۱۰ مرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۵۲
کد خبر: 81702943
T T
۰ نفر
سازمان هاي مردم نهاد اجتماعي، حرمت اعتماد عمومي را حفظ كنند

رشت - ايرنا - سرپرست اداره كل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري و دبير هيات نظارت بر سازمان هاي مردم نهاد گيلان گفت: سمن هايي كه در حوزه هاي اجتماعي فعاليت دارند، با پرهيز از فعاليت در حوزه هاي سياسي، موجب حفظ حرمت عمومي جامعه به خود شوند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، يونس رنجكش روز شنبه در پنجمين جلسه هيات نظارت بر سازمان هاي مردم نهاد استان گيلان در سال جاري افزود: يكي از آسيب هاي جدي كه متوجه فعاليت هاي اجتماعي مي شود، آغشته شدن مرز فعاليت هاي آنها با فعاليت هاي سياسي است.

وي اظهار داشت: سازمان هاي مردم نهاد نبايد ابزار كاركردهاي سياسي شوند بلكه بايد با حفظ پايگاه اجتماعي خود و اعتمادي كه جامعه به آنها دارد، موجبات تحكيم بيشتر اين اعتماد شوند.

دبير هيات نظارت بر سازمان هاي مردم نهاد گيلان با اشاره قرار گرفتن در آستانه انتخابات در سال جاري، از اين سازمان ها خواست تا از حضور در عرصه هاي سياسي با نام و عنوان سازمان هاي مردم نهاد خودداري كنند چون اين نوع فعاليت داراي منع قانوني است.

رنجكش يادآور شد: فعاليت هاي سياسي داراي ضوابطي است و علاقمندان مي توانند با مراجعه به اداره كل سياسي استانداري گيلان، اقدام به ثبت تشكل بر اساس قانون كنند.

وي افزود: اگر هر بخشي در راستاي موازين قانوني فعاليت كند، آسيب هاي احتمالي ناشي از فعاليت هاي اجتماعي و سياسي كمتر و موجب پويايي بيشتر آنها مي شود.

وي ادامه داد: از سال گذشته تاكنون رويكرد اداره كل امور اجتماعي و فرهنگي استانداري گيلان در راستاي اهداف دولت تدبير و اميد در ساماندهي فعاليت هاي اجتماعي كمك به استفاده از ظرفيت هاي سازمان هاي مردم نهاد است كه خوشبختانه با استقبال خوبي در راستاي ثبت و تاسيس اين سازمان ها در استان هستيم.

رنجكش نظارت را از ديگر اقدامات و رويكردهاي جدي اين اداره كل در حوزه فعاليت سمن ها دانست و اظهار داشت: در مقابل فرصت سازي و ايجاد بسترهاي حضور سازمان هاي مردم نهاد در جامعه، بر نظارت آنها در راستاي اهداف تعريف شده نيز مصمم هستيم.

وي افزود: نبايد اين فرصت ايجاد شده توسط دولت را كه اعتماد به كاركردهاي اجتماعي و استفاده از ظرفيت هاي اجتماعي در رفع مشكلات دارد، فداي اقدامات فراقانوني و خارج از ضوابط بخش كوچكي كرد بلكه بايد با نظارت مستمر بر عملكردها و هدايت صحيح سازمان هاي مردم نهاد از ظرفيت هاي آنان در توسعه بيشتر

استفاده كرد.

رنجكش در بخش ديگري از سخنانش در اين جلسه به هماهنگي ها و ساماندهي استقرار موسسات خيريه براي جمع آوري فطريه در سال جاري در استان از سوي هيات نظارت و با همكاري فرمانداري ها اشاره و اضافه كرد: در مجموع گزارشات رسيده، حاكي از اقدامات خوب ساماندهي دارد كه بايد اين روند ادامه يابد.

در حال حاضر، بالغ بر 300 تشكل مردم نهاد در قالب سازمان هايي همچون انجمن هاي خيريه، حوزه جوانان، محيط زيست و مددكاري در گيلان فعاليت مي كنند.

از اين تعداد سازمان هاي مردم نهاد در استان ، حدود 60 سمن از استانداري و مابقي از نهادهايي از قبيل نيروي انتظامي، اداره كل ورزش و جوانان، بهزيستي و محيط زيست گيلان مجوز گرفته اند.ك/2

7294/2007