۲۲ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۵۳
کد خبر: 81681083
T T
۰ نفر
جديت و دقت نظر در ستاد ديه قابل تامل است

تهران - ايرنا - معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه گفت: جديت و دقت نظر ستاد ديه در امر آزادي زندانيان غيرعمد و بحث پيشگيري از ورود ناخواسته افراد به زندان‌ها قابل تامل است.

به گزارش ايرنا از ستاد ديه كشور، محمد باقر الفت در ديدار با مديرعامل ستاد ديه كشور با اشاره به اقدامات تاثيرگذار اين نهاد مردمي در بحث آزادي و پيشگيري از جرايم، افزود: اثرگذاري اقدامات، حلقه مفقوده نظام مديريتي ما است. كارهاي زيادي انجام مي‌شود اما اثر مثبت آنها هيچ گاه مشخص نمي ‌شود.

وي ادامه داد: در اين خصوص اما ستاد ديه آمار قابل ارائه ‌اي داشته و مي ‌تواند با قاطعيت از اين عملكرد و نتايج فعاليت‌هاي خود دفاع كند كه همين شرايط ضمن تضمين حيات اين نهاد مردمي اثر بخشي آن را نيز به دنبال دارد.

معاون اجتماعي و پيشگيري دستگاه قضا با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري در خصوص اينكه كسي بابت محكوميت مالي و مهريه در زندان نماند، تصريح كرد: امروز شاهد عملياتي شدن اين سفارش مدبرانه از سوي معظم‌له بطور عيني در ستاد ديه هستيم.

الفت اجرايي مطالبات رهبري را يك توفيق الهي خواند و گفت: بدون شك با به طور كامل انجام شدن ديدگاه‌هاي عملياتي و مديريتي رهبر انقلاب، موفقيت تضمين مي‌ شود.

وي با اشاره به همكاري نزديك روساي كل دادگستري با ستادهاي شعب ديه استاني اظهار داشت: ستاد را از سال‌هاي گذشته مي شناسم و از نزديك شاهد دغدغه مسوولان و اعضاي اين نهاد در استخلاص زندانيان غيرعمد و مساعدت خانواده‌هاي اين افراد بوده و هستم.



**‌برجسته ترين صفات ستاد ديه مردمي بودن آن است

معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه با تاكيد بر بحث فرهنگ‌سازي در كاهش جمعيت كيفري زندان‌ها گفت: در كنار رسالت آزادي مددجويان غيرعمد ستاد ديه با اولويت بخشي به موضوع پيشگيري مي‌تواند از ورود ناخواسته بسياري از افراد به زندانها نيز وارد شده و اقدامات موثري را عملي سازد.

الفت آزادي زندانيان نيازمند را نشان از رافت اسلامي دانست و افزود: تلاش ستاد ديه براي حفظ آبروي يك انسان ناتوان از پرداخت ديه يا بدهي اقدام پسنديده ‌اي است كه جداي از نجات يك فرد و خانواده به حفظ اقتدار نظام مقدس اسلامي مي ‌انجامد.

وي برجسته ‌ترين خصوصيت ستاد ديه را مردمي بودن آن دانست و ادامه داد: حوزه جلب مشاركت‌هاي مردمي براي آزادي زندانيان آبرومند نبايد محدود به داخل كشور شده و بايد از ظرفيت بالاي ايرانيان خارج از كشور در جهت رهايي حداكثري اين مددجويان بهره‌مند شويم.

الفت با اشاره به جذب اندك تسهيلات بانكي كه در بودجه پيش‌بيني شده، اظهار داشت: بايد در خصوص اخذ تضامين و نحوه مطالبه وثيقه از سوي بانك‌هاي عامل تجديدنظر شود تا از اين طريق تعداد بيشتري از مددجويان تحت حمايت ستادديه قابليت بهره‌مندي از تسهيلات را داشته باشند كه قانون براي آنها در نظر گرفته است.

اين مسوول قضايي اعتبار لازم براي آزادي 8100 زنداني غيرعمد را در گرو همكاري همه بخش‌هاي مردمي و ذيربط اعلام كرد و گفت: منابع درآمدي ستاد بايد روز به روز گسترش پيدا كرده و از ظرفيت‌هاي مناطق آزاد و صنعتي كه فعاليت اقتصادي پررونق‌تري دارند براي مشاركت بيشتر دعوت به عمل آورد.

وي با اشاره به عملكرد ستاد ديه در آزادي بيش از 85 زنداني غيرعمد خاطر نشان كرد: برگزاري جلسات با مديران اقتصادي و تجاري و استمرار اين ارتباط بطور قطع به كاهش حداكثري زندانيان مالي و ديه حوادث رانندگي و كارگاهي منتهي خواهد شد.



** موضوع پيشگيري از وقوع جرم فرا قوه اي است

الفت موضوع پيشگيري از وقوع جرم را علمي و فراقوه‌اي خواند و خاطر نشان كرد: براي تحقق اين مهم طبق فرمايش مقام معظم رهبري همه دستگاه‌ها بايد به حمايت قوه قضاييه پرداخته و مسوولان با اعتقاد و دغدغه شخصي پيگير اين امر باشند.

معاون اجتماعي و پيشگيري از وقوع جرم قوه قضاييه با اشاره به اينكه مبحث پيشگيري از وقوع جرم با حضور آيت‌الله آملي لاريجاني قوت بيشتري گرفته، افزود: دستگاه قضا اين روزها بحث حبس زدايي را الويت اصلي خود قرار داده و براي احقاق اين مطلوب برنامه‌هاي مدون و مستمري را نيز شروع كرده است.

اين مقام قضايي در خصوص آخرين اقدامات دستگاه قضا در امر پيشگيري گفت: تعامل با آموزش و پرورش جهت تعليم ساده قوانين در رده‌هاي سني 7 تا 14 سال و تعامل با وزارت علوم براي نهادينه كردن بسياري از قوانين اجتماعي و هشدارهاي لازم در زمينه مقررات راهنمايي و رانندگي براي جوانان بازده سني 18 تا 21 سال از جمله اين فعاليت‌ها هستند.



** تلاش ستاد ديه براي گنجاندن مطالب آموزشي در كتب درسي بي نتيجه بود

مديرعامل ستاد ديه كشور نيز در سخناني با اشاره به اقدامات پيشگيرانه اين نهاد گفت: تشكيل كميته آموزش و پژوهش اين ستاد در سال 90 در خصوص تصويب قانون رفع جنبه كيفري از مهريه‌هاي بالاي 110 سكه و تلاش در اصلاح قانون حمايت از خانواده يكي از اقداماتي است كه ستاد پيگير آن بود و با حمايت اعضاي حقوقي و قضايي خود آن را در ارديبهشت ماه سال 91 محقق كرد.

سيداسدالله جولايي برگزاري جلسات با مسوولان نهادهاي فرهنگي را يكي از اقدامات ثابت ستاد اعلام كرد و افزود: از گذشته تا كنون همكاري اين ستاد با معاونت‌هاي ذيربط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان اوقاف و معاونت اجتماعي شهرداري و حتي خانه‌هاي فرهنگ محلات و مناطق پابرجا بوده و مشاركت خوب هنرمندان، ورزشكاران و عموم هموطنان در طرح‌هاي فرهنگي و آزادسازي اين ستاد مويد اين ارتباطات است.

وي به تلاش ستاد ديه در درج مطالب آموزشي در كتب درسي مدارس اشاره كرد و گفت: مجموعه ملاقات‌هاي مسوولان ستاد ديه با مديران سازمان پژوهش و برنامه ريزي آموزشي وزارت آموزش و پرورش متاسفانه تاكنون نتيجه‌ اي دربرنداشته اما ستاد در اين راستا با چاپ و نشر كتب آموزشي چهار جلدي خود (با محوريت چك، مهريه، نفقه و تصادفات رانندگي) در تيراژ بالا و توزيع آن در اماكن مختلف شهر و مناسبتهاي متنوع درصدد جبران كم كاري ‌ها برآمده است.

اجتمام ** 9317 ** 1071