۱۰ مرداد ۱۳۹۴، ۱۵:۴۹
کد خبر: 81703336
T T
۰ نفر
شرایط بین المللی و ضرورت حضور ایران در بازار كشورهای حاشیه دریای خزر

ساری- ایرنا- صادركنندگان مازندرانی شركت كننده درنمایشگاه اخیر در قزاقستان معتقدند اكنون كه شرایط جدیدی از توسعه روابط تجاری بین المللی به وجود آمده است؛ تجار مازندرانی باید حضور گسترده در بازارهای كشورهای حاشیه دریای خزر و سی آی اس (جامعه كشورهای مستقل مشترك المنافع) داشته باشند.

به گزارش ایرنا چند تن از اعضای اتاق بازرگانی و صادركنندگان محصولات مختلف مازندران در جلسه روز شنبه بررسی چگونگی ورود به بازار قزاقستان و عملیاتی شدن تفاهم نامه های بین استاندار مازندران و منگستائو این كشور با اشاره به اهمیت توافق وین برای بازرگانان و مسوولان قزاقستان افزودند: اعزام هیات اقتصادی قزاقستان زمینه توسعه روابط تجاری را با این كشور به وجود آورده است.

حمید سلیمانی یكی از صادركنندگان مصالح ساختمانی در این جلسه با بیان اینكه سفر اخیر هیات اقتصادی به قزاقستان سفر حرفه ای بازار یابی بوده است، گفت: نباید از فرصت تحریم بازار روسیه از ورود بسیاری از محصولات اروپایی غافل شویم.

وی با اشاره به اینكه بازرگانان مازندران این موضوع را فرصتی برای باز پس گیری بازار مهم تجاری روسیه و كشورهای CIS می دانند، خاطرنشان كرد: هر لحظه ممكن است كه تحریم ها علیه روسیه برداشته شود و این فرصت اقتصادی را از دست بدهیم.

سلیمانی به اهمیت صادرات محصولات بویژه كالاهای فاسد شدنی با حمل ونقل دریایی آسان و به صرفه اشاره و بیان كرد: بازارهای عراق و افغانستان برای بازرگانان مازندران در بخش حمل ونقل گران هستند اما ورود به بازار روسیه و دیگر كشورهای حاشیه دریای خزر با صرفه و ارز آوری خوبی برای استان و كشور دارد.

نماینده شركت لبنی كاله نیز از ایجاد یك فروشگاه زنجیره ای در منگستائو قزاقستان خبر داد و گفت: در سفر اخیر هیات اقتصادی تفاهم نامه های تجاری مناسب بین دو استاندار مازندران و منگستائو منعقد شد كه زمینه ارسال محصولات غذایی را به این كشور مهیا كرده است.

وی با بیان اینكه شركت كاله آماده اجرای تعهدات خود است، افزود: اتاق بازرگانی مازندران و منگستائو باید در رفع برخی مشكلات تلاش كنند.

علی تقی پور صادركننده و رییس كمیسیون تخصصی گردشگری و سرمایه گذاری و نمایشگاهی اتاق بازرگانی مازندران نیز به اهمیت حضور در بازار روسیه اشاره كرد و گفت: مزیت حضور بازرگانان مازندرانی در این بازاز به لحاظ حمل ونقل به مراتب بهتر از دیگر بازارهای جهانی است.

وی با اشاره به اینكه پیگیر عملیاتی شدن ایجاد خط پروازی ساری - آستراخان و منگستائو هستیم، گفت: استقبال بازرگانان مازندران و منگستائو برای توسعه تجارت مطلوب است.

عبدالله مهاجر رییس اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و كشاورزی مازندران نیز تحقق تفاهم نامه های تجاری بین استانداران مازندران و منگستائو را یكی از مهمترین ماموریت های اتاق های این دو استان دانست و گفت: اكنون كه شرایط برای توسعه تجارت خارجی با توافق هسته ای مهیا شده است، باید از فرصت تحریم بازار روسیه از ورود محصولات اروپایی، بیشترین منفعت را ببریم.

وی با بیان اینكه اتاق بازرگانی مازندران برنامه های مهم برای اجرایی شدن تفاهم نامه سفر اخیر به كشور قزاقستان دارد، اظهاركرد: تیم جدید اتاق بازرگانی فقط به برگزاری نشست های كارشناسی بسنده نمی كند بلكه باید تمام فعالیت های تجاری منجر به ورود ارز به داخل استان و كشور شود.

رییس اتاق بازرگانی مازندران از بررسی اعزام و پذیرش هیات اقتصادی استان به دو كشور عراق و افغانستان خبر داد و گفت: اتاق بازرگانی باید شرایط حضور بازرگانان را در بازارهای كشورهای مختلف دنیا مهیا كند.

مهمترین تفاهم نامه سفر استاندار مازندران به همراه 100 نفر از بازرگانان و مدیران ادارات دولتی بخش اقتصادی استان به كشور قزاقستان در حوزه كشاورزی و خدمات فنی ومهندسی بوده است.

به گفته ربیع فلاح استاندار مازندران بیش از 100میلیون دلار قرارداد مبادلات تجاری بین فعالان اقتصادی استان با تاجران قزاقستان بویژه با تجار اكتائو و منگستائو در این سفر منعقد شده است.

برقراری ارتباطات نزدیك میان فعالان و علاقه مندان استان های منگستائو و مازندران، همكاری متقابل در زمینه سرمایه گذاری، رایزنی و انتقال تجربیات در حوزه كشاورزی، تقویت همكاری های آتی میان استان های منگستائو و مازندران، تقویت همكاری و تعامل در حوزه كشاورزی، تامین محصولات غذایی با كیفیت مناسب برای مردم منگستائو و همكاری در تبادل اطلاعات در زمینه انتقال تكنولوژی در مجموعه های كشت وصنعت، سرمایه گذاری در طرح های سودمند و كشت اصلاح شده از اهداف امضای این تفاهم همكاری اعلام شده است.

ارایه فهرست طرح های دارای اولویت به طرف ایرانی برای سرمایه گذاری مشترك، تهیه درخواست بموقع برای دریافت ماشین آلات فنی كشاورزی، پذیرش و اختصاص مكان در بازارهای تجاری استان برای محصولات كشاورزی ایران و فراهم كردن زمینه استفاده از كمك های جمهوری قزاقستان برای سرمایه گذاری مشترك دو كشور از تعهدات اداره دولتی مدیریت كشاورزی استان منگستائو جمهوری قزاقستان در این تفاهم نامه است.

جهاد كشاورزی مازندران نیز متعهد به ارسال ماشین آلات فنی و كشاورزی ازطریق بخش خصوصی ، برگزاری نمایشگاه های محصولات تولیدی در شهر آكتائو و تشویق سرمایه گذاران بخش خصوصی با هدف احداث واحدهای تولیدی مشترك كشاورزی شده است.

در این تفاهم نامه آمده است تا تحقق سرمایه گذاری مشترك در استان منگستائو حداقل 50 درصد نیاز محصولات غذایی این استان از مازندران توسط فعالان اقتصادی دو استان صادر و تامین شود.

هیات اقتصادی مازندران سی ام تیرماه به مدت چهار روز به كشور قزاقستان سفر كرد و علاوه اینكه چندین نشست با بازگانان و بازدید میدانی از ظرفیت های این كشور داشته در افتتاح نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران كه 13غرفه آن مربوط به استان مازندران بوده نیز شركت كردند.ك/4

6990/6097/ 1650
۰ نفر