به گزارش ايرنا از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو، تشخيص حمله قلبي نيازمند آزمايشهاي مختلفي بوده كه خود نيازمند تجهيزات گرانقيمتي است.
دسترسي به اين نوع تجهيزات بسيار محدود است به طوري كه افرادي كه در نواحي فقير نشين زندگي ميكنند به اين دستگاهها دسترسي ندارند.
دانشمندان موفق به ساخت ابزاري شبيه به دماسنج شدند كه ميتواند به پزشكان در تشخيص حمله قلبي كمك كند. با اين كار هزينه تشخيص حمله قلبي به شدت كاهش مييابد.
سانگمين جو و همكارانش براي تشخيص وجود حمله قلبي در بيمار اقدام به اندازهگيري مقدار پروتئين تروپونين در خون بيمار ميكنند. زماني كه به دليل مسدود شدن رگها، جريان خون در بدن كاهش مييابد، مقدار اين پروتئين در بدن افزايش مييابد.
در حال حاضر براي شناسايي مقدار تروپونين در خون بايد از تجهيزات گرانقيمتي استفاده كرد كه در همه جا يافت نميشود، سه چهارم مرگ و مير ناشي از مسدود شدن شريان و حمله قلبي در نواحي فقيرنشين اتفاق ميافتد كه درآمد پاييني دارند.
تشخيص اوليه بيماري ميتواند به درمان بيمار كمك شاياني كند. به همين دليل محققان ابزاري حساس و دقيق براي شناسايي اين پروتئين ارائه كردند.
محققان براي ساخت اين ابزار، از دستگاه تعيين الكل و جيوه الهام گرفتند و در نهايت موفق به ساخت ابزاري ساده براي شناسايي تروپونين شدند.
در ساخت اين ابزار از شيشه، نانوذرات، جوهر و يك لوله كوچك استفاده شده است. سرم خون حاوي تروپونين، حتي با غلظت بسيار كم اين پروتئين، با نانوذرات تركيب شده و در نهايت موجب بالا رفتن سطح جوهر از لوله ميشود كه اين تغييرات با چشم غيرمسلح قابل روئيت است.
نتايج اين پژوهش در قالب مقالهاي با عنوان 'Facile Detection of Troponin I Using Dendritic Platinum Nanoparticles and Capillary Tube Indicators' در نشريه Analytical Chemistry منتشر شده است.
علمي **1354**1440
تهران-ايرنا-محققان كرهاي با استفاده از نانوذرات، جوهر و لوله، موفق به ساخت ابزاري شدند كه ميتوان با آن حمله قلبي را در بيمار شناسايي كرد. اين ابزار با اندازهگيري نوعي پروتئين اقدام به شناسايي حمله قلبي مي كند.