۹ تیر ۱۳۹۴، ۱۳:۲۹
کد خبر: 81665541
T T
۰ نفر
واكسن انسانی كرونا، مهلك ترین ویروس دهه اخیر آماده آزمایش

تهران - ایرنا - محققان موفق به ساخت واكسن آزمایشی كرونا- از مهلك ترین ویروس های دهه اخیر - شدند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، این ویروس منجر به ایجاد سندرم تنفسی خاورمیانه می شود. این مطالعه در ادامه پژوهشی مطرح شده كه چندی پیش در مونیخ آلمان برای ساخت واكسن مناسب در مدل حیوانی صورت گرفته بود.
واكسن ویروس كرونا MVA-MERS-S نام دارد و آماده آزمایش های انسانی است. ویروس سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) كه از خانواده ویروس كرونا است، برای اولین بار در سال 2012 میلادی در عربستان شناسایی شد.
ویروس های كرونا یك خانواده بزرگ از ویروس ها هستند كه سبب بروز طیف وسیعی از بیماری ها، از سرماخوردگی گرفته تا سارس، می شوند. ویروس های این خانواده عامل بسیاری از بیماری های حیوانی نیز هستند. به نظر می رسد كه بروز این بیماری از یك الگوی فصلی پیروی می كند و شیوع آن بین ماه های مارس تا آوریل بیشتر است.
این ویروس از عربستان به آمریكا و آلمان راه یافت و در حال حاضر در كره جنوبی شیوع پیدا كرده است. تاكنون 166 مورد تایید شده و 12 مورد مرگ ناشی از ویروس تنفسی خاورمیانه در كره جنوبی گزارش شده است.
***علایم و نشانه های بیماری
علایم معمول بیماری در مراحل اولیه شامل تنگی نفس و مشكلات تنفسی جدی است. تب، سرفه و مشكلات گوارشی مانند اسهال نیز در این بیماران دیده می شود. همزمان با پیشرفت بیماری، نارسایی كلیه نیز دیده می شود و عفونت در بیمارانی كه نقص سیستم ایمنی دارند، منجر به مرگ می شود.
***توصیه های بهداشتی
مهمترین راه مبارزه با تمامی عوامل بیماری زا، رعایت نكات بهداشتی، به خصوص در اماكن عمومی است. بیمارستان ها و دیگر مراكز بهداشتی مهمترین ركن این مبارزه محسوب می شوند چرا كه انواع ویروس ها، بیماران و افراد سالم در كنار یكدیگر زیر یك سقف جمع می شوند و هریك با خانواده خود ارتباط نزدیك دارند؛ بنابراین رعایت اصول بهداشتی و قرنطینه كردن افراد مشكوك به ویروس، مهمترین قدم در راه پیشگیری است.
برخی از راهكارهای مناسب برای جلوگیری از گسترش سندرم تنفسی خاورمیانه عبارتند از :
• اتخاذ اقدامات احتیاطی مناسب در مزارع، انبارها، طویله ها و مناطقی كه در آن شتر وجود دارد.
• آگاه كردن افراد جامعه؛ بخصوص مسافران
• اجتناب از نوشیدن شیر خام
• پختن، پوست كندن و شستن محصولاتی كه با ترشحات حیوانات در تماس هستند
• شستن دست پس از ارتباط با حیوانات
• اجتناب از تماس با حیوانات بیمار
سازمان بهداشت جهانی توصیه كرده است كه برای جلوگیری از گسترش بیماری، مهمترین عامل آگاهی مسافرانی است كه به كشورهای مشكوك به وجود ویروس مسافرت می كنند یا از آن باز گشته اند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Virology منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1599
۰ نفر