موفقیت دولت روحانی در گسترش پوشش درمانی معادل مذاكرات هسته ای است

مادرید- ایرنا- روزنامه ال پاییس در گزارشی نوشت: 'حسن روحانی' رییس جمهوری ایران یك اصلاحیه در مورد پوشش درمانی در كشورش انجام داده كه یك موفقیت در سیاست داخلی‌ معادل با مذاكرات هسته ای در روابط خارجی‌ است.

به گزارش ایرنا، در این مطلب كه به قلم 'علی فلاحی' نوشته شده ، آمده است: 'احسان غلامی' با وجد و شادمانی از بیمارستان طالقانی واقع در شمال تهران خارج می‌ شود. وی تازه پدر شده اما برای زایمان همسرش، مبلغی را پرداخت نكرده است.

این روزنامه اضافه می كند: با وجود اینكه این راننده جرثقیل دو سال است كه بیكار می‌ باشد، از 'طرح سلامت' كه بیمه پزشكی‌ رایگان بوده، بهره مند شده است. این بیمه، یكی‌ از اركان اصلاحیه درمانی به اجرا گذاشته شده از سوی روحانی را تشكیل می‌ دهد كه وعده آن را در زمان رسیدنش به قدرت در دو سال پیش داده بود.

به نوشته این نشریه اسپانیایی، این طرح بزرگترین پروژه اجتماعی دولت روحانی است و وزیر بهداشت را به محبوب ترین شخص كابینه تبدیل كرده است.

در ادامه این گزارش آمده است: طرح اصلاحیه نظام بهداشت و درمان در بهار سال گذشته با فراگیری 570 بیمارستان دولتی در شبكه خدمات بهداشت و درمان راه اندازی شد. محور آن كاهش 10 درصدی هزینه های پزشكی‌ در مناطق شهری و 5 درصدی در مناطق روستایی است.

این رسانه اسپانیایی نوشت این طرح، همچنین 5/8 میلیون نفر ایرانی نظیر غلامی و خانواده اش را كه به دلیل بیكاری یا نداشتن درآمد كافی‌ برای پرداخت بیمه از خدمات بیمه ای محروم بودند، شامل شده است.

بر اساس این گزارش، علاوه بر آن، برای نخستین بار یك بخش در وزارت بهداشت و درمان ایجاد شده تا مراجعه كنندگان از پزشكانی كه درخواست هزینه های اضافی (پدیده ای كه در عمل های جراحی رایج شده بود) می‌ كنند، شكایت كنند.

ال پاییس نوشت: اقدام برجسته دیگر، اختصاص دو میلیارد و 849 میلیون ریال معادل 77 میلیون یورو به شركت های بیمه است تا سه هزار قلم دارو و چندین نوع آزمایش و خدمات پاراكلینیكی را پوشش دهند.

این روزنامه ادامه داد: به دلیل كاهش شدید قیمت نفت خام و تحریم های بین المللی به دلیل برنامه هسته ای، دولت مجبور شد تلاش زیادی برای تامین مالی‌ این اصلاحیه انجام دهد. در این رابطه، بخشی از هزینه ها از محل كاهش یارانه های سوخت و حذف كمك های مستقیم به افراد ثروتمند به دست آمده است.

در بخش دیگری از گزارش ال پاییس آمده است كه یكی‌ از استراتژی های وزارت بهداشت و درمان این است كه به ترویج سیاست افزایش جمعیت با توجه به خواسته های رهبر عالی ایران پرداخته است.

این روزنامه اسپانیایی ادامه داد: ' این خدمات اكنون شامل هزینه های زایمان و معاینات بیشتر پس از زایمان چه برای مادر و چه برای نوزادان می‌شود. در همین راستا، عمل های عقیم سازی كه بحث برانگیزتر می‌ باشد، از برنامه ها حذف شدند.'

ال پاییس خاطرنشان كرد: در نتیجه این اقدامات، شمار بیماران در بیمارستان های عمومی‌ به طور چشمگیری افزایش یافته است. این امر اغلب باعث مشكلات در معاینات با كیفیت می‌ شود و ایجاب می‌ كند كه بستری ها بین مراكز درمانی مجاور تقسیم شوند.

غلامی كه در كرج ساكن است در گفت و گو با ال پاییس گفت: همه بیمارستان های كرج پر هستند و مسوولین به ما توصیه كردند كه به اینجا (بیمارستان طالقانی) مراجعه كنیم. به نظر می‌ رسد كه نقل مكان برای غلامی مشكلی‌ را ایجاد نكرده است.

این نشریه تصریح كرد: این اصلاحیه یك موفقیت سیاست داخلی‌ معادل با مذاكرات هسته ای در روابط خارجی‌ است اما، با این حال همه افراد از آن راضی‌ نیستند.

در بخشی از گزارش این روزنامه اسپانیایی به تجمعات پرستاران و اعتراض آنان درباره حجم كاری و دستمزد های پایین اشاره شده است.

بر اساس این گزارش،‌ 'شیما امیری' پرستار بخش دولتی، وضعیت كاری پرستاران را در مقایسه با پزشكان یك تبعیض خواند و در گفتگو با روزنامه ال پاییس گفت: بیشتر بودجه ها به پزشكان متخصص اختصاص می‌ یابد تا آنها را در بیمارستان های دولتی حفظ كنند. به عقیده این پرستار، این اصلاحیه همچنین به شركت های بیمه و تامین كنندگان دارویی نفع می‌ رساند.

ال پاییس می نویسد: مجلس سه سال قبل، افزایش حقوق پرستاران را تصویب كرده اما هنوز به اجرا گذاشته نشده است.

به نوشته این رسانه اسپانیایی، این اصلاحیه درمانی، اهداف بلند پروازانه تری نظیر بیمه كردن مهاجران افغانی را كه بر اساس محاسبات به دو میلیون نفر می‌ رسد، دارد اما، سه درصد افزایش در بودجه وزارت بهداشت و درمان برای سال جدید مالیاتی كافی‌ نیست.

اروپام **491**1485**1572