۷ مرداد ۱۳۹۴، ۱۰:۵۵
کد خبر: 81699499
T T
۰ نفر
ساخت نانوحسگري براي اندازه‌گيري گاز CO2 در غلظت كم

تهران-ايرنا-محققان سوييسي با تركيب نانوذرات معدني با پليمرموفق به ساخت حسگرگازي با قابليت اندازه گيري گازدي‌اكسيدكربن در غلظت‌هاي كم شدند.

به گزارش ايرنا، اين حسگر قادر است از 0.04 درصد حجمي تا 0.25 درصد حجمي گاز دي‌اكسيدكربن را اندازه‌گيري كند.

محققان با استفاده از يك ساختار جديد موفق به توليد حسگري شدند كه قادر است غلظت گاز دي‌اكسيدكربن را شناسايي كند، اين گروه تحقيقاتي با اين روش حسگري بسيار كوچك با ساختاري ساده ارائه كردند.

يك تيم تحقيقاتي از ETH زوريخ باهمكاري محققاني از مؤسسه ماكس پلانك اين حسگررا براي اندازه‌گيري مقدار دي‌اكسيدكربن ساختند، اين حسگر در مقايسه با حسگرهاي فعلي ساختار بسيار ساده‌ و مصرف انرژي كمي دارد.

مواد به كار رفته در اين حسگر مي‌تواند با گاز دي‌اكسيدكربن برهمكنش نشان دهد، در اثر اين كار، هدايت الكتريكي حسگر تغيير مي‌كند، اين حسگر ابعادي در حد يك تراشه دارد، پايه اين كامپوزيت، رشته‌هاي زنجيره‌اي مولكولي (پليمر) است كه از نمك‌هايي موسوم به سيال يوني ساخته شده است، اين سيال در دماي محيط به صورت مايع است.

پژوهشگران درسراسر جهان روي ساخت اين پليمرها كه كاربردهاي متعددي درصنايع مختلف نظير باتري و ذخيره‌سازي دي‌اكسيدكربن دارند، كار مي‌كنند.

براي ساخت اين حسگر، محققان نوعي نانوذرات معدني را درون اين پليمر قرار دادند، اين نانوذرات قادراند با دي‌اكسيدكربن برهمكنش دهند، نه پليمر به تنهايي و نه نانوذرات به تنهايي مي‌توانند الكتريسيته را از خود عبور دهند، اما زماني كه اين دو با يك نسبت مشخص با هم تركيب شدند آنگاه هدايت الكتريكي نانوكامپوزيت افزايش مي‌يابد.

اين كه هدايت الكتريكي يك نانوكامپوزيت در دماي اتاق به غلظت دي‌اكسيدكربن وابسته است، بسيار جالب توجه استن اين در حالي است كه در حسگرهاي فعلي مواد شيميايي استفاده شده و نياز به گرم شدن دارند.

علمي (1) ** 9340**1440
۰ نفر