۲۱ تیر ۱۳۹۴، ۸:۱۰
کد خبر: 81679277
T T
۰ نفر
مدیركل امور مالیاتی یزد : بدهی حق انتفاع چادرملو تقسیط شد

یزد - ایرنا - مدیركل امور مالیاتی استان یزد گفت: بدهی شركت معدنی چادرملو در وزارت صنعت ، معدن و تجارت و شركت ایمیدرو تقسیط شده و پیگیری آن از سوی ما دیگر الزامی ندارد.

به گزارش ایرنا ، سیدرضا نوربخش عصر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان یزد به مناسبت هفته مالیات در ارتباط با بدهی معادن استان یزد افزود : دو شركت معدنی بزرگی كه به عنوان بدهكار مالیاتی معرفی شده و خبرساز هم شده اند، بدهی مالیاتی ندارند بلكه بدهی آنها بدهی حق انتفاع پروانه بهره برداری در سالهای 92 و 93 به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

وی اظهار كرد : بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی ، اشخاص حقیقی و حقوقی استخراج كننده معادن موظفند حق انتفاع دارنده پروانه بهره برداری را به حساب عمومی واریز كنند.

به گفته مدیركل امور مالیاتی استان یزد بر این اساس تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی استخراج كننده معادن سنگ آهن كه پروانه بهره برداری آن ها به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و یا شركت های تابعه است ، موظفند بابت حق انتفاع دارنده پروانه بهره برداری مبلغی را به حساب درآمد عمومی موضوع ردیف 130419 جدول شماره 5 این قانون واریز كنند.

نوربخش خاطرنشان كرد : طبق ماده 48 قانون محاسبات عمومی، باید گزارش عدم پرداخت این بدهی به موقع به ما می رسید ولی متاسفانه اولین گزارشی كه ایمیدرو به ما درباره چادرملو داد، 2 مهرماه سال 1393 یعنی یكسال و نیم بعد از سررسید بود.

این مسوول ادامه داد: از آن تاریخ بلافاصله عملیات اجرایی را انجام داده و كارهایی كه طبق قانون بر عهده ما بود به صورت مستمر و بدون وقفه صورت گرفت و در نتیجه این شركت یك ماه قبل با مراجعه به وزارت صنعت، معدن و تجارت بدهی خود را تقسیط كرده است.

** مهلت دو ماهه به سنگ آهن بافق برای تقسیط یا پرداخت بدهی

وی درباره بدهی سنگ آهن گفت : گزارش بدهی این شركت 9 اردیبهشت امسال به ما رسید كه ما هم بلافاصله پس از دریافت این گزارش فعالیت را شروع و برگه اجرایی ابلاغ كردیم و چون اختلاف عددی وجود دارد دو ماه به شركت سنگ آهن بافق مهلت داده شده است.

مدیركل امور مالیاتی استان یزد ، درباره مبلغ و شیوه تعیین حق انتفاع گفت: این مبلغ در سال 92 بر اساس قیمت فولاد خوزستان مشخص شده و شركت ایمیدرو با توجه به اطلاعاتی كه چادرملو در اختیار آنها قرار می داده این مبلغ را مشخص می كنند.

نوربخش اظهار كرد: مبلغ دقیق بدهی ها مبلغی است كه شركت ایمیدرو و وزارت صنعت به ما داده ولی با توجه به اینكه این شركتها مقداری پرداختی داشته بخشی از مبلغ اعلامی كسر می شود.

وی با اشاره به نظارت دیوان محاسبات و بازرسی كل كشور بر پرداخت این بدهی ها گفت : این دو مجموعه نظارتی بر نحوه قسط بندی و پرداخت آن نظارت خواهند داشت.

این مسوول درباره لزوم جبران خسارت های آلایندگی برخی صنایع یادآور شد: واحدهای آلاینده طبق قانون باید یك درصد از عوارض را به حساب شهرداری همان شهر یا استان واریز كند و به حساب هیچ نهاد دیگری نمی رود.

وی با تاكید بر لزوم تمكین در برابر قانون مكلف و پاسخگو بودن اظهار كرد: دستگاههای نظارتی پیگیر لجرای قانون بوده و ما نیز پیرو حرف شخص خاصی در این مسائل نیستیم .

** مالیات استان تحت تاثیر شرایط اقتصادی / مالیات عقب تر از مبلغ پیش بینی شده

مدیركل امور مالیاتی استان یزد در ادامه با اشاره هفته مالیات از 16 تا 22 تیرماه گفت: هم اكنون بخشی از مالیات استان از بخش كاشی و سرامیك تامین می شود ولی با توجه مشكلات تولید و فروش این محصول و نیز وضعیت اقتصادی كشور و به تبع آن وضعیت اقتصادی استان یزد، این وضعیت بر وصول بدهی های مالیاتی تاثیر گذاشته است.

نوربخش خاطرنشان كرد: در بخش مالیات مستقیم 100 میلیارد تومان و در بخش مالیات غیر مستقیم كه ارزش افزوده است، تقریبا 75 میلیارد تومان وصولی داشتیم كه نسبت به رقم پیش بینی شده با كاهش مواجه است.

وی با بیان اینكه بر اساس قانون 94 درصد درآمدهای استان یزد باید از طریق مالیات تامین شود، اظهار امیدواری كرد تا پایان تیرماه و تسلیم اظهارنامه های مالیاتی این وضعیت بهبود یابد.

** رتبه 14 در جذب مالیات و رتبه 23 در اعتبارات و بودجه كشور

وی با اشاره به اینكه استان یزد رتبه 14 كشور از لحاظ دریافت مالیات را دارد، گفت: طبق آخرین اطلاعاتی كه ارائه شده بود، استان یزد رتبه 23 كشور از لحاظ اعتبارات هزینه ای را دارد.

مدیركل امور مالیاتی استان یزد با اشاره به اینكه استان یزد یك استان صنعتی است، افزود: دیدگاه دولت هم به استان یزد این است كه این استان یك استان صنعتی است در نتیجه هم نسبت به سایر استانها، سهمیه درآمد مالیاتی را به نسبت منابع در نظر می گیرد.

نوربخش درباره وضعیت مالیات دهندگان استان اظهار كرد: بیشترین آمار وصول مالیاتی در استان یزد در سال گذشته بیشتر از افراد حقوقی بوده، مشاغل حدود 8 درصد و مالیات حقوق نزدیك به 14 درصد بوده است.

** 950میلیارد تومان مالیات یكساله استان یزد

این مسوول در باره میزان وصول مالیات در سال 92 گفت : مالیات هر سال در سال بعد محاسبه و جمع بندی می شود از این رو در سال 92 نزدیك به 950 میلیارد تومان وصول درآمدهای مالیاتی داشتیم و ما سعی داریم بیشترین آمار وصول را از بدهی های مالیاتی تامین كنیم.

نوربخش با اشاره به وجود 64 اتحادیه صنفی در استان یزد از امضای تفاهم نامه با این صنوف برای دریافت راحت تر مالیات خبر داد .

وی درباره مالیات از مشاغل خاطرنشان كرد : با توجه به اینكه هر سال حدود هشت درصد مالیات استان از مشاغل است، سعی می كنیم هر سال این موضوع را به صورت توافقی حل كنیم و قرار شد كسانی كه در سال 92، مالیاتشان یك میلیون تومان بود، در سال 93 با هشت درصد افزایش، مالیاتشان را پرداخت كنند.

به گفته مدیركل امور مالیاتی استان ، مالیات دهندگان از یك تا سه میلیون تومان، 12 درصد و از سه میلیون تومان به بالا با افزایش 18 درصد افزایش می توانند از این توافق استفاده كنند.

نوربخش در ارتباط با شرایط این موضوع، گفت: برای استفاده از این توافق، صنوف می توانند 40 درصد را نقد و مابقی را به صورت اقساطی در شش ماه به سازمان امور مالیاتی پرداخت كنند.

وی بیان كرد: تفاوتی كه امسال با سال قبل دارد این است كه در سال قبل زمانی كه اظهارنامه مالیاتی الكترونیكی می دادند، باید برگه آن را به اداره تحویل می دادند اما امسال اگر به صورت الكترونیكی انجام دادند، نیازی به حضور در اداره را ندارند.

مدیركل امور مالیاتی استان یزد خاطرنشان كرد: مودیان مالیاتی اگر خودشان بخواهند اظهارنامه مالیاتی پر كنند باید به وب سایت مالیاتی مراجعه و از كد ملی به عنوان شناسه و از كد رهگیری كه قبلا دریافت كرده اند به عنوان رمز استفاده كنند.

نوربخش در ارتباط با معافیت مالیاتی، گفت: در سال 93، اشخاص حقیقی تا سقف 12 میلیون تومان در سال می توانند از معافیت استفاده كنند اما شرط این موضوع این است كه اظهارنامه را در زمان مشخص شده تسلیم نماید وگرنه امكان استفاده از این اظهار نامه را ندارند.

وی با شاره به ارائه آموزش های مرتبط با پركردن اظهارنامه به متصدیان كافی نت ها و دفاتر پستی و خدمات الكترونیكی، اضافه كرد : هر سال 10 اتحادیه كه ملزم به داشتن صندوق مكانیزه فروش هستند را مشخص می كنیم و در صورتی كه این صندوق را نداشته باشند، نمی توانند از معافیت مالیاتی استفاده كنند.

** استفاده از معافیت مالیاتی فعالیت های فرهنگی به شرط ارائه اظهارنامه

نوربخش در ارتباط با معافیت های مالیاتی فعالیت های فرهنگی و مطبوعاتی، گفت: در بند ل ماده 139 بیان شده كه فعالیت های انتشاراتی ،مطبوعاتی و هنری كه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارای مجوز هستند به شرط تحویل اظهارنامه ، می توانند از این معافیت استفاده كنند.

وی در ارتباط با معافیت های مطبوعاتی گفت: تولید و نشر خبر و اطلاعات، انتشارات نشریات و مطبوعات (شامل نویسندگی، گزارشگری ، كاریكاتوریستی ، سردبیری ، طراحی و گرافیك و ...) جزو فعالیت های مطبوعاتی است كه می توانند از معافیت استفاده كنند.

مدیركل امور مالیاتی با بیان اینكه فعالان عرصه تئاتر ، كارگردانی ، صداگذاری ، هنرهای تجسمی و امثالهم شامل این قانون می شوند ، تاكید كرد: البته حقوق بگیران این مراكز شامل این قانون نیستند و مالیات از حقوق آنها كسر می شود.

** املاك با زیربنای 200 متر اجاره ای در استان شامل معافیت كامل مالیاتی

وی در ارتباط با مالكانی كه املاك خود را به اجاره داده اند، خاطرنشان كرد: این افراد هم باید اظهار نامه مالیاتی خود را تا پایان موعد مقرر به سازمان ارائه نمایند.

مدیركل امور مالیاتی استان یزد خاطرنشان كرد : این بخش هم معافیت هایی در بخش مسكونی دارد كه اگر ملك زیر 200 متر باشد و اجاره داده شود، معافیت مالیاتی بصورت كامل دارد.

نوربخش افزود: فعالان اقتصادی باید هر سه ماه یك بار صورت معامله های خود را به سازمان امور مالیاتی ارائه كنند و مبنای محاسبه بر تشخیص مالیات هم همین صورت معامله ها می شود.

** سیستم الكترونیكی راهی برای كاهش فرار مالیاتی

این مسوول در ارتباط با فرار مالیاتی در یزد، خاطرنشان كرد: به طور كلی در كشور بیان می شود كه 20 درصد پرداخت كنندگان مالیاتی، زیرچتر سازمان مالیاتی نیستند.

وی ادامه داد: الان با الكترونیكی شدن فعالیت های مالیاتی، فرار مالیاتی به حداقل ممكن می رسد اما در هیچ كشور جهان نمی توان فرار مالیاتی را به صفر رساند.

مدیركل امور مالیاتی استان یزد در ارتباط با شركت هایی كه فعالیت آنها در یزد است اما دفتر مركزی آنها در تهران گفت: در حال حاضر عوارض آلایندگی و ارزش افزوده تعدادی از این شركت ها را در استان دریافت و به شهرداری مربوطه پرداخت می كنیم. ك 3

1968/8068