندان، از كار افتادگان، روستائیان و سایر اقشار ضعیف به اندازه گروه‌های برخوردار اقتصادی از یارانه مستقیم برخوردار شوند. هدف نهایی این رویه و اصلاحات، تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و تحقق «عدالت اجتماعی توسعه‌گرا»است. ما در این مسیر متكی به تكلیف قانونی و همچنین سیاست‌های كلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری هستیم. بند 4 سیاست‌های اقتصاد مقاومتی «استفاده از ظرفیت اجرای هدفمند‌سازی یارانه‌هادر جهت افزایش تولید، اشتغال و بهره‌‌وری، كاهش شدت انرژی و ارتقاء شاخص‌های عدالت اجتماعی» را تصریح می‌كند.

6 - بررسی‌های كارشناسان نشان می‌دهد اقشار كم‌درآمد بیش از سایر اقشار از ادامه وضعیت موجود پرداخت یارانه هزینه متحمل می‌شوند. باید توجه شود كه از سال 1389 به این سو تنها در طرح‌های عمرانی كشور500 هزار نفر شغل خود را از دست داده‌اند و این نتیجه فشار هزینه پرداخت یارانه‌های نقدی بر منابع عمرانی است. هزینه یارانه‌های نقدی در سال جاری بیش از دو برابر بودجه طرح‌ های عمرانی كشور خواهد بود. استمرار این وضعیت به معنای افزایش بیكاری جوانان این كشور است كه به طور قطع مورد نظر مردم خوب ما نیست. اصلاح هدفمندی و حذف غیرنیازمندان حركت به سمت مسیری است كه جلوگیری از ریزش مشاغل فعلی را تضمین نماید. به علاوه، فشارهای تورمی ناشی از كسری بودجه را تعدیل كرده و در نهایت به نفع همه ملت ایران است.

7 - در این میان و در مسیر اجرای طرح حذف یارانه غیرنیازمندان امكان بروز خطای نوع اول (شمول افرادی كه باید حذف شوند)و خطای نوع دوم (حذف افرادی كه نباید حذف شوند) وجود دارد. با در نظر داشتن این موضوع در چند ماه گذشته مطالعات دقیق كارشناسی صورت گرفته تا در فرایند حذف اقشار غیرنیازمند كمترین خطا و اشتباه رخ دهد لیكن بروز خطا و اشتباه در این مسیر اجتناب‌ناپذیر است لذا متواضعانه از مردم درخواست دارم اشتباهات احتمالی در هنگام اجرای طرح را با سعه صدر تحمل كنند و مطمئن باشند كه تمهیدات لازم برای رسیدگی به شكایات در نظر گرفته شده است. ما خود را متعهد می دانیم كه پس از ثبت اعتراض از طریق سامانه yaraneh10.ir (موضوع كمیسیون ماده 10 قانون هدفمند كردن یارانه ها) حداكثر تا 15 روز پاسخگوی شهروندان باشیم. معترضین می توانند از پنجم خرداد ماه برای رسیدگی به شكایات خود به سازمان هدفمندی یارانه ها مراجعه كنند.

8 - نكته آخر اینكه اصلاح نظام یارانه‌ها تصمیمی شجاعانه و تحقق آن نیازمند فعالیت صادقانه است. ملت‌ها و دولت‌ها با اخذ تصمیم‌ های دشوار و اصلاح مسیرهای اشتباه خود رشد می‌كنند. شایسته آن است كه همه ما به منافع درازمدت و مصلحت جمعی همه ایرانیان و نسل‌های آتی بیندیشیم. اطمینان دارم در این راه همه مردم یاور دولت بوده و دولتمردان منتخب خود را یاری می‌دهند. ما در كنار یكدیگر قادریم نظام یارانه‌ها را اصلاح كرده و كشور را به سمت آینده‌ای بهتر هدایت كنیم. تاریخ درباره همه ما قضاوت خواهد كرد، كاری كنیم كه فرزندان ایران شجاعت‌مان را بستایند و صداقت‌مان را دوست بدارند، شجاعت در اخذ و اجرای تصمیمی كه می‌دانیم به نفع مصلحت درازمدت كشور و مردم است و صداقت در بیان آنكه مسیر گذشته طرح هدفمندی یارانه‌ها اشتباه بوده است و امروزه جز از راه همدلی و هم‌زبانی نمی‌توانیم مسیر اشتباه گذشته را اصلاح كنیم.

اقتصام(2)9123**1558