محمود نبوی روز سه شنبه به مناسبت فرارسیدن ششم مرداد ماه روز جهانی هپاتیت در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: بیماری هپاتیت «بی» یك بیماری ویروسی است كه مانند ایدز از طریق روابط جنسی غیر ایمن، تزریق با سرنگ آلوده، خون و در موارد كمتری از مادر به جنین منتقل می شود.
وی ادامه داد: شیوع بیماری هپاتیت «بی» در دو دهه پیش در كشور حدود 3.2 درصد بود و كشور ما جزو مناطق با شیوع متوسط این بیماری بود اما با انجام واكسیناسیون سراسری به خصوص برای نوزادان شیوع این بیماری به شدت كم شد و امروز با شیوع حدود 1.7 درصد جزو كشورهای با شیوع كم این بیماری هستیم.
شیوع كمتر از 2 درصد بیماری هپاتیت «بی» شیوع كم، شیوع بین 2 تا 5 درصد متوسط و شیوع بالاتر از 5 درصد شیوع بالای این بیماری محسوب می شود.
معاون مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه كرد: بیماری هپاتیت C كه دومین بیماری مهم از خانواده بیماریهای هپاتیت است، در ایران شیوع بالایی ندارد و شیوع كلی آن در جامعه حدود 3 تا 4دهم درصد است كه البته در برخی جوامع خاص مانند معتادان تزریقی شیوع این بیماری بسیار بالا و حدود 30 درصد است.
وی گفت: در كشور ما برنامه ملی كنترل هپاتیت «بی» از سال 89 اجرایی شد و اجزای این برنامه واكسیناسیون سراسری به خصوص واكسیناسیون نوزادان، افزایش دسترسی به داروهای این بیماری و تولید آنها در كشور و نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفتن این داروها بود كه به صورت موفقیت آمیز اجرا شد.
نبوی افزود: سازمان بهداشت جهانی از سال 2010 میلادی برای كنترل این بیماری را به صورت یك برنامه استراتژیك بین المللی به كشورها ابلاغ كرده است كه برای كشور ما مطلب جدیدی نیست و در واقع شبیه همان برنامه ملی ایران است كه از سال 79 در حال اجراست اما برای بسیاری از كشورهای دیگر یك برنامه جدید محسوب می شود.
وی گفت: واكسیناسیون نوزادان در برابر هپاتیت از حدود 26 سال پیش در سال 1368 شروع شد و از سال 72 به صورت سراسری و اجباری شد و اكنون تمام افراد زیر 20 سال كشور علیه این بیماری مصون هستند.
معاون مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اضافه كرد: اجرای برنامه كنترل بیماری هپاتیت در كشور همچنان ادامه دارد و امیدواریم در چند سال آینده به شیوع بسیار كم و زیر یك درصد در كشور برسیم.
وی گفت: نگرانی خاصی در مورد این بیماری نداریم البته هنوز میزان هپاتیت در برخی گروهها مانند معتادان تزریقی، در زندانها و در بین افرادی كه روابط جنسی نامتعارف دارند، بالاتر از كل جامعه است كه برای مدیریت آن تمام زندانیانی كه بیش از 6 ماه در زندان هستند، واكسن هپاتیت «بی» را دریافت میكنند.
نبوی افزود: بیماری هپاتیت «سی» واكسن ندارد اما با توجه به شیوع بیشتر این بیماری در بین معتادان تزریقی و با توجه به اجرای برنامه های كاهش آسیب اعتیاد در كشور مانند توزیع سرنگ رایگان كه از حدود 30 سال پیش اجرا می شود، شیوع این بیماری نیز در حال كاهش است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در مورد انتقال این بیماری از طریق انتقال خون توضیح داد: با توجه به غربالگری مناسب خون در سازمان انتقال خون، انتقال این بیماری از طریق انتقال خون در كشور ما در حد صفر است.
وی گفت: تنها نگرانی ما انتقال این بیماری از طریق افراد روسپی و انتقال جنسی، خالكوبی و در موارد كمتری در دندانپزشكی است.
اجتمام(4)**3063 / 1200
معاون مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت:
شیوع هپاتیت «بی» با واكسیناسیون به نصف رسیده است
۶ مرداد ۱۳۹۴، ۹:۲۵
کد خبر:
81697847
تهران - ایرنا - معاون مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: با واكسیناسیون سراسری هپاتیت «بی» طی دو دهه گذشته شیوع این بیماری در كشور از 3.2 درصد به 1.7 درصد كاهش یافت.