۱۶ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۵۳
کد خبر: 81674119
T T
۰ نفر

آداب ماه مبارك رمضان در مالزی

۱۶ تیر ۱۳۹۴، ۱۰:۵۳
کد خبر: 81674119
آداب ماه مبارك رمضان در مالزی

كوالالامپور - ایرنا – مالزی از جمله كشورهایی است كه مسلمانان آن به ماه مبارك رمضان و آداب و رسوم آن اهمیت زیادی می دهند و ضمن استقبال گرم از این ماه، تلاش می كنند اقلیت های دیگر نژادی را در آداب این ماه صلح و دوستی شریك كنند.

به گزارش ایرنا، هر چند برخی تندروها از نژادهای مختلف مالزی با حركت های افراطی باعث ایجاد تنش در فضای سیاسی - اجتماعی این كشور در این ماه مبارك می شوند، اما سیاسیون تلاش دارند مردم چند نژادی مالزی را با برگزاری آیین هایی مانند روزه اتحاد دور هم جمع كنند تا نشان دهند اسلام دین صلح و آرامش برای تمام نژادها و تفكرات است.

با توجه به مسلمان بودن بیش از 60 درصد از جمعیت 30 میلیونی مالزی، فرارسیدن ماه رمضان در بازارهای این كشور با توزیع فراوان محصولات ویژه این ماه از جمله خرما و سایر غذاهای محلی نمود پیدا می كند.

مالزی نیز همچون سایر كشورهای اسلامی در ماه مبارك رمضان دارای آداب و سنن خاص خود است. با آغاز ماه مبارك رمضان چهره اكثر شهرهای این كشور رنگ و بوی مذهبی به خود گرفته و فعال شدن بیشتر مساجد و پخش مداوم دعا، نیایش و قرآن، آذین بندی خیابان ها، افزایش فعالیت های فرهنگی مدارس، دانشگاه ها و ادارات این كشور، برپایی بازارهای مخصوص رمضان و تعطیلی رستوران های مسلمانان در طول روز از جمله ویژگی های این ماه در این كشور حوزه جنوب شرقی آسیا محسوب می شود.

زنان مسلمان مالزی نیز در رسمی شبیه خانه تكانی ایرانیان پیش از فرارسیدن ماه رمضان فضای خانه را آماده پذیرانی از این ماه آسمانی می كنند. مردان نیز در این ماه به همراه خانواده های خود به مساجد می روند و ضمن تمیز كردن مسجد با پخش شیرینی های سنتی فرارسیدن رمضان را نوید می دهند.

اگر چه ماه مبارك رمضان در مالزی به واسطه چندنژادی بودن جمعیت و وجود مذاهب گوناگون با چالش هایی همراه است، اما نقاط مشتركی نیز در این كشور وجود دارد كه تجربه ماه رمضان را هم برای مسلمانان و هم برای غیرمسلمانان زیباتر می كند.

با وجود اینكه حدود 40 درصد از جمیت 30 میلیون نفری مالزی را غیرمسلمانان تشكیل می دهند، با فرارسیدن ماه رمضان فضای این كشور به طور قابل توجهی تغییر می كند و صدای اذان و دعا نیز هر سحرگاه و هنگام افطار از بلندگوی مساجد پخش می شود و این امر فضا را بیشتر معنوی می كند.

رستوران های بیشمار شهر كوالالامپور در این ایام كسب و كار زیادی ندارند، اما بازارهای مختص رمضان در این ماه بیش از هر مكان دیگری میزبان روزه داران مسلمان است.

از نكات قابل توجه و جالب در این بازارها كه در زبان مالایی به آن 'پاسار مالام' گفته می شود، حضور چشمگیر غیرمسلمانانی است كه در كنار مسلمانانی كه برای افطار خرید می كنند، آنها نیز برای خرید غذاهای ماه رمضان در این بازارها حضور می یابند.

بازارهای رمضان یا 'پاسار مالام' تقریبا در همه محله های مالزی یافت می شود و مردم انواع غذا، میوه و شیرینی های سنتی خود را از این بازار برای افطار خریداری می كنند.

بخشی از مردم مسلمان مالزی نیز افطار را میهمان مساجد این كشورند كه هر شب سفره افطار در آنها برقرار است و با اذان مغرب مردم در مساجد با خرما و شربت روزه خود را باز كرده و پس از نماز مغرب نیز با انواع غذاهای بومی و سنتی از آنها پذیرایی می شود.

قرائت قرآن در ماه رمضان از جایگاه ویژه ای در مالزی برخوردار است، به طوری كه در برخی از دانشگاه ها مسابقات قرآن برگزار می شود. همچنین جلسات آموزش قرآن و قرائت این كتاب آسمانی در ماه مبارك رمضان در مساجد مالزی رونق خاصی دارد و جمعیت زیادی برای قرائت قرآن به مساجد می روند.

خیابان ها و بزرگراه های شهرهای پرجمعیت مالزی از جمله كوالالامپور پیش از افطار و حدود ساعت 17 با تعطیلی ادارات با ترافیك سنگینی مواجه شده و با نزدیك شدن به ساعت 19 و 30 دقیقه و هنگام غروب آفتاب خیابان ها تا یكی دو ساعت پس از افطار خلوتند.

همزمان با هفته پایانی ماه مبارك رمضان و نزدیك شدن به عید سعید فطر، كارمندان مالزی كه برای یك تعطیلات چند روزه به روستاهای خود بازمی گردند، این فرصت برای خیابان ها و بزرگراه های شهرهای بزرگ فراهم می شود تا بار ترافیك سبك تری را تجربه كنند.

آساق**241**1611