۳۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۴
کد خبر: 81690974
T T
۰ نفر

كاهش مصرف نمك با ذائقه سازي در دوران كودكي

۳۱ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۳۴
کد خبر: 81690974
كاهش مصرف نمك با ذائقه سازي در دوران كودكي

همدان-ايرنا-مدير نظارت بر مواد غذايي و آرايشي دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت:ذائقه سازي مهمترين عامل در كاهش مصرف نمك در رژيم غذايي افراد است كه بايد از دوران كودكي شكل بگيرد.

دكتر محمد كاظم زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود:نمك را به غذاي كودكان زير يكسال نبايد اضافه كرد چرا كه در اين صورت مصرف شير مادر توسط كودك كاهش پيدا مي كند.

وي ادامه داد: يكي از دلايل اين عدم موفقيت در كاهش مصرف نمك در جامعه ، شكل گيري عادت افراد به طعم شوري از سال هاي كودكي است به اين معنا كه افرادي كه از كودكي غذاهاي شور و پر نمك بيشتري مصرف كرده اند در بزرگسالي نيز تمايل بيشتري به مصرف اينگونه غذاها دارند.

مدير نظارت بر مواد غذايي و آرايشي دانشگاه علوم پزشكي همدان با اشاره به لزوم كاهش مصرف نمك افزود:با كاهش مصرف نمك مي توان زندگي سالم را براي افراد ايجاد كرد.

وي عنوان كرد:مصرف بيش از حد نياز نمك، تبعاتي از جمله بالا رفتن فشار خون را به دنبال دارد و با افزايش فشار خون از حد طبيعي، احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي، سكته هاي قلبي و مغزي نيز به ميزان قابل توجهي افزايش مي يابد.

دكتر محمد كاظم زاده افزود:نمك مصرفي بايد از نوع يددار و تصفيه شده باشد چراكه نمك هاي تصفيه شده يددار به دليل خلوص بالا، ميزان يد را بهتر و به مدت بيشتر حفظ مي كنند.

وي اضافه كرد:براي حفظ يد در نمك، بايد نمك را دور از نور و رطوبت و در ظرف دربسته پلاستيكي، چوبي، سفالي و يا شيشه اي رنگي نگهداري كرد و براي اضافه كردن آن به غذا در زمان طبخ، نمك را در انتهاي پخت اضافه كرد تا يـد آن تا حد امكان حفظ شود.

دكتر كاظم زاده بيان كرد:وجود ناخالصي ها در نمك بخصوص در افرادي كه سابقه بيماري هاي گوارشي، كليوي و كبدي دارند و حتي مصرف مداوم آن در افراد سالم منجر به بروز ناراحتي هاي گوارشي، كليوي، كبدي و حتي ممانعت از جذب آهن مي شود بنابراين لازم است نمك به مقدار كم، مصرف شود و همان مقدار كم نيز از نمك تصفيه شده يددار باشد.

وي اجراي طرح برچسب گذاري را در كاهش ميزان مصرف نمك موثر دانست و ادامه داد: اجباري شدن اين طرح براي تحقق اهداف و رسيدن به جامعه سالم لازم است.

وي بالا بردن سطح آگاهي و مشاركت عموم جامعه در برنامه هاي پيشگيري، بررسي وضعيت موجود و تجزيه و تحليل آن، مشخص كردن مشكلات جامعه و اقدام عملي براي رفع مشكلات را از جمله راهكارهاي پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي ناشي از مصرف نمك دانست.

مصرف نمك مهمترين عامل ابتلا به فشار خون بالا در بين شهروندان همداني است و طبق اعلام مسوولان هم اكنون از هر پنج بزرگسال در همدان يك نفر به بيماري فشارخون بالا مبتلا است.

7530/1181