۲۷ خرداد ۱۳۹۴، ۸:۵۵
کد خبر: 81649631
T T
۰ نفر

غبار دل براي شوق وصال يار مي شويم

۲۷ خرداد ۱۳۹۴، ۸:۵۵
کد خبر: 81649631
غبار دل براي شوق وصال يار مي شويم

قم - ايرنا - در آستانه ماه مبارك رمضان براي شوق وصال يار با اشك هاي توبه، غبار از دل مي شويم تا شايد مرا با تمام روسياهي و كژ خيالي هايم بر سر سفره كرم الهي به حضور بپذيري.

به گزارش ايرنا، ماه رمضان در پيش است ماهي كه فرصتي براي عشق بازي با خالق است خالقي كه بي منت مي بخشد گاهي بي آنكه چيزي بخواهي برايت از لطف و رحمتش، روزي مي كند در اين ماه است كه فرصتي يافته اي تا به درون خود بنگري و با بريدن از ناپاكي ها به سوي او بروي.

به حرمت ماه مبارك رمضان نه تنها غبار از دل مي شويي و درون خود را از رذايل اخلاقي مي زدايي بلكه به رسم بندگي مساجد كه پناهگاه مومنان است را غبار روبي مي كنند و با گل و گلاب گرد و غبار از آن مي زدايند تا پذيراي عاشقان روزه دار به ميزباني خدا باشد.

درباره ميزباني خداوند از مخلوقاتش در ماه مبارك رمضان از رسول الله (ص) آمده است كه فرمودند: درهاي آسمان در اولين شب ماه رمضان گشوده مي شوند و تا آخرين شب بسته نمي شوند.

رمضان در لغت از رمضاء به معناي شدت حرارت گرفته شده و به معناي سوزانيدن است در اين ماه گناهان انسان بخشيده مي شود درباره اين ماه پيامبر اكرم(ص) مي فرمايند: ماه رجب ماه خدا و ماه شعبان ماه من و ماه رمضان، ماه امت من است، هر كس همه اين ماه را روزه بگيرد بر خدا واجب است كه همه گناهانش را ببخشد، بقيه عمرش را تضمين كند و او را از تشنگي و عطش دردناك روز قيامت امان دهد.

در كشف الاسرار در خصوص خطبه اي شعبانيه از پيامبر اكرم(ص) نقل شده است كه ايشان فرمودند: اي مردم ماه رمضان ماهي است كه ابتدايش رحمت، ميانه اش مغفرت و انتهايش رهايي از آتش است.

در اين ماه روزه مي گيريم چراكه روزه، دل را از گناه پاك مي كند، به روح صفا و جلا مي بخشد و سبب تقويت نور ايمان در قلوب و افزايش معرفت مي شود. انسان در پرتو روزه داري و پرهيز از گناه و محرمات و گرايش به معنويات، زمينه تجلي نور معرفت را در وجود خود فراهم مي كند و با اين وجود در برابر وسوسه هاي شيطان و شيطان نماها مقاومت مي كند.

رمضان از اسما الله است، ماه مبارك رمضان به جهت نزول قرآن كريم نسبت به ماه هاي ديگر سال داراي ويژگي هاي منحصري است در اين باره در سوره بقره، آيه 185 آمده است: ماه رمضان ماهي است كه قرآن براي هدايت انسان ها در آن نازل شده است.

بهار قرآن ماه رمضان است در اين درباره امام باقر(ع)مي فرمايند: هر چيزي بهاري دارد و بهار قرآن ماه رمضان است. از اين رو قرائت قرآن در اين ماه مورد توجه قرار گرفته است و در روايات تاكيد شده است.

خداوند قرآن را در ماه رمضان بر پيامبر (ص) فرو فرستاده از طرفي عظمت ايام اين ماه را بيان مي دارد و از طرف ديگر اين حقيقت را مي گويد كه قرآن كتاب هدايت است، رسول خدا (ص) مي فرمايند: اگر كسي در اين ماه يك آيه از قرآن را تلاوت نمايد ثوابش مثل كسي است كه در غير رمضان يك ختم قرآن نموده باشد.

نزول قرآن راه‌ كارهاي اجرايي زندگي و حياتي و اسامي و وصول به سعادت دنيوي و اخروي است، قرآن مجموعه اي جامع و كامل از قواعد زندگي بشريت است تا با توجه به آن و رعايت آن در تمام مراحل زندگي به سعادت ابدي دست يابد همچنين انجيل، تورات، زبور و صحف در همين ماه بر پيامبرانش نازل و ابلاغ شد.

درباره اهميت قرآن در ماه مبارك رمضان از امام صادق (ع) روايت شده كه فرمودند: براستي كه در كتاب خدا ماهها نزد خدا دوازده ماه است. روزي كه خداوند آسمانها و زمين را آفريد، پس نور و روشني ماهها ماه رمضان است ، و قلب ماه رمضان شب قدر است، و قرآن در شب اول ماه رمضان نازل گشته ، پس با قرآن از اين ماه استقبال كن .

شب قدر در ماه مبارك رمضان رقم خورده است اين شب يكي از شب‌هاي مقدس و متبرك اسلامي است. خداوند در قرآن مجيد سوره ‌اي نيز به نام سوره قدر نازل فرموده است. اين شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائكه و روح نيز نام گرفته است. عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در اين شب، مقدرات يك سال انسان‌ها و روزي‌ها، عمرها و امور ديگر مشخص مي‌شود.

ماه مبارك رمضان با تمام خوبي هايش، فرصتي است براي خودسازي و قدرشناسي نعمت هاي الهي به بندگان تا با پيروي از دستورات او به سعادت ابدي دست يابند. در اين ماه روزه مي گيرم، روزه آموزه‌ هايي دارد كه هر كدام از آنها دريايي از معنا و معنويت را به موج وامي ‌دارد و به اوج عزت مي ‌رساند. صبر و صيام از آسمان براي اهل زمين مي‌ آورند و باعث مي شود تا با توكل بر خدا در مقابل سختي ها بايستند و از اين فرصت براي خودسازي، كاستن تعلقات دنيايي، نورانيت و بصيرت را طلب كنند.

در كتاب بحارالانوار از امام صادق (ع ) به نقل از رسول خدا (ص) روايت كرده كه فرمودند: ماه رمضان ماه خداي عزوجل مي باشد، و آن ماهي است كه خداوند كارهاي نيك را در آن دو چندان كند و بديها را در آن محو سازد، ماه بركت ، و ماه انابه و بازگشت ، و ماه توبه و ماه آمرزش و ماه آزادي از آتش دوزخ ، و كامياب شدن به بهشت است. هان كه در اين ماه از هر حرامي خودداري كنيد، و تلاوت قرآن را زياد كنيد و حاجات خود را بخواهيد، و به ياد پروردگارتان سرگرم باشيد، و ماه رمضان نزد شما نبايد همانند ماههاي ديگر باشد، چرا كه براي اين ماه در پيشگاه خداوند حرمت و برتري بر ديگر ماهها است و نبايد در ماه رمضان روز روزه شما مانند روز غير روزه شما باشد.

يكي از آموزه هاي ماه مبارك رمضان ايجاد و تقويت روحيه پرهيزكاري است. كسي كه تقوا را پيشه كند عبادت ها و اعمال حسنه اش در پيشگاه خداوند، پذيرفته مي شود در اين باره در سوره مائده آيه 27 آمده است: روزه، يكي از اسباب تقويت كننده تقواست.

اين ماه تلنگري است تا از شكم سيري و تجملات در برپا كردن سفره هاي رنگارنگ به دور باشي و طعم گرسنگي و فقر را بچشي به ياد محروماني باشي كه در گوشه و كنار در اين جهان شبي بدون غذا سر بر بالين مي گذارند لذا ياد كردن حال فقيران و طبقه محروم جامعه و توجه به شرافت نفس و علو طبع از مهم ترين فوايد روزه داري است.

نه تنها روزه داري در ماه مبارك رمضان باعث مي شود تا به ياد محرومان باشيم بلكه روزه گرفتن براي تندرستي مردم نيز مفيد است و در اين باره در قرآن آمده است: روزه بگيريد تا سالم شويد.

يك ماه روزه مي گيريم و پايان ماه را با نماز عيد فطر كه با اتحاد و هم دلي همه مسلمين در امتداد صف هاي بندگي است جشن مي گيريم و از اين ماه معنوي توشه اي براي آخرت فراهم مي سازيم و در پايان دعا مي كنيم براي روزي كه با آمدن حجت خدا بر روي زمين از دست ظلم و ستم رهايي يافته و پرچم عدالت گستر مهدي موعد(عج) در جهان برافراشته شده و نداي خون خواهي اهل بيت(ع) طنين انداز شود.

گزارش از فرزانه پيري