ديابتي هاي مجاز روزه داري ميزان قند خون خود را قبل و بعد افطار و سحر بررسي كنند

تهران- ايرنا- رييس پژوهشگاه علوم غدد و متابوليسم با تاكيد بر لزوم اندازه گيري منظم قندخون در روزه داران مبتلا به ديابت كه مجوز روزه داري را از پزشك معالج دارند، اظهار كرد: اين بيماران بايد يك ساعت قبل، 2 ساعت بعد از افطار و يك ساعت قبل از سحر ميزان قندخون را بررسي كنند.

دكتر باقر لاريجاني روز سه شنبه در آستانه ماه مبارك رمضان در نشستي با خبرنگاران تحت عنوان ديابت و روزه داري اظهار كرد: لازم است مبتلايان به ديابت براي پيشگيري از افزايش ناگهاني قند خون افطاري در حد يك صبحانه ساده ميل كنند، يكي تا 2 ساعت بعد غذايي درحد ناهار سبك و در وعده سحر يك عصرانه يا شام سبك ميل كنند.

وي افزود: همچنين در طول افطار تا سحر آب كافي و مواد غذايي فيبردار مانند ميوه و سبزي مصرف كنند تا علاوه بر پيشگيري از افزايش ناگهاني قندخون، در طول زمان روزه داري نيز دچار افت قندخون و تشنگي شديد نشوند.

لاريجاني توصيه كرد: همچنين براي پيشگيري از افزايش ناگهاني قندخون در هنگام افطار، مبتلايان به ديابت بايد از قندهاي ساده مانند شكر، قند و شيريني و زولبيا استفاده نكنند و به جاي آن قندهاي پيچيده مانند نشاسته و ميوه هايي مانند سيب مصرف كنند.

وي در مورد ورزش بيماران ديابتي نيز توضيح داد: بهتر است اين بيماران بين ساعات افطار تا سحر به ورزش بپردازند و براي پيشگيري از افت قندخون و تشنگي از ورزش كردن در طول زمان روزه داري پرهيز كنند.

لاريجاني توصيه كرد: ورزش ملايم در حد 15 دقيقه در فاصله بين افطار تا سحر براي مبتلايان به ديابت بسيار مفيد است.

رييس پژوهشگاه علوم غدد و متابوليسم گفت: بيماران ديابتي كه دچار ريزفاكتورهاي عمده مانند افت مكرر قندخون نمي شوند و ميزان افزايش قندخون آنها زياد نيست، مي توانند روزه بگيرند. مطالعات نشان مي دهد كه 70 درصد اين بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 هستند.

لاريجاني افزود: همچنين ديابتي هايي كه قندخون آنها 250 يا كمتر باشد و اختلالات متابوليك حاد نداشته باشند، مي توانند روزه بگيرند.

وي توصيه كرد: لازم است اين بيماران تغذيه مناسب داشته باشند و داروهاي خود را در وعده سحر و افطار ميل كنند. با اين حال در صورتي كه در زمان روزه داي دچار افزايش يا افت شديد قندخون شوند، نبايد به روزه داري ادامه دهند و بايد بلافاصله روزه خود را باز كنند.



** ممنوعيت روزه براي ديابتي هاي دچار اختلال در سيستم هاي بدن

رييس پژوهشگاه علوم غدد و متابوليسم تاكيد كرد: ديابتي هايي كه دچار اختلال در عملكرد سيستم هاي مختلف بدن هستند و به عنوان مثال كليه هاي آنها با مشكل مواجه است يا بيماري هاي مربوط به بخش هاي انتهايي چشم دارند، نبايد روزه بگيرند به ويژه در زماني كه ماه رمضان مانند امسال در گرم ترين و طولاني ترين روزهاي سال قرار گرفته است و آنها ممكن است با مشكلات ناشي از كم آبي مواجه شوند.

لاريجاني افزود: همه بيماران بايد پيش از آغاز ماه رمضان شرايط جسماني خود را براي روزه داري تحت نظر پزشكان مربوطه مورد بررسي قرار دهند و در صورت داشتن شرايط لازم اقدام به روزه داري كنند تا از بروز عوارض و مشكلات بعدي پيشگيري شود.



** روزه مفيد براي افراد سالم

رييس پژوهشگاه علوم غدد و متابوليسم اظهار كرد: مطالعات زيادي در ايران و برخي كشورها در مورد تاثيرات روزه داري بر افراد سالم انجام شده است و نتايج آنها حاكي از آن است كه روزه در افراد سالم در صورت رعايت رژيم هاي غذايي مناسب، مي تواند منجر به كاهش برخي ريزفاكتورهاي خوني شود.

لاريجاني افزود: روزه در افراد سالم سبب كاهش چربي بد (LDL) و افزايش چربي خوب (HDL) مي شود.

وي در مورد ميزان تغييرات هورموني نيز گفت: روزه سبب بروز تغييرات هورموني قابل توجهي در روزه داران نمي شود و از اين نظر مشكلي براي آنها ايجاد نمي كند.

علمي(3)1834**1599
۰ نفر