به گزارش ایرنا، این متخصصان و دانشمندان در نامه سرگشادهای كه روز سهشنبه در تارنمای موسسه 'زندگی آینده ' ( اف ال آی ) منتشر و قرار است در اجلاس بینالمللی 'هوش مصنوعی' ( ای آی ) در آرژانتین نیز ارائه شود، خواستار ممنوعیت جهانی رباتهای قاتل شدهاند.
در این نامه اعتراضی در ارتباط با 'رباتهای قاتل '، گفته شده است كه مسابقه تسلیحاتی در مورد 'سلاحهای نظامی كه برخوردار از هوش مصنوعی هستند'(ای آی ) یك فكر 'بد ' بشمار میآید.
علاوه بر 'استفان هاوكینگ 'كیهانشناس و فیزیكدان انگلیسی، نام 'ایلان ماسك ' كارآفرین و مدیر اجرایی 'تسلا' ،' استیو وازنیاك'، مخترع و از بنیانگذاران شركت اپل، 'نوام چامسكی ' استاد دانشگاه 'امآیتی '، «دمیس هاسابیس» مدیر بخش هوش مصنوعی شركت گوگل و 'دنیل دِنِت' فیلسوف آمریكایی در این نامه بچشم میخورد.
این محققان در این نامه، یادآوری كردند: رباتهای قاتل در حال حاضر موضوع بحثهای زیادی است و ضمن اینكه اخیر در كمیتههای سازمان ملل مورد بحث و در جریان این گفتوگوها احتمال ممنوعیت برخی از سلاحهای خودكار موردتوجه قرار گرفت.
در این نامه درخواست شده است كه ممنوعیت خاص بر روی استفاده از فناوریهای هوشمند كه میتواند در ساخت و مدیریت سلاحها بكار گرفته شود و بهطور بالقوه قادرند ' فراتر از كنترل معنادار انسانی ' عمل كنند، صورت گیرد.
این نامه می افزاید: در حال حاضر همانطور كه بیشتر شیمیدانها و بیولوژیست ها علاقهای به ساخت سلاحهای شیمیایی و بیولوژیكی ندارد، تمامی محققان فعال در حوزه هوش مصنوعی نیز علاقهمند به ساخت سلاحهای دارای هوش مصنوعی نبوده و خواهان این نیستند كه دیگران نیز این فناوری را كه میتواند در موارد بسیار زیادی استفاده شود، لكهدار كنند.
این برای دومین بار در سال جاری است كه موسسه 'زندگی آینده ' كه در سال 2014 میلادی بنیانگذاری شده و استفان هاوكینگ ازجمله اعضای آن بشمار میآید، در مورد خطرات سلاحهای دارای هوش مصنوعی هشدارمی دهد.
به گزارش روزنامه فایننشال تایمز ، وزارت دفاع آمریكا ( پنتاگون ) از مهمترین حامیان تحقیقات مربوط به روباتیك در جهان به شمار میآید و بودجه سنگینی نیز بدین منظور اختصاص داده است.
بر اساس گزارشهای منتشرشده در حال حاضر اشكالی از روباتهای دارای هوش مصنوعی در سلاحهای مختلف ازجمله هواپیماهای جنگی استفاده میشود و بر اساس ارزیابی سازمان ملل، روباتهای قاتل بهزودی به معضل جدید دنیای امروز تبدیل خواهند شد.
بر اساس گزارش دفتر پاسخگویی دولت آمریكا، تاكنون 76 كشور جهان توانستهاند انواعی از ماشینهای خودكار مانند هواپیماهای بدون سرنشین تولید كنند و 16 كشور ماشینهای خودكاری را تولید كردهاند كه در جنگ و برای گرفتن جان انسان كاربرد دارد.
گفته میشود كشورهای چین، روسیه، انگلستان و آمریكا به همراه 50 كشور دیگر به دنبال تقویت زرادخانه روباتیك خود ازجمله روباتهای قاتل هستند. و دراینبین كشور چین با رونمایی از 27مدل مختلف روباتهای مسلح تا سال 2012 میلادی، مقام اول را به خود اختصاص داده است.
چندین كشور نیز نمونههای اولیه روباتهای قاتل را عملا به كار گرفتهاند.
بر اساس گزارشهای منتشرشده آمریكا روباتی موسوم به X47B را طراحی و تولید كرده است كه قادر است در یك مسیر از پیش تعیینشده به پرواز درآید و منطقه وسیعی را تحت نظارت و پوشش امنیتی قرار دهد.
در حال حاضر این روبات توسط انسان و از راه دور كنترل میشوند، اما انتظار میرود تا سال 2019 میلادی نمونه كاملا خودكار آن در ارتش آمریكا مورداستفاده قرار گیرد.
اروپام**4**1552
هشدار بیش از یك هزار محقق و دانشمند جهان در مورد خطرات 'رباتهای قاتل '
۶ مرداد ۱۳۹۴، ۱۷:۱۵
کد خبر:
81698771
![هشدار بیش از یك هزار محقق و دانشمند جهان در مورد خطرات 'رباتهای قاتل ' هشدار بیش از یك هزار محقق و دانشمند جهان در مورد خطرات 'رباتهای قاتل '](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13940506/81698771/N81698771-70059931.jpg)
لندن - ایرنا- بیش از یك هزار تن از متخصصان، محققان و دانشمندان جهان ازجمله 'استفان هاوكینگ' كیهان شناس و فیزیكدان انگلیسی در نامه ای نسبت به خطرات ناشی از سلاحهای خودكار هوشمند كه به آنها 'رباتهای قاتل ' گفته میشود، هشدار دادند.