به گزارش خبرنگار ايرنا، در اين نمايشگاه كه نزديك به 200 اثر هنرمندان برجسته كشورمان به نمايش گذاشته شده، نزديك به دو هفته داير خواهد بود.
هنر معاصر ايران در قالب فعاليت هاي فرهنگي هنري بين المللي ايران و تركيه با همكاري رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در آنكارا و شهرداري منطقه چانكاياي آنكارا برگزار شده است.
علي رضا بيكدلي سفير جمهوري اسلامي ايران در آنكارا طي سخناني در آئين گشايش اين نمايشگاه با اشاره به اينكه منابع الهام فرهنگي ايران و تركيه مشترك است، گفت: متاسفانه شناخت ما از فرهنگ و هنر يكديگر به اندازه مطلوب نيست و اميدواريم برگزاري چنين نمايشگاه و فعاليت هاي فرهنگي مشترك قدم مهمي براي آشنايي فرهنگ و هنر دو كشور شود؛ او از علاقمندان به فرهنگ و هنر و ادب ايراني خواست تا با سفر به ايران از نزديك با فرهنگ و هنر ايراني آشنا شوند.
نافذ كايا معاون شهرداري چانكايا نيز در اين مراسم گفت: اين شهرداري مفتخر است كه ميزبان آثار مفاخر يكي از قديمي ترين و مهم ترين تمدن ها و فرهنگ هاي جهان است و تسهيلات لازم را براي برگزاري اين نمايشگاه بزرگ فراهم آورده است.
دكتر آلابي كاراوغلي استاد دانشگاه و رئيس دانشكده هنرهاي معاصر دانشگاه كاراتكين و عضو كميته اجرايي نمايشگاه، ايران را مهد فرهنگ و هنر دانست و گفت: با برگزاري چنين نمايشگاهي گامي كوچك ولي مهمي در جهت نزديك سازي همكاريهاي فرهنگي و هنري دو كشور و معرفي آثار و استعدادهاي هنرمندان ايراني در تركيه برداشته شد.
فعاليت هاي فرهنگي و هنري بين المللي ايران و تركيه را از ايران امير افشاني و از تركيه دكتر آلابي كاراوغلي با حمايت هاي سفارت جمهوري اسلامي ايران در آنكارا سازماندهي مي كنند.
در اولين روز اين فعاليتها نمايشگاه نقاشي، خوشنويسي و مجسمه از آثار هنرهاي معاصر هنرمندان ايراني و تركيه اي برپا مي شود.
در اين نمايشگاه نزديك به 200 اثر از 85 هنرمند معاصر برجسته ايراني و 80 اثر از هنرمندان تركيه به مدت 4 روز به معرض نمايش گذاشته مي شود.
امروز كنفرانسي نيز با مشاركت علي رضا بيكدلي سفير و علي مرادخاني معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، حس صفرخاني رايزن جديد فرهنگي ايران در آنكارا، مجيد ملا نوروزي رئيس موزه هنرهاي معاصر ايران و علي شيرازي هنرمند ايراني در سالن اجتماعات مركز هنرهاي معاصر شهرداري چانكايا برگزار مي شود.
آثار خوشنويسي استاد حسن حسين نژاد، نقاشي هاي افكان بياض، مجسمه هاي عزيمت كارامان از تركيه نيز در 28 خرداد ماه به نمايش در مي آيد.
فرداي آن روز آثار مينياتور و نقاشي علي رضا آقاميري، چاپ باسمه اي بلگين اونار از تركيه و راضيه كيانوش از ايران و آثار نقاشي دورموش علي به نمايش در مي آيد. به دنبال آن در 29 خرداد آزمون هاي تايپوگرافي اورن تورال و مجسمه كاريهاي نجم الدين ياغجي و جعفر نجيبي به نمايش گذاشته مي شود.
اين فعاليتها در طول نزديك به دو هفته براي بازديد علاقمندان به هنرهاي معاصر ايران و تركيه باز خواهد بود.
به گزارش خبرنگار ايرنا، برگزاري چنين فعاليتي در طول نزديك به دو هفته كار نمونه اي از فعاليتهاي فرهنگي ايران در تركيه در جهت معرفي توانايي ها، استعدادهاي هنر ايراني است و برگزار كنندگان آن در صدد هستند در صورت امكان چنين فعاليتي را در شهرهاي مختلف تركيه به ويژه استانبول و قونيه و ترابوزان نيز برگزار كنند.
شبكه آواز تلويزيون دولتي تركيه نيز ويژه برنامه اي در اين زمينه از محل برگزاري نمايشگاه هنرهاي معاصر هنرمندان ايراني و تركيه اي پخش كرد.
سفير ايران نيز با شركت در برنامه زنده صبحگاهي شبكه فرهنگي ت ار ت آواز در باره فرهنگ، هنر و گردشگري در ايران گفتگو و به معماري، نقاشي، خوشنويسي، بافندگي، موسيقي، سفال و صنايع دستي ايران پرداخت. هدف اصلي برنامه معرفي نمايشگاه هنر ايران و تركيه در آنكارا بود.
خاورم/2011**1275
نمايشگاه بين المللي آثار هنري معاصر ايران و تركيه در آنكارا گشايش يافت
۲۷ خرداد ۱۳۹۴، ۹:۰۳
کد خبر:
81649645
آنكارا – ايرنا – نمايشگاه بين المللي آثار هنري ايران و تركيه طي مراسمي در مركز نمايشگاه هنرهاي معاصر آنكارا و با حضور جمع زيادي از هنرمندان و هنردوستان دو كشور و علاقمندان به فرهنگ و هنر ايراني در پايتخت تركيه گشايش يافت.