۵ تیر ۱۳۹۴، ۱۶:۰۵
کد خبر: 81660291
T T
۰ نفر
همدلي و همزباني كليد سعادت در اديان توحيدي است

اراك - ايرنا - اسقف اعظم شوراي خليفه گري ارامنه ايران گفت: همدلي و همزباني كليد سعادت در اديان توحيدي است و ارامنه و مسلمانان در ايران با بهترين شكل آن را در همزيستي مسالمت آميز دارند.

سيبوه سركيسيان روز جمعه در آيين يكصدمين سال تاسيس كليساي مسروپ اراك افزود: هدف اديان دعوت به آرامش، صلح، مشاركت و همدلي براي دستيابي به سعادت است و در يك كلام مفهوم خوشبختي بشر به همدلي و درك عميق از زندگي باز مي گردد.

وي بيان كرد: مسيحيت و اسلام دو شاخه از اديان توحيدي هستند كه خالص ترين آموزه هاي هدايتگري بشر را در خود دارند و اينكه ارامنه در سالهاي طولاني ايران را وطن خود دانسته و در كنار مسلمانان همزيستي مسالمت آميز دارند ، نشانگر قدرت بالاي كارويژه هاي همدلي و همزباني در اين دو دين آسماني است.

اسقف اعظم شوراي خليفه گري ارامنه ايران اضافه كرد: در 16 سالي كه مسووليت راهبري ديني ارامنه ايران را برعهده دارم بصورت همتراز و به كرات در بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي از ظرفيت صلح و آرامش و همدلي در اديان توحيدي شنيده ام .

سركيسيان افزود: پيوند مذاهب ، تعالي جامعه را در پي دارد و انسانيت و رشد ملت ها برخواسته از اين قدرت نرم در اديان است.

وي گفت: اينكه رهبر معظم انقلاب اسلامي شعار امسال را همدلي و همزباني ملت و دولت مطرح كرده اند ، برخاسته از بينش عميق و وظيفه مندي به رسالت ديني است.

اسقف اعظم شوراي خليفه گري ايران در بخش ديگري از سخنانش در خصوص يكصدمين سالگرد تاسيس كليساي مسروپ مقدس اراك گفت: ارامنه پس از مهاجرت به ايران در اقصي نقاط اين كشور پراكنده شدند و اينكه پس از يك قرن آيين كليسايي در نقاظ مختلف برگزار مي شود نشان از پيوست فرهنگي و اقليمي ارامنه با مردم ايران و پذيرش اين كشور به عنوان وطن است.

كليساي مسروپ مقدس اراك با معماري زيبا به عنوان يكي از آثار برجسته معماري ارامنه در سال 1914 ميلادي با بهره گيري از منابع مالي ارامنه اراك و ساكنان ارمني نشين روستاهاي ليليان خمين و مهاجران، ازنا ، كزاز، كمره، هفت جاپلق و بور ساخته شده و در سال 1915 ميلادي مورد بهره برداري قرار گرفت.

ارامنه اراك كه شاخه اي از مسيحيان گريگوري هستند در زمان صفويان اغلب به عنوان بازرگان و كشاورز از جلفاي اصفهان در روستاها و نواحي شهري اراك پراكنده شدند و در زندگي مسالمت آميز در كنار مسلمانان آثار فرهنگي، ديني و اجتماعي متعددي را در اين خطه به يادگار گذاشته اند.

كليساي مسروپ مقدس اراك در محله قديمي مسكوني ارامنه در مجاورت خيابان نيسايان اين شهر قرار گرفته و به عنوان كانون همگرايي و فعاليت هاي اجتماعي و مذهبي اين قشر محسوب مي شود.

اين اثر كه در سال 79 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيده است و هم اينك علاوه بر برنامه هاي مذهبي، فعاليت هاي عام المنفعه، جشن ها ، رسوم و تمامي امور اجتماعي ارامنه در آن انجام مي شود.

اين كليسا در زميني به طول 24 و نيم و عرض 15 و نيم متر بنا شده كه در آن مجموعه خدمات مدرسه، تالار اجتماعات، منزل كشيش ، سرايداري و كليسا قرار گرفته است.

سقف كليسا بر روي چهار ستون و توسط قوسهايي به يكديگر و به ديوارهاي جانبي وصل شده و تعبيه نورگيرهاي متعددي در چهار جهت بنا و دو ورودي در قسمتهاي جنوبي و غربي از ويژگيهاي خاص كليساي مسروپ اراك است.

برج ناقوس خانه كليسا در جلوي ورودي غربي واقع شده است و با زيبايي خاص در سردر ورودي بناي كليسا خودنمايي مي كند.

ساختمان اصلي كليسا بصورت مستطيل ساخته شده و از سه بخش مردم نشين، محراب و دو اتاق جانبي در مجاورت محراب تشكيل شده است.

محراب در داخل طاق ساده و بزرگي تعبيه شده كه اين بخش ايوان ، حدود يك متر از كف كليسا بلندتر است.

محراب كليسا با تزئيناتي از آجر و اشكال هندسي با تصايري از حضرت مسيح و مكانهايي براي روشنايي شمع جلوه اي خاص دارد .

در مركز كليساي مسروپ اراك چهار ستون هشت ضلعي قرار گرفته كه قسمتي از وزن طاق ها و گنبدهاي يك پوش را تحمل كرده و وزن ساير گنبدها و طاقها بر روي جزرها تقسيم شده است.

در فضاي اصلي تالار اجتماعات اين كليسا محلهايي براي غسل تعميد و روشن كردن شمع كه معمولا در آيين هاي مذهبي ارامنه اراك استفاده مي شود، وجود دارد.

مصالح اصلي به كار رفته در ساخت اين كليسا خشت و گل ، ملات و چوب است و براي استحكام بنا در داخل ديوارها و ستونها، تيرهاي چوبي تعبيه شده است.

اين كليساي در مدت فعاليت خود پنج كشيش مستقر داشته و پبگيري و بناي اوليه آن را دو كشيش به نام هاي قازار داويتيان و خورن وارطاپت برعهده داشته اند.

درحال حاضر جمعيت ارامنه اراك 110 نفر در قالب 45 خانوار است.ك/2

6013/6012 / 1339
۰ نفر