به گزارش ایرنا، دكتر بهادر باقری دوشنبه شب در نشست «در محضر حافظ» با بیان اینكه «حافظ حوزۀ ایهام را از تعاریف سنتی و كلاسیك آن فراتر برده است»، افزود: اشعار حافظ انواع ایهام و آفرینشهای هنری بیبدیلی دارد به طوری كه گاه در یك بیت بیش از پنج یا 6 معنای متنوع و رنگارنگ و حتی متضاد شكل میگیرد.
مدیر اجرایی انجمن دوستداران حافظ (دفتر تهران) با بیان مثالهایی از ایهامها در اشعار حافظ، ابراز امیدواری كرد انجمن دوستداران حافظ بتواند به زودی مركز بینالمللی حافظشناسی را در تهران راهاندازی كند تا پژوهشگران بتوانند در محیطی علمی و محققانه، دربارۀ این شاعر جهانی تحقیق و گفت وگو كنند.
در این نشست كه با استقبال حافظ دوستان همراه بود، دكتر الهام باقری از استادان ادبیات فارسی نیز گفت: انجمن دوستداران حافظ در تهران در حوزه علمی-فرهنگی برنامههایی از قبیل حافظخوانی، زیباییشناسی شعر حافظ، نقد ادبی، شاهنامه پژوهی، آشنایی با متون ادبی گذشته، آموزش داستان نویسی و ... را به صورت مستمر برگزار میكند.
وی افزود: نیاز داریم تا نوجوانان ما نه تنها با حافظ، بلكه با بیشتر متون درخشان ادب پارسی آشنا شوند.
وی با بیان اینكه خوشبختانه در عرصه ادبیات فارسی هنوز تولیدكننده ممتاز هستیم و جهان طالب این متاع است، ادامه داد: با دقت در قدمت و سیر ترجمه متون ادب پارسی به زبانهای اروپایی میتوان بر این نكته صحه گذاشت.
دكتر خیام جوكار نیز در این نشست به ارائه نكاتی پیرامون حافظ و موسیقی پرداخت و گفت: میتوان ادعا كرد حافظ، عمر خود را بر سر موسیقی نهاده است؛ دیوان حافظ موسیقیاییترین متن ادب فارسی است زیرا همه دلالتهای موسیقایی پیش از خود را به شكل هنری در این دیوان كم حجم معماری كرده است.
در این نشست همچنین فیلم كوتاهی از همخوانی زیبای دانشجویان كلمبیایی به نمایش درآمد كه در آن، دانشجویان فارسیآموز آن كشور، تصنیف «جان جهان» استاد شجریان را به زیبایی میخوانند.
نشست «در محضر حافظ» با همكاری شهرداری منطقه 3 تهران در در پردیس قلهك برگزار شد.
شبد** 1953** 2023
در نشست «در محضر حافظ»؛
استاد ادبیات فارسی: موسیقی واژگان و انواع ایهام از ویژگیهای شعر حافظ است
۶ مرداد ۱۳۹۴، ۵:۰۱
کد خبر:
81697693
تهران- ایرنا- دانشیار زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی تهران با تشریح برخی از شگردهای زیباییشناختی شعر حافظ گفت: موسیقی واژگان و انواع ایهام، از ویژگیهای برجسته شعر حافظ است.