۲۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۶:۴۳
کد خبر: 81680302
T T
۰ نفر

كم تحركي سلامت مازندراني هارا تهديد مي كند

۲۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۶:۴۳
کد خبر: 81680302
كم تحركي سلامت مازندراني هارا تهديد مي كند

ساري-ايرنا-اعضاي شوراي توسعه ورزش همگاني مازندران هشدار دادند كم تحركي سلامت مازندراني هارا تهديد مي كند.

به گزارش ايرنا در جلسه روز يكشنبه اين شورا در ساري نسبت به چاقي بيش از حد زنان و مردان , تغذيه نامناسب و عدم تحرك مردم در مازندران به شدت ابراز نگراني شده است.

به گفته اعضاي شوراي توسعه ورزش همگاني مازندران در حالي كه انجام ورزش در احاديث و آيات قرآني مورد تاكيد فراوان است اما مردم به ورزش همگاني كه مقوله مالي در آن نقش زيادي ندارد، بي توجهي مي كنند.

**ورزش همگاني سرگرمي نيست

ربيع فلاح استاندار مازندران در اين جلسه توجه به اهميت ورزش همگاني را يكي از راهبردهاي داشتن جامعه شاداب و سالم در نظام جمهوري اسلامي دانست و گفت: انجام ورزش همگاني همانند خوردن غذا لازم و واجب است.

وي با بيان اينكه كساني كه ورزش همگاني را سرگرمي مي دانند، ساده انگارند، خاطر نشان كرد: هر چند شرايط امروز زندگي ماشيني تحرك را از مردم گرفته است.

فلاح با اشاره به اينكه چاقي ناشي از كم تحركي سلامت مازندراني ها را به شدت تهديد مي كند، اظهار داشت: توسعه ورزش همگاني به مقوله مالي بر نمي گردد بلكه فرهنگ اهميت توجه به ورزش همگاني بايد ترويج شود.

استاندار مازندران با اشاره به اينكه ورزش همگاني با انجام پياده روي بايد به فرهنگ عمومي تلقي شود، ادامه داد: البته بايد آداب و مقررات انجام ورزش همگاني براي مردان و زنان در جامعه رعايت شود.

وي با تاكيد بر اين نكته كه اداره كل ورزش و جوانان به عنوان متولي اصلي بايد برنامه توسعه ورزش همگاني را ارايه كند، گفت: امروز جامعه به دليل نداشتن برنامه ورزش همگاني از نشاط و پويايي لازم برخوردار نيست.

استاندار مازندران تاكيد كرد: در حالي كه با انجام ورزش همگاني و رعايت تغذيه مناسب و صحيح مي توان نشاط و سالامتي را در جامعه حاكم كرد، دولت ميليارد ها تومان براي انجام طرح تحول سلامت هزنيه مي كند.

** حدود 50 درصد عامل مرگ و مير در مازندران بيماري قلبي و عروقي است

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران گفت: حدود 50درصد مرگ و ميرها در مازندران را بيماران قلبي و عروقي به خود اختصاص داده اند.

محسن اعرابي آگاهي بخشي مردم نسبت به عوامل بروز بيماري را تاثيرگذارترين شيوه براي پيشگيري بيماريها دانست و افزود:آگاه نبودن مردم نسبت به اهميت تحرك لازم با انجام ورزش همگاني و تغذيه مناسب زمينه ساز افزايش مرگ و مير ناشي ازبيماري قلبي و عروقي در استان شده است .

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران از سيگاركشيدن ، مصرف كم ميوه ، كم تحركي و اختلال قند خون بعنوان عوامل خطر بيماري هاي غير واگير نام برد و گفت: متاسفانه روند رو به رشد اين عوامل خطر زمينه ساز افزايش ميزان مرگ ومير در افراد جامعه را فراهم آورده است .

وي روند كم تحركي و بي توجهي به ورزش همگاني در مازندران را در حال گسترش دانست و گفت: 67درصد زنان و 54درصد مردان استان به بيماري چاقي مبتلا هستند.

اعرابي بر لزوم مداخله مسوولان دولتي با هدف توسعه ورزش همگاني در مازندران تاكيد كرد و گفت:مشكلات روحي رواني، نداشتن مهارت، درد هاي مختلف زانو و كمر ، نبود زير ساخت مناسب شهري و سبك زندگي ماشيني از عوامل كم تحركي در جامعه است.

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مازندران با بيان اينكه شوراي سلامت در روستاها و شهرهاي استان آماده همكاري با شهرداران، اعضاي شوراي اسلامي و دهياران هستند، گفت: بايد به مقوله رژيم غذايي و انجام تحركات لازم در روز توجه كرد.

**پياده روي نيم ساعت در روز براي سالمندان ضروري است

اعرابي با بيان اينكه انجام روزانه 30 دقيقه پياده روي براي سالمندان بهترين و موثرترين نسخه سلامتي آنان است، گفت: مطالعات و بررسي ها نشان مي دهد روند كم تحركي در بين مردان وزنان استان مازندران رسوخ پيدا كرده و تبديل به بحران شده است.

**90 درصد پياده روهاي شهرهاي مازندران نا امن است

نماينده آموزش و پرورش استان مازندران در اين جلسه با بيان اينكه پياده روهاي شهرهاي استان براي انجام پياده روي نا امن است، گفت: وجود چاله و تردد دوچرخه و موتور سيكلت انجام ورزش همگاني را براي مردم دشوار كرده است.

وي با بيان اينكه بيش از 500هزار دانش آموز در استان مازندران اهميت انجام ورزش همگاني به ويژه پياده روي را در مدارس آموزش مي بينند، گفت: انجام ورزش و نرمش صبحگاهي در مدارس از اولويت هاي برنامه هاي آموزش و پرورش است.

وي با بيان اينكه در صورت مهيا بودن مسير ويژه دوچرخه دانش آموزان استفاده از دوچرخه را به هر وسايل ديگري ترجيح مي دهند، گفت: زير ساخت فضاهاي شهري براي انجام اين ورزش مهيا نيست.

موازي كاري در اجراي برنامه هاي ورزش همگاني در دستگاه هاي اجرايي

حبيب حسين زادگان مدير كل ورزش و جوانان مازندران در اين جلسه پياده روي خانوادگي را يكي از برنامه هاي مهم و كم هزينه در انجام ورزش همگاني دانست و گفت: بسياري از امكانات , تجهيزات و فضاهاي ورزشي در دستگاههاي اجرايي استان وجود دارد كه مي توان با برنامه ريزي در جهت توسعه ورزش همگاني استفاده كرد.

وي با اشاره به اين كه توجه به ورزش كاركنان نيز ضروري است، ادامه داد: ورزش هاي بومي و محلي روستايي در مازندران نيز به توسعه ورزش همگاني كمك جدي مي كند.

حسين زادگان ورزش بومي روستايي را عامل ورزش قهرماني در مازندران دانست و گفت: 48هيات ورزشي در استان فعال است كه هر كدام مي توانند به ورزش همگاني توجه جدي داشته باشند.

وي به وجود 110 پروژه نيمه تمامي كه از دولت گذشته به ارث رسيده اشاره كرد و گفت: 40 پرونده ايجاد باشگاه ورزشي بخش خصوصي در استان هر كدام با بيش از 30 ميليارد ريال سرمايه گذاري در وزارت ورزش و جوانان وجود دارد.

**شرايط براي انجام ورزش زنان مهيا نيست

معاون ورزش بانوان اداره كل ورزش و جوانان مازندران در اين نشست با بيان اينكه شرايط و فضا براي انجام ورزش همگاني براي زنان مهيا نيست، گفت : هنوز جامعه مردان به انجام ورزش همگاني نظير پياده روي و دوچرخه سواري اعتقاد ندارد.

مريم كيومرثيوي با بيان اينكه به هر حال زنان در انجام ورزش با محدوديت هايي مواجه هستند، بيان داشت: اين درحالي است كه چاقي و تغذيه نامناسب روز به روز در زنان در حال گسترش است.ك/4

6990/1899