به گزارش روز سه شنبه ايرنا به نقل از روابط عمومي اداره كل تامين اجتماعي قم، سيد مجتبي موسوي درگفت و گويي، افزود: دراين راستا بيمه دو هزار و 300 نفر از آنها به دليل عدم اشتغال واقعي بيمه شده در شغل قاليبافي قطع شده است.
وي ادامه داد: براي پذيرش بيمه افراد در زمينه قاليبافي بايد از سوي دولت تامين بودجه صورت گيرد و از طرفي ديگر بايد نيازسنجي كامل دراستان صورت گرفته شود تا افرادي كه واقعا در اين شغل فعاليت مي كنند، تحت پوشش بيمه قاليبافي قرارگيرند.
وي به بيمه كارگران ساختماني قم نيز اشاره و بيان كرد: امسال اين استان پنج هزار سهميه براي بيمه كارگران ساختماني داشته و اين در حالي است كه در حال حاضر 13 هزار كارگر ساختماني قم تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي هستند.
موسوي به پرداخت حق بيمه هاي كارفرمايان اشاره و ابراز داشت: متاسفانه هنوز در برخي از كارگاه ها كارفرمايان در پرداخت هاي حق بيمه كارگران تعلل مي كنند و اين در حالي است كه درصد پرداخت هاي تامين اجتماعي از ميزان دريافتي هاي آن بيشتر مي باشد.
وي به پرداختهاي اين سازمان درسال گذشته اشاره و ابراز داشت:سال گذشته اداره كل تامين اجتماعي قم ماهانه 22 ميليارد تومان پرداختي داشت كه اين رقم در سالجاري به ماهانه 27 ميليارد تومان رسيده است.
موسوي درادامه اين گفت وگو اظهار داشت: درحال حاضر 221 هزار نفر بيمه شده اصلي تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي هستند كه با احتساب بيمه شدگان اصلي و افراد تبعي آنها تعداد 750 هزار نفر در اين استان تحت بيمه تامين اجتماعي هستند.
وي افزود: تعداد كل بيمه شدگان تحت پوشش در بخش بيمه توافقي در استان 134 هزار نفر است و از اين تعداد 41 هزار نفر بيمه شده اصلي و 93 هزار نفر تبعي آنان هستند.
وي از طلاب و روحانيون، رزمندگان و بسيجيان، مداحان و شاعران، اعضاي سازمان نظام پزشكي، خادمان مساجد و باربران به عنوان واجدان شرايط استفاده از بيمه توافقي نام برده و گفت: با گسترش انواع بيمه هاي اجتماعي در حال حاضر 38 هزار روحاني و طلبه در قم بيمه سازمان تامين اجتماعي هستند.
موسوي در ادامه با بيان اينكه يكي از خدمات سازمان پرداخت بيمه بيكاري به كساني است كه به عللي از كار اخراج شده و يا به عوامل ديگر از گردونه كار خارج مي شوند، مي باشد، تعداد بيمه شدگان اصلي بيمه بيكاري در اين استان را يك هزار و 237 نفر اعلام كرد.
وي با بيان اينكه استان قم در سطح كشور با كمترين تعداد بيمه بيكاري مواجه است، تصريح كرد: مقرري بگيران بيمه بيكاري تامين اجتماعي در استان قم فقط نيم درصد بيمه شدگان اصلي را شامل مي شوند.
وي ميزان پرداختي بايت بيمه بيكاري در سال 93 را 10 ميليارد تومان عنوان كرد.
به گفته وي، تعداد مستمري بگيران اصلي تامين اجتماعي قم 35 هزار نفر مي باشند كه بازنشستگان 49 درصد مستمري بگيران را در استان تشكيل مي دهند و مستمري بگيران فوت 45درصد و مستمري از كارافتادگي نيز شش درصد به ترتيب در رده هاي دوم و سوم قرار دارند.
مديركل تامين اجتماعي قم گفت: در سال 93 بيش از هفت ميليارد تومان بابت تعهدات كوتاه مدت سازمان تامين اجتماعي دراستان پرداخت شده كه در مقايسه با سال 92 از آن 10 درصد افزيش داشته است.
وي افزود: اين مبلغ بابت كمك هزينه هاي بارداري، اروتز و پروتز، ازدواج، غرامت نقص عضو، كفن و دفن و غرامت دستمزد ايام بيماري به بيمه شدگان تامين اجتماعي استان پرداخت شد.
وي پرداخت تعهدات بلند مدت در سال 93 را بيش از 285 ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: اين مبلغ در مقايسه با مدت مشابه سال قبل از رشد 36 درصدي برخوردار بوده و بابت انواع مستمري بازنشستگي، ازكارافتادگي و بازماندگي پرداخت شده است.
موسوي ، ميزان مطالبات معوق تامين اجتماعي قم از كارفرمايان را 65 ميليارد تومان عنوان كرد و افزود: بيش از 28 ميليارد تومان از اين بدهي به سه شركت بزرگ استان تعلق دارد.
وي درادامه افزود: تامين اجتماعي قم سال گذشته حدود 500 ميليارد تومان در استان هزينه كرده كه 342 ميليارد تومان آن در بخش تعهدات بيمه اي و 122 ميليارد تومان آن نيز پرداخت هاي درماني بوده است.
وي از ارائه 12 خدمت الكترونيك توسط شعب تامين اجتماعي استان خبر داد و افزود: با اجراي طرح هاي الكترونيك كه از سال گذشته در قم آغاز شده از 600 هزار سفر درون شهري مراجعان سازمان كاسته شده است.
وي در ادامه به نظارت هاي مستمر اداره كل تامين اجتماعي قم اشاره و بيان كرد: در سال گذشته 16 هزار و 800 مورد نظارت انجام صورت گرفت و حدود يك هزار و 300 كارگاه جديد كه از دو تا 10 نفر كارگر داشتند، شناسايي شدند.
مديردرمان تامين اجتماعي قم نيز با ارائه گزارشي از حوزه عملكرد درمان مستقيم و غير مستقيم گفت: با 800 مركز ارائه خدمات درماني در استان بمنظور ارائه خدمات بهتر و سهل الوصول به بيمه شدگان قرارداد داريم.
داود عليمحمدي در خصوص سيستم نوبت تلفني در مراكز ملكي تامين اجتماعي قم، اظهار كرد: 90 درصد ظرفيت نوبت دهي در چهار مركز ملكي تامين اجتماعي در قم به نوبت دهي تلفني اختصاص دارد كه در هر مركز با 13 خط پشتيبان اين كار انجام مي شود.
وي از ارائه 18 هزار خدمت دندانپزشكي در سال 93 به بيمه شدگان تامين اجتماعي در قم خبر داد و تصريح كرد: در سه ماه نخست امسال 450 هزار بار مراجعه به مراكز ملكي و يك ميليون و 400 هزار بار مراجعه بيمه شدگان تامين اجتماعي به مراكز طرف قرارداد در استان داشته ايم.
وي خاطرنشان ساخت: امكانات و تجهيزات درماني بيمارستان امام رضا(ع) تامين اجتماعي قم به روز بوده و با بهترين امكانات روز جهان به بيمه شدگان خدمت رساني مي شود.
وي از افتتاح بخش تصويربرداري پزشكي بيمارستان امام رضا ع در هفته تامين اجتماعي خبر داد.ك/1
/2085/ 6133/
قم- ايرنا- مديركل تامين اجتماعي قم گفت: حدود 11 هزار نفر در اين استان تحت پوشش بيمه قاليبافان قرار دارند.