۵ شهریور ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 8162191
T T
۰ نفر
محققان ایرانی بر استقاده بهینه از خوراک های تکمیلی طیور تاکید کردند ...................................................................
پاریس، خبرگزاری جمهوری اسلامی 05/06/86 خارجی.اقتصادی.فرانسه.ایران. دام وطیور.
محققان ایرانی شرکت کننده در شانزدهمین نشست بین المللی تغذیه طیور در اروپا که عصر یکشنبه در شهر استراسبورک فرانسه آغاز بکار کرده، بر استفاده بهینه از خوراک های تکمیلی طیور تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در این نشست چهار روزه، در خصوص تغذیه طیور و اثرات جانبی استفاده از سوخت گیاهی بجای سوخت فسیلی در تامین این تغذیه بررسی می شود.
در این همایش همچنین درباره موضوعاتی نظیر تغذیه و اصلاح نژاد، رابطه بین ترکیبات مواد غذایی و رشد طیور، تغذیه و سلامت، تغذیه و انتظار مصرف کننده و بهبود ضریب تبدیل، تغذیه و فن آوری و مواد افزودنی بحث می شود.
در این نشست بین المللی محققان و اساتیدی از دانشگاههای ایران از جمله بیرجند، مشهد، شهرکرد، زابل، مازندران، کرمانشاه و کردستان با ارایه مقالاتی شرکت دارند.
دکتر "نظرافضلی" استاد دانشگاه و عضو هیات عملی گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی بیرجند که یکی از شرکت کنندگان این همایش است در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر استفاده بهینه از خوراک های تکمیلی طیور در جیره غذایی و همچنین کاهش وابستگی کشور در تهیه این مواد تاکید کرد.
این محقق ایرانی اعلام کرد: با توجه به رشد تولیدات کشاورزی و صنایع غذایی، اکثر پس مانده های غذایی این بخش می تواند پس از تحقیقات لازم در جیره طیور مورد استفاد قرار گیرد و در نتیجه می توان مواد خوراکی وارداتی طیور را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
این استاد دانشگاه که با ارایه مقاله ای در این نشست بین المللی شرکت کرده است، افزود: یکی از پس مانده های غذایی که در ایران به وفور یافت می شود، ضایعات خرمایی است.
نظرافضلی اضافه کرد: بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده، از این مواد غذایی جانشین می توان تا میزان 30 درصد جیره غذایی طیور گوشتی در دوره پایانی و پنج درصد آن را نیز در طیور تخم گذار استفاده کرد و به همین میزان نیز می توان از کاربرد سایر ترکیبات غذایی مانند ذرت و گندم کاست.
این استاد دانشگاه در خصوص جایگزینی مواد افزودنی در خوراک طیور گفت: هم اکنون در اروپا استفاده از آنتی بیوتیک ها در جیره های غذایی طیور ممنوع شده و "پروبیوتیک ها" و "پری بیوتیک ها" جایگزین آن شده است.
معاون دانشجویی دانشگاه بیرجند اعمال مدیریت صحیح بهداشتی مرغداریها را در کاهش بیماریهای طیور موثر دانست و گفت: این امر می تواند عامل پیشگیرانه ای در استفاده از آنتی بیوتیک های طیور باشد و سبب خواهد شد نه تنها آنتی بیوتیک از زنجیره غذایی مصرف کننده حذف شود بلکه هزینه درمانی طیور را کاهش داد.
افضلی همچنین شرکت در اینگونه همایش های بین المللی برای تبادل آخرین دستاوردهای علمی در زمینه تغذیه طیور راموثر دانست و افزود: در این نشست بین المللی اندیشمندانی از کشورهای صاحب نظر در بخش خوراک طیور از جمله کشورهای هلند، برزیل، نروژ، فرانسه و انگلیس به همراه محققان ایرانی در حضور قوی و گسترده ای دارد.
این محقق ایرانی تاکید کرد: اساتید و محققان ایرانی شرکت کننده این نشست بر روی مواد خوراکی طیور تحقیقات گسترده ای داشته اند و نتیجه این تلاشهای خود را به صورت مقاله ارایه می دهند.
معاون دانشجویی دانشگاه بیرجند با تاکید بر حضور گسترده محققان ایرانی در اینگونه همایش های بین المللی گفت: در این نشست ها نه تنها می توان نتایج تحقیقات علمی خود را ارایه داد بلکه می توان از آخرین دستاوردهای علمی جهانی در موضوع مورد نظر مطلع شد.
به گفته این محقق، شرکت در این همایش برای آشنایی با اساتید و محققان بزرک کشورهای دیگر جهان و برقراری ارتباط علمی با آنها با هدف بهینه سازی صنعت طیور ایران و فراهم کردن زمینه ارتباطات گسترده علمی بین دانشگاهی حایز اهمیت است.
نظرافضلی گفت: به عنوان مثال در این نشست اساتید صاحب نامی از هلند مانند "ون پری کلیس"، "رستاگنو" از برزیل، "فوجی مورا" از ژاپن، "سویهوز" از نروژ و "سورای" از انگلیس شرکت دارند.
اروپام/270/1275/1651 شماره 102 ساعت 13:46 تمام
۰ نفر