به گزارش ایرنا از هلث، مركز تحقیقات علوم تغذیه آمریكا در گزارشی اعلام كرد:نتایج این تحقیق در حالی منتشر شده است كه پیشتر محققان برتاثیر انواع آجیل و مزایای آن بر سلامت قلب و عروق مطالبی را ارائه كرده بودند اما این نخستین پژوهش است كه در مورد آثار این مغزها بر طول عمر انسان متمركز شده است.
دكتر 'آدریان نیومن' از اعضای تیم تحقیقاتی می گوید:بررسی وضعیت سلامت بیش از 400 زن و مرد در بیش از یك دهه نشان داد، كسانی كه از چند دانه مغز در رژیم مستمر روزانه خود در بیش از یك دهه گنجانده بودند 23 درصد كمتر از افراد دیگر مبتلا به بیماری و مرگ ناشی از آن شدند.
وی گفت: همچنین این تحقیق نشان می دهد كه مصرف محدود آجیل در طول روز آثار مفید دیگری به شرح ذیل دارد:
- كاهش 45 درصدی احتمال مرگ ناشی از بیماری های عصبی
- كاهش 39 درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری تنفسی
- كاهش 30 درصدی ابتلا به دیابت
همچنین نیومن تاكید كرده است:مصرف این دانه ها باید بسیار محدود و به میزان 10 تا 15 گرم و به صورت خام یا بو داده باشد، و افزودن شكر یا نمك به مغزها نه تنها از خواص آن می كاهد بلكه برای انسان مضر است.
در فهرست اعلام شده از مغزهای مفید برای سلامتی انسان بسیاری از مغزها از جمله بادام،شاه بلوط، فندق، گردو ، پسته و دانه میوه كاج قراردارد.
در این فهرست بادام زمینی نیز قرار دارد اما مصرف آن بسیار محدودتر از سایردانه ها به شرط نداشتن آلرژی اعلام شده است. همچنین تاكید شده كه خواص ذكر شده فقط منحصر به دانه بادام زمینی است و نه كره آن.
نیومن توضیح داد كه در شرایطی كه مصرف مغزها در سالاد سبزی های مختلف استفاده شود آثار مفید آن بر سلامتی بیشتر خواهد بود.
به گفته وی این مغزها سرشار از آنتی اكسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند و چربی های سالم آنها نقش مهمی در كاهش میزان مرگ و میر دارد.
چربی های غیر اشباع این دانه مانع از افزایش انسولین در خون و عامل حفظ قند خون می شود كه در نتیجه سبب كاهش خطر ابتلا به دیابت می شود.
همچنین این چربی ها به عملكرد اعصاب نیز كمك می كند و فرد را از ابتلا به بیماری های شایعی مانند پاركینسون و آلزایمر تا حد زیادی حفاظت می كند.
البته با توجه به اینكه مغزها كالری بسیار زیادی دارند بنابراین باید از خوردن زیاد آنها به شدت اجتناب كرد زیرا یك مشت كوچك شامل 7 الی 8دانه و مغز حدود 90 كالری دارد بنابراین زیاده روی در آنها عامل ایجاد چاقی در افراد می شود.
علمی** 1599**1440
تهران-ایرنا-نتایج تحقیقات بلند مدت متخصصان علوم تغذیه آمریكا نشان می دهد كه مصرف روزانه 10 تا 15 گرم آجیل مانند پسته، بادام و فندق خطر مرگ ناشی از ابتلا به بیماری های مختلف را تا 23 درصد كاهش می دهد.