۳ مرداد ۱۳۹۴، ۸:۴۷
کد خبر: 81693492
T T
۰ نفر
مرزن آباد پل ارتباطي پايتخت به مازندران و زخم هاي كهنه خدمات درماني

نوشهر-ايرنا – مرزن آباد با 20 هزار نفر جمعيت و پل ارتباطي پايتخت، استان البرز و استان هاي جنوبي كشور به مازندران كه سالانه ميليون ها گردشگر داخلي و خارجي را بدرقه مي كند از حداقل امكانات درماني و دارويي بي بهره است و از مزاياي طرح تحول نظام سلامت نمي تواند استفاده كند.

مرزن آباد در 30 كيلومتري شهرستان چالوس با دست كم 20 هزارنفر جمعيت ثابت و 50 هزار نفر جمعيت متغيير در قالب 103 روستا و يك شهر در حاشيه جاده كرج - چالوس (كندوان) از يك مركز درماني كوچك با قدمت حدود 40 سال برخوردار است.

مرزن آباد به لحاظ موقعيت جغرافيايي جزو نخستين شهرهاي غرب مازندران است كه در مسير جاده چالوس - كرج (كندوان ) واقع شده كه از سمت غرب با فاصله حدود 30 كيلومتر به شهر چالوس و جنوب نيز با فاصله حدود 150 كيلومتر به استان البرز محدود مي شود.

اگر چه دولت تدبير واميد گام هاي موثري در حوزه بهبود وضعيت بهداشتي و درماني برداشته است و در ماه هاي نخست سال گذشته نيز طرح تحول نظام سلامت را اجرا نمود اما ساكنان اين خطه از امتيازات اين طرح به علت فراهم نبودن زيرساخت هاي درماني بي بهره اند و همچنان با مشكلات درماني و دارويي دست و پنجه نرم مي كنند.

گردشگرپذيري، پراكندگي و سخت گذر بودن راه هاي روستايي، فاصله مرزن آباد با شهر چالوس، دشواري هاي خطرپذيري و ترافيك سنگين جاده كندوان براي اعزام بيماران بدحال به ديگر مراكز درماني از جمله مسائل مهمي است كه توجه مسوولان نهادهاي ذيربط نسبت به رفع مشكلات درماني و دارويي دراين منطقه را ضروري مي سازد.

مسوولان محلي، روستاييان و شهروندان اين بخش از كم توجهي مسوولان نهادهاي ذيربط نسبت به رفع مشكلات بهداشتي و درماني اين منطقه انتقاد دارند و به لزوم فراهم شدن زير ساخت هاي لازم براي بهره مندي دستكم 20 هزار نفر جمعيت ثابت اين منطقه از طرح تحول نظام سلامت تاكيد دارند.

هاشم صمدي يكي از اهالي روستاي گرمابك در اين خصوص به خبرنگارايرنا ، گفت: كمبود امكانات درماني و اقلام دارويي دغدغه و نگراني روستاييان اين منطقه را تشديد كرده است.

وي توزيع ناعادلانه امكانات و تجهيزات درماني و بهداشتي ، كم توجهي ، نبود مديريت منسجم و برنامه ريزي هدفمند و همگرايي در ميان مسوولان را از علت هاي اساسي اين نارسايي ها در حوزه دارويي و درماني اين منطقه معرفي كرد.

وي، افزود: شايد مسوولان سطوح كلان بهداشتي و درماني توزيع امكانات و تجهيزات بهداشتي در مناطق كشور را براساس آمارهاي جمعيت بومي در نظربگيرند اما روستاهاي اين بخش به لحاظ برخورداري از مناظر طبيعي زيبا و آب و هواي مطبوع سالانه ميزبان شمار چشمگير مسافران و گردشگران داخلي وخارجي بوده كه نيازمند خدمات مناسب در ابعاد مختلف از جمله بهداشتي و درماني هستند.

وي همچنين از ارائه نشدن داروهاي مورد نياز به بيماران مراجعه كننده داروخانه اين منطقه انتقاد كرد و ادامه داد: متاسفانه پزشكان اين داروخانه از عرضه داروهاي مورد نيازي كه پزشكان به بيماران تجويز مي كنند، امتناع مي ورزند و به همين دليل آنان ناگزيرند به شهر چالوس مراجعه كنند.

صمدي، افزود: با اين كه اين نارسايي و مشكلات بارها به اطلاع مسوولان بهداشتي و درماني گزارش شده است و حتي در رسانه ها نيز منعكس شد اما متاسفانه تاكنون براي حل آن از سوي متوليان امر اقدام اساسي صورت نگرفته است .

مهدي ردايي از شهروندان مرزن آباد نيز گفت: مركز درماني اين منطقه از حداقل امكانات و تجهيزات درماني محروم است به گونه اي اگر شهروندان منطقه به بيماري جزيي مبتلا شوند سعي مي كنند به ديگر مراكز درماني خارج از مرزن آباد روي آورند.

وي، افزود : به عنوان نمونه يك ماه پيش حوالي ساعت 21 و 30 دقيقه براي مداواي گوش درد دخترم به مركز درماني مرزن آباد مراجعه كردم كه متاسفانه دستگاه معاينه گوش اين مركز درماني باتري نداشت از اين رو براي التيام گوش درد دخترم شبانه با پرداخت حدود 40 هزار تومان به مركز درماني شهرچالوس مراجعه كردم.

اين شهروند خواستار تعيين تكليف وضعيت اين مركز درماني شد و گفت : اگر اقدامي براي بهبود وضعيت اين مركز درماني صورت نمي گيرد بهتراست نسبت به غيرفعال كردن آن اقدام شود تا اهالي اين منطقه از حالت بلاتكليفي نجات يابند.

خديجه سام دليري ، عضو شوراي شهر مرزن آباد نيز گفت: با اين كه غالب مسافران و گردشگران داخلي و خارجي استان مازندران بويژه غرب استان را به عنوان مقصد سفرهاي خويش برمي گزينند و براي سفر به شهرهاي رامسر ، نوشهر ، چالوس و حتي استان گيلان از مسيركندوان جاده كرج - چالوس تردد مي كنند، ضروري است مركز درماني مجهزي در منطقه داشته باشيم تا در مواقع لزوم از جمله حوادث غيرمترقبه و حوادث رانندگي امداد رساني كند.

وي در گفت وگو با خبرنگار ايرنا ، افزود: اين مركز درماني با قدمت حدود 40 سال متاسفانه همچنان با امكانات و تجهيزات گذشته فعاليت دارد و اين شايسته بخش بزرگي از توابع شهرستان چالوس با حدود 20 هزار نفر جمعيت نيست.

وي،با تاكيد بر اينكه اين مركز درماني توان ارائه خدمات به جمعيت شهري اين منطقه را ندارد گفت: اهالي برخي روستاها كه گاهي فاصله آنها به حدود 40 كيليومتر تا مرزن آباد مي رسد با عبور از راه هاي سخت گذر خود را به مرزن آباد مي رسانند اما متاسفانه امكاناتي وجود ندارد كه از خدمات درماني بهره مند شوند.

عضو شوراي شهر مرزن آباد ، گفت : با بازديدهايي كه به اتفاق شهردار و ديگر اعضاي شوراي شهر از اين مركز درماني داشتيم فقط يك پزشك به طور تمام وقت فعاليت دارد و طبيعي است كه به لحاظ كارآيي در ارائه خدمات با مشكل مواجه خواهد شد.

سام دليري، افزود : هرچند شهرداري نسبت به خريداري يك دستگاه آمبولانس و تهيه ديگر تجهيزات پزشكي و درماني در اين درمانگاه اقداماتي انجام داده است اما بايد براي ساخت يك درمانگاه جديد با امكانات مناسب در اين شهر فكر اساسي شود.

فرماندار چالوس نيز با اشاره به انجام اقداماتي در گذشته براي ساخت يك مركز درماني، مكان ساخت بيمارستان 10 تختخوابي از طرح هاي مصوب دوره گذشته در شهر مرزن آباد را مناسب ندانست و گفت: با اين كه نيمي از عمليات ساخت اين مركز درماني انجام گرفته اما در انتخاب مكان كار كارشناسي صورت نگرفته است.

محمدناصرزندي درنشستي كه يك ماه پيش با حضور استاندار، رييس دانشگاه علوم پزشكي مازندران و ساير مديران استاني با هدف بررسي مشكلات و موانع روند عمليات اجراي طرح هاي عمراني، مرزن آباد در شهرداري اين شهر برگزارشد، گفت: مرزن آباد به لحاظ موقعيت جغرافيايي درمنطقه اي واقع شده است كه بايد نسبت به تجهيز امكانات بهداشتي و درماني و تامين اقلام دارويي در اين بخش توجه جدي تري شود.

وي با تاكيد مجدد به نامناسب بودن مكان تعيين شده براي ساخت درمانگاه ادامه داد : با پي گيري هاي به عمل آمده و همكاري فرد خيري تلاش مي شود تا كارساخت درمانگاه با قابليت امكان بستري بيماران در مكاني مناسب آغاز و به بهره برداري برسد.

استاندار مازندران نيز در اين نشست گفت: جاده كرج - چالوس (كندوان ) از جمله راه هاي ملي است بنابر اين با توجه به واقع شدن مرزن آباد در مسير اين جاده بايد نسبت به فراهم كردن زيرساخت هاي در بخش هاي مختلف بويژه در حوزه درماني توجه جدي تري از سوي مسوولان ذيربط شود.

ربيع فلاح خواستار شتاب بخشي در فرآيند عمليات اجرايي طرح ساخت درمانگاه درمان بستر دراين بخش شد.

نماينده مردم شهرستان هاي نوشهر، چالوس و كلاردشت نيز با تاكيد به لزوم توجه به بخش درمان و بهداشت مردم، گفت: بحث بهداشتي ودرماني بخش مرزن آباد با توجه به موقعيتي كه به لحاظ جغرافيايي دارد بايد از دغدغه جدي مسوولان باشد و براي حل اين مشكل به طور اساسي برنامه ريزي كنند.

قاسم احمدي لاشكي خواستار تعيين تكليف وضعيت زمين منظور شده براي ساخت درمانگاه درمان بستر در اين بخش شد و افزود: اميدواريم كه مسوولان با فرد خيري كه آمادگي خود را براي اهدا و واگذاري زمين جهت ساخت درمانگاه درمان بستر در حوزه شهري در اين منطقه اعلام كرده است، همكاري لازم داشته باشند تا شاهد رفع حداقلي مشكل بهداشت و درمان در اين منطقه باشيم.

اين نماينده مجلس وعده داد تا حدود چهارميليارد ريال از محل ماده 180 اعتباراتي براي ساخت اين درمانگاه اختصاص يابد.

احمدي ، افزود : اكنون درصدد هستيم اين درمانگاه به شكلي ساخته شود كه در طبقه پايين آن خدمات اورژانسي و در طبقات بالاي آن نيز خدمات بهداشتي، درماني ارائه گردد و تخت هايي نيز براي بستري موقت بيماران و بخشي نيز براي اسكان پزشكان تعبيه شود.

رييس دانشگاه علوم پزشكي مازندران نيز ، دقت نداشتن در جانمايي درست و كارشناسي نبودن طرح را ازعلت هاي اساسي نيمه كاره ماندن اين درمانگاه درمان بستر را كه از طرح هاي مصوب دولت گذشته است، معرفي كرد.

قاسم جان بابايي به خبرنگارايرنا گفت : اكنون عمليات ساخت اين درمانگاه در حد يك سوله باقي مانده كه به علت مناسب بودن مكان آن نبايد براي ادامه ساخت آن اعتباري هزينه شود.

وي ارائه خدمات اورژانسي با توجه واقع شدن مرزن آباد در حاشيه مسير كندوان را بسيار ضروري دانست و تاكيد كرد دراين زمينه با افراد سرمايه گذار مكاتباتي داشتيم و قرار شد به زودي دراين حوزه سرمايه گذاري كنند.

رييس دانشگاه علوم پزشكي مازندران ، گفت : عمليات اجرايي اين طرح به لحاظ اهميت آن جزو برنامه هاي اولويت دار به شمار مي رود و تلاش خواهيم كرد درسال جاري با همكاري مسوولان نهادهاي ذيربط بويژه شهرداري نسبت به اجرايي كردن آن اقدام كنيم.

جان بابايي، اظهارداشت: اين طرح درماني در زميني به گستره حدود 500 متر و با زيربناي حدود 750 متر اجرا خواهد شد كه طبق پيش بيني هاي صورت گرفته از استانداردهاي لازم برخوردار است.

رييس دانشگاه علوم پزشكي مازندران همچنين از صرف حدود يك ميليارد ريال براي مرمت مركز درماني و خانه هاي بهداشت موجود در بخش تجهيزات خبر داد.ك/4

7078 /1501/6097

گزارش : مهراب زكي پور